Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

kapsomut 

všechny recenze uživatele

"Co se týče drůbeže: Američané dnes snědí tolik kuřat za jediný den, kolik snědli v celém roce 1930!!!" Nejsem žádný velký milovník zvířat, ale musím říct, že některé záběry mě opravdu šokovali. Jediné zvíře, které jsem kdy zabil a vykuchal bylo pár kaprů. Ale to co jsem viděl v tomto dokumentu (stažené zvíře z kůže, které ještě žije! -čas cc 55:00- musím říct, že se mi udělalo trochu špatně). Už delší dobu jsem uvažoval o částečném vegetariánství a musím říct, že jsem k němu po zhlédnutí tohoto dokumentu zase o krůček blíže. Celý dokument jsem dal bez pauzy a přerušení, ale občas jsem měl co dělat! Ke shlédnutí s CZtit na http://www.youtube.com/watch?v=52mX6uCbVto ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně depresivní dokument, který nesoudí ale útočí na všechny divákovi smysly. Smutek, deprese, vztek, znechucení, beznaděj i takové pocity může mít divák při sledování, pokud má dost odvahy podívat se na to, jak pán tvorstva zachází se zvířaty, ať už pro pobavení ostatních, pro obživu nebo na lékařské experimenty. Po všech směrech, jen pro silné žaludky. A komentář Joaquina Phoenixe je až děsivě uhrančivý, stejně jako hudba od Mobyho. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, lidí jsou krutá a odporná stvoření, která dokáží naplno využívat svou nadřazenost. A na kom ji využít nejlépe než na zvířatech, že ano... Doteď jsem již viděl dost dokumentů na toto téma, takže už jsem byl při sledování dá se říct ostřílenější a všechny ty obrázky mě tentokrát nevehnaly krev do žil a kudlu do ruky v takové míře. To nic nemění na faktu, že ty zrůdy, co vymyslely všechny "přístroje" na zabíjení zvířat by měli shořet v pekle, stejně jako všichni ti zamindrákovaní lidé, kteří si své problémy na zvěři v těchto sádkách smrti vybíjí. Nedivil bych se, kdyby polovina z nich byla vrahy lidí. Jakýkoliv soucit jim totiž schází. Co mě dostalo do kolen, tak svlékání lišek z kůže. Zaživa. Větší odporností je snad už jen zabíjení delfínů. Dokument samotný je dnes již notně zastaralý a já doufám, že tyhle praktiky již vymizely. Nejsem tak naivní abych si myslel, že zvířata jsou zabíjena "v klidu", protože to vždy bude stresující faktor, ale dá se to dělat humánněji. Dokud ale budou existovat fast foody a superkarkety, tohle masové šílenství neskončí nikdy. Kapitolou samu pro sebe je zabíjení zvířat pro radost (tímto zdravím všechny hajné a lovce) a užívání zvířat pro experimenty. ()

6thSun

všechny recenze uživatele

Žeru maso, takže kdybych tomu dal pět hvězd, který si to už jen z informačně/osvětového hlediska určitě zaslouží, budu jenom prachsprostej pokrytec. Na druhou stranu ten dokument v podstatě naznačuje, že kdyby byla zvířata vražděna humánně, tak konzumace jejich masa nebude takový problém. Ale můžu já kurva za to, že jsou lidi nelidský dobytci? Dokument naznačuje, že když to maso žeru, tak že jsem spolupachatel. A já mám neodbytnou obavu, že je to pravda :-(( ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velice jednostranný dokument, který má za úkol šokovat. Kromě střídmosti v jídle a uvědomnění lidí se věnuje naprosto minimálně řešení problému. Ale autoři snímku neměli zřejmě až takové ambice...chtěli poukázat na hrůzy, která se dějí na zvířatech. A to se jim podařilo...ne že by se ze mne stal přes noc vegetarián, ale myslím, že i největšího masožravce to po shlédnutí tohoto dokumenta minimálně napadlo. ()

Zajímavosti (3)

  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)
  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)

Reklama

Reklama