Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (314)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V přímořském italském městečku zalitým sluncem žijí samí hodní lidé, kteří si pomáhají a společně prožívají všechny ty smutky a radosti. Ale mafie nikdy nespí a tak místní idylu narušuje soustavným terorem. Ke smůle všech gangsterů se tu zasekne Robert McCall a ten jak známo nespravedlnost nesnáší. Upřímně řečeno z předešlých dvou Equalizerů si pamatuju jen to, že v nich hrál Denzel a nemyslím si, že v tomto případě to bude za pár týdnů jinak. Ale to mi nebránilo se bavit. Pokud dojde na rubání záporáků, má film rozhodně co nabídnout a Denzel se v brutální likvidací cítí jako ryba ve vodě. A Tentokrát vyšla i ta omáčka okolo, což u podobných filmů bývá častý problém. Sice nevím proč, ale bavily mě procházky po městě, nakupování na trzích či posedávání v kavárnách. Asi začínám stárnout. Nebo blbnout. K hercům ve vedlejších rolích také nemám námitek, přičemž za úsměvem Gaiy Scodellaro šel bych světa kraj. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám rád poriadok.“ Ty kokos. Štvorku nechcem, lebo toto je fakt pekné zakončenie série a štvorka by to mohla pokaziť, ale je to tak dobré, že by som ju bral hneď. Equalizer 3 predáva na jednotku malebné zákutia prímorského talianskeho mestečka. Je starobylé, poetické, v dobrom ošarpané, feel good. Hneď dostanete chuť ísť tam na kávu. Denzel Washington má 68 rokov, čo už povedzme si na rovinu nie je úplne ideálny vek na akčné eskapády. Sly Stallone síce začal jeden zo svojich najakčnejších filmov natáčať práve v podobnom veku, tak ale zas Stallone je Stallone. 68 je každopádne na akčné vylomeniny dosť. Preto trojka vlastne nie je akčný film. Obsahuje akčné okamihy, ale nie klasické, dlhé akčné scény. Čo na jednej strane zamrzí, lebo choreografia v jednotke bola skvelá a Fuqua/Washington sú drsná dvojka, lež v trojke je snáď ešte menej akcie, ako v dvojke. No je to taký dobrý film (na rozdiel od mizernej dvojky), že to nielenže nevadí, ale na konci si želáte, aby toho bolo viac. Washington si to vychutnáva, kameraman tiež, detto hudobný skladateľ. Jednotliví parchanti už na prvý pohľad vyzerajú ako totálni neandertálci a aj sa tak správajú. Prajete im len to najhoršie a dočkáte sa, ale predsa len trocha zamrzí, že k tomu nevedie viac akcie (resp. aspoň nejaká). Scenár je koncipovaný tak, aby tu bolo veľa mŕtvych a zohavených, ale zároveň tak, aby sa Denzel fyzicky nepretrhol (takže prvú akčnú pasáž vôbec nevidíme, vidíme len jej drastické následky/dôsledky). Akože jasné, scenár je naivný, jemne pripomína skôr 90. roky, než rok 2023, mestečko vyzeralo ako keby v ňom žilo 56 ľudí + dvaja psy a jedna mačka, vôbec nie je zdôraznené, že (a či vôbec) žije z turistického ruchu, alebo do kaviarní a obchodov chodí každý deň vždy len tých 56 ľudí (+ dvaja psy a jedna mačka) a pohľad na korupciu atď. je naozaj „trošku“ naivný (Taliani si zrejme musia ťukať po čele najmä pri scéne so šéfom polície). ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ukázková série, v níž je zastoupen tradiční nešvar druhých a třetích dílů. První díl byl v lecčems originální s dynamickou atmosférou, na níž měla největší zásluhu tajuplnost hlavní postavy. Druhý díl, který už tento aspekt postrádal, však ještě nabídl prohnilou vládní agenturu s nemilosrdnými zabijáky. A v této závěrečné epizodě už klesající kvalita vzala za své. Nudný, chaotický vývar z vody, kde je McCall odsunut na vedlejší kolej, chybí charismatický záporák a jednotlivé dějové linky působí roztržitě a neuceleně. Ačkoliv tato série rozhodně nemá šanci stát se legendou ve svém žánru, rozhodně si zasloužila důstojnější zakončení. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uzavretie trilógie má typicky westernovú priamočiaru zápletku, v ktorej jeden statočný chráni nevinných dedinčanov pre skazenými zloduchmi z mafie. Len je to prenesené do súčasnosti. Technickej stránke nemám čo vytknúť. Je to jeden z mála stredne rozpočtových filmov, ktorý má skvele natočenú akciu s minimom očividného CGI a aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, je balzamom pre oči. Akcia je síce dynamicky zostrihaná, ale stále dostatočne prehľadná a brutálne nekompromisná. V tom filme všetko klape ako hodinky, ale po citovej stránke ma film nedokázal strhnúť. Chýbal mi tam osobnejší vzťah medzi hlavným hrdinom a nejakou postavou. Nejakí stroho načrtnutí dedinčania sú málo. Ani legendárny Remo Girone ako dobrácky doktor nebol úplne využitý. Rovnako romantická línia, ktorá je len naznačená. A zloduchovia? Typickí hnusní namachrovanci u ktorých sa tešíte ako budú trpieť, ale zároveň viete, že nebudú mať najmenšiu šancu. Behom filmu nedôjde k ani jedinému zádrhelu behom ktorého by divák zneistel nad tým jak to dopadne. Ale film rozhodne nenudí a v akcii je na čo pozerať, takže tomu dávam silné 3*. Srdcovkou sa tento film pre mňa nestane, ale rozhodne si ho niekedy rád znova zopakujem. 6/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Točenie amerických akčňákov v Taliansku má jednu veľkú nevýhodu. Je tam veľa Talianov. A tak sa veľa rozpráva taliansky, takže dabing je z polovice zbytočný a nerozumiem, že prečo páni brigádnici nenadabujú už komplet všetko, pretože mne je latino prízvuk naozaj ukradnutý. Film má svoje násilie, veľa vrážd, ale aj svoj vtip. Taký nechcený. Lebo vidieť ako Dakota Fanning husto dáva príkazy resp. oficiálne skoro vyhrážky Denzelovi, pričom jej nehádať nie tých 29, ale ledva 19, tak to je fakt na smiech. Že dôstojníčka CIA, no to fakt vzbudzuje vážnosť. Denzel si napriek blížiacej sedemdesiatke ten rešpekt stále zaslúži, no hoci záporáci boli pekne opálení na horúcom slnku, niečo mi u nich chýbalo. Sami sa hádzali rovno do náručia smrti, ako keby vedeli, že stoja len proti jednému, tak mu to musíme uľahčiť. A v porovnaní s takými mafiánmi z Gomory to boli prakticky len sódovkári. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)
  • Medzinárodné plagáty a plagát US IMAX majú rôzne variácie frázy „The Final Chapter“ (Posledná kapitola) ako sloganu. Antoine Fuqua však v rozhovore pri propagácii filmu povedal, že prequel a pokračovanie je stále možné, ak by Denzel mal stále záujem, pričom by sa prirodzene využili technológie na omladenie herca. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama