Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (317)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Třetí Equalizer ničím nepřekvapí. Má ten nejvíc klasický příběh jaký by se dal očekávat s minimem akce. Postavy jsou rozdělené na super hodné a laskavé, versus super zlé a bezcitné. Než Denzel Washington začne dělat pořádek, ukáže, že i on je zranitelný a může udělat chybu. Díky tomu nastává docela dlouhá a spíše klidnější cesta, než přijde závěrečné zúčtování. Ve výsledku jde o poměrně dobré pokračování, i když se mohlo trochu přitlačit na pilu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Denzel si na italském venkově dává kafíčka a zabíjí mafiány. Nepočítal jsem to, ale myslím, že počet těch vypitých kafí a zabitých mafiánů byl plus mínus stejný, přičemž zabíjení probíhá výlučně na začátku a na konci filmu a kávičkování vyplňuje prostřední část, kdy se hrdina dost dlouho rozkoukává/rozhoupává. Scénář tak nabízí exotickou idylku pro dámy a brutalitu pro pány a pro obě pohlaví pak klasickou a stále populární šablonu o hrdinovi zbavujícím mírumilovnou komunitu darebáků a la Přání smrti 3 nebo Kráčející skála. Bohužel se u postav a vztahů nejde do větší hloubky, záporák je nevýrazný, chyběly mi tam šťavnatější dialogy a ani nemnohé akční scény nenabídnou nic, co by utkvělo v paměti. Takže výsledkem je průměrný klišovitý akčňák opírající se o Denzelovo charizma a pěkné italské lokace. Reunion Denzela s Dakotou jen připomene, o kolik lepší byl jejich Muž v ohni. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda méně akce a především formálně odbytého zúčtování s hlavním padouchem. Charisma Denzela Washingtona a boží stylizace jeho postavy coby alfa mecenáše spravedlnosti od konfliktu s italskou Camorrou nabízeli větší a delší jatka s početnějším body-countem. John Wick nás holt rozhýčkal… Equalizer 3 ale přesto baví i v klidných pasážích fajn postavami, italskou atmoškou a hlavně gradujícím napětím v blížícím se střetu brutálního místního podsvětí s ultimátním americkým hrdinou. Epilog pak je zbytečně patetický (Itálie) a naivní (San Francisco). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RÁD STRKÁŠ NOS DO CIZÍCH VĚCÍ?“… „SNAŽÍM SE KROTIT, ALE NEULEHČUJEŠ MNĚ TO… “  Žil, byl jeden spratek, co se považoval za mafiána, kterýmu bude patřit svět (možná jen Itálie, ale to je jedno). Jenže si nevšiml, že se vedle, v maličkým městečku, usadil důchodce Robert McCall… Hele, tohle ani nemusí bejt o „Equalizerovi“. Tohle je děj pro všechny akční hrdiny. Jenže Denzel má v sobě takovou tu uvěřitelnost. Důchodcovskou, lidskou i nasranou, páč to není žádnej sluníčkář. Ten příběh je jednoduchej - sázka na krutopřísný padouchy. Ale se stejnou jednoduchostí Fugua předvádí, jak Robert příběh vyřeší. Prostě v jednoduchosti je síla! K tomu dobrej soundtrack a Dakota Fanning… Pohodová zábava!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Oficiálně se jedná o uzavření trilogie. Fugua však nevyloučil případné pokračování za předpokladu, že by souhlasil Washington. 2.) Stejně tak je ve hře prequel k postavě Roberta McCalla. Mohla by se prý využít „omlazovací“ technologie, nebo by hlavní roli dostal třeba Michal B. Jordan nebo John David Washington. 3.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Amalfské Atrani (ve filmu Altamonte) je idylické městečko zabydlené samými usměvavými, přátelskými, bodrými, zkrátka príma lidičkami (tfujtajxl). Takový malý roztomilý skanzen, kříženec jehovistického kibucu, Hobitína a vyumělkovaného Montmartru z Amélie. I místní mladý šerif je milý a dobromyslný prosťáček. To třeba jednou najde v noci na silnici postřeleného černocha a ihned ho odveze k místnímu hobitínskému doktorovi domů, zaparkuje mu auto, které ani neprohledá a vůbec ho ani nenapadne to ohlásit někam výš. Ten černoch je samozřejmě náš starý známý ekvalizér McCall, Robert McCall, který se právě vrací z jisté sicilské prácičky. No. Potom ovšem na zdejší oblast dostane zálusk neapolská Camorra, jejíž gangsteři jsou krutí, drsní a vypadají většinou jako manekýni od Armaniho. Ale když se v "Altamonte" jejich cesty zkříží s cestou našeho ekvalizéra, je jasné, že jeden z nich to šeredně odskáče. Nebudu spoilerovat, ale byl jsem napnutý jako struna až do posledního záběru, jak to všechno dopadne. Ekvalizér už sice zestárnul, takže spíš než Texas Rangera, Bonda, Ramba nebo Seagala evokuje Clinťáka z Unforgiven, ale masakrování zloduchů mu jde pořád dobře od ruky. A v hollywoodském zákulisí se prý špitá, že ve čtyřce (to už ekvalizérovi bude přes sedmdesát) si McCall odskočí na takový malý soukromý džihád do Rusi, kde nejdřív zlikviduje všechny wagnerovce, vykydlí celou Státní dumu a v kremelském finále pak nekompromisně a sadisticky nafiletuje Putina mačetou. Wow! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)
  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama