Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (315)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Ze tří dílů se mi trojka Equalizera líbila nejvíc. Z velké části za to, kromě lepšího scénáře, může změna prostředí. Jih Itálie a to malebné městečko, tak krásně nasnímané, na mě velice zapůsobily. McCall už tolik nefilozofuje a není už "tak přehnaně kýčovitě nudně neomylný a klaďácký", jako před tím, ale efektně a efektivně odstraňovat záporáky pořád umí. Příjemně mě i překvapila účast Rema "Tano Carridi" Gironeho. Příběh měl celkem spád, fajn atmosféru, hudbu a super akci, i pár celkem vtipných dialogů/hlášek, takže u mě dobrý zakončení. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí Equalizer je v podstatě ryzí seagalovka, akorát místo špekatého, herecky netalentovaného a obludně narcistního ližprdelky východních diktátorů je tu v hlavní roli dvouoscarová továrna na charisma, které ani blížící se sedmdesátka nikterak neubírá na absolutní coolovosti. Stylový, atmosférický a skvostně vygradovaný úvod mě hodně namlsal, zbytek ale jede podle té nejohranější scénáristické šablony, jakou může staromódní akční film s těžkotonážním westernovým jádrem vůbec mít.  Řemeslně je to úplně ok, ale ta bohorovnost a naprostá nepřemožitelnost Denzelova hrdiny filmu zbytečně ubírá (obzvlášť v nehezky odbyté finální akci) na napětí a toliko potřebných emocích. Další díly netřeba. 60 % ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Denzel o dva roky mladší, klidně by mohl dělat nového Bonda. Pomocí hodinek a hole totiž dokáže vymlátit celou Sicílii, přičemž jeho jedinou slabostí je chůze do schodů. Trilogie si udržela vysokou úroveň, za co jsem ale rád především, že alespoň někdo si odpustil největší bullshit dnešní doby, a sice dělení posledního dílu na dvě části. Snad teda za pár let nebudu za vola... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Denzel si na italském venkově dává kafíčka a zabíjí mafiány. Nepočítal jsem to, ale myslím, že počet těch vypitých kafí a zabitých mafiánů byl plus mínus stejný, přičemž zabíjení probíhá výlučně na začátku a na konci filmu a kávičkování vyplňuje prostřední část, kdy se hrdina dost dlouho rozkoukává/rozhoupává. Scénář tak nabízí exotickou idylku pro dámy a brutalitu pro pány a pro obě pohlaví pak klasickou a stále populární šablonu o hrdinovi zbavujícím mírumilovnou komunitu darebáků a la Přání smrti 3 nebo Kráčející skála. Bohužel se u postav a vztahů nejde do větší hloubky, záporák je nevýrazný, chyběly mi tam šťavnatější dialogy a ani nemnohé akční scény nenabídnou nic, co by utkvělo v paměti. Takže výsledkem je průměrný klišovitý akčňák opírající se o Denzelovo charizma a pěkné italské lokace. Reunion Denzela s Dakotou jen připomene, o kolik lepší byl jejich Muž v ohni. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině. Tak a už tu máme třetí díl EQUALIZERA se skvělým Denzelem a opět ve spolupráci se stejným režisérem – Antoine Fuqua. Režiséra mám rád, natočil spousty dobrých filmů, kupříkladu Training day, Slzy slunce, Odstřelovač, Pád bílého domu nebo Bojovník. Všechny Equalizery rovněž Fuqua zrežíroval. Co se týče prvního filmu, prvně mě až tak neuchvátil, ale poté jsem si k němu našel cestu a dnes je to za mě srdcovka! Bohužel, druhý díl pořád shledávám jako obyčejný a vcelku nudný počin. Co se týče tohoto třetího a asi už posledního filmu, tak záleží, jak se k tomu daný divák postaví. Hodnocení to má v současné době hodně dobré, i já jsem spokojený, ale přeci jen jsem zezačátku uvažoval, že dám lepší 3*, ale nakonec jsem zaokrouhlil nahoru. Přeci jen je to lepší než druhý díl atd. Denzel zde má 3 akční scény. Úvodní a pak ta prostřední scénka je někdy až skoro v poslední třetině snímku a pak samozřejmě vyvražďovací finále v domě mafiánského bosse. Jsou to dobře natočené scénky, vlastně té akce není moc, ale bohatě stačí. Ten příběh o postavě Denzela byl nejlépe podán v prvním filmu. V tom druhém to bylo takové přehrávané a zde nevýrazné. I mi chyběl starý soundtrack od Gregson-Williamse. Zde ho nahradil Marcelo Zarvos, který měl zcela odlišnou hudbu, která fungovala jen trochu v akci, jinak moc ne, ale neva. Takže všeho bylo o dost méně, ale zatraceně, ten film působil docela realisticky, a to zejména z pohledu brutality té italské mafie. Ani nemuseli po desítkách vyvraždit oblíbené chráněnce hlavní postavy, jak to působilo věrohodně. Ty drsné výhružky, zmlácení, useknutí ruky – to vše bylo dost hnusné a znepokojivé, takže se na to celé dalo pěkně dívat. Určitě bych od toho filmu chtěl víc, ale nebudu to moc kritizovat. Uběhlo mi to, Washington je opět skvělý, i ta menší chemie mezi ním a Dakotou byla dostačující. Zbytek herců v pohodě. Takže ať už můj komentář vypadá jakkoliv, jsem spokojen. Sice jsem čekal trochu víc, jako uzavření kapitoly bych natočil ještě jeden díl, ale dobrý, odcházel jsem z kina s úsměvem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)
  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)
  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama