Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 126)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě líbila přecijenom možná o chloupek více. Tady už je úvodní motivace proč se dostává znovu do konfliktu s podsvětím malinko vycucanější. Za pochvalu stojí nejvíc chvilkové přesunutí děje do Říma, který v podobném stylu filmu působí parádně. Ty antické kulisy, ve kterých střílí John Wick lidi do hlavy, prostě nemají chybu. Možná to tvůrci přehnali s vykreslováním zdejšího světa jako takového, protože se dozvídáme že i takoví vágusové jsou vlastně velmi nebezpeční a celkově to vypadá tak, že nejspíše i důchodci mají něco za lubem a příště bych nesázel ani na nevinnost dětí ze školy, prostě v New Yorku už vraždí úplně všichni:) Akční stránka samozřejmě za jedna. Jsem zvědavej jak se tvůrci poperou v příštím díle s úkolem "SÁM PROTI VŠEM." Každopádně to bude zase solidní akční jízda plná mrtvol. 80% ...PS: Nemůžu si rýpnout do faktu, že John Wick stále kope ještě střed tabulky. O titul se v mých očích pere Indonézská řezničina Raid. Asie je ještě stále malinko dál. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Druhý John Wick je lepší než jednička, protože je mnohem absurdnější. Některé scény zcela navážno zabíhají do surreálna, když svět nájemných vrahů koliduje s apatickou "každodenností". Což není myšleno jako výtka. Vlastně by to mohlo zajít ještě dál a byl bych rád. Navíc to krásně vypadá, byť trhavá kamera občas naplno nezužitkuje Reevesovo fyzické herectví (Tom Cruise by rozhodně trval na tom, aby mu během akce bylo aspoň vidět do obličeje). Jediný opravdový problém je stejný jako u jedničky - graduje opačně. Od nejlepších scén po ty slabší, což je samozřejmě poněkud nepříjemné. Ale bavilo mě to a překvapivě to uteklo. Zatímco po jedničce mi ta série byla tak jako jedno, teď chci kapitolu tři, která to všechno posune ještě o kus dál. Rozhodně se neobejdu bez souboje se světelnými meči mezi Johnem Wickem a Wernerem Herzogem na popředí explodujícího panorámatu Manhattanu... nebo tak. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobrý, ale jednička byla lepší, měla mnohem lepšího záporáka i ostatní vedlejší postavy. Docela hodně se mi líbily akční scény s Commonem a to zákulisí světa nájemnejch vrahů, i když ke konci už mi to přišlo trochu přes čáru, jak to byl vlastně každej. A nějak v polovině filmu sem si říkal, že bejt Wickem a je na mojí hlavu všude vypsaná odměna, tak radši do konce života zůstanu v Continentalu a na baru bych se smál ostatnim, že mě nemůžou sejmout. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John bolšeWnick. Velmi nebezpečný, problematický, agresivní, invazní druh, konkurenčně velmi silný, potlačující okolní vegetaci. Působí značné ekonomické škody a představuje také nebezpečí pro lidské zdraví. Univerzální způsob, jak se tohoto druhu zbavit, zmírnit důsledky jeho výskytu či zabránit budoucím invazím, bohužel neexistuje.. Do detailů promyšlená mizanscéna dělá z druhé Baby Jagy ve svém žánru celkem výjimečný počin. Svoji zásluhu na tom podle mě má i Gareth Evans, který svými Zátahy dokázal vybičovat tvůrce akčních filmů k objevování nových dimenzí žánru či Skyfall Sama Mendese, který přinesl do ruční akce nebývalou vizuální estetiku. Kolstad a Stahelski vytvořili specifický vesmír podobný Matrixu (koneckonců je tam Neo i od holubů posraný Morfeus), kde elitní zabijáci bojují mezi sebou na ulicích, v galeriích či v metru a kolem nich není ani jeden člen bezpečnostních složek. Ta mytologie je v podstatě úplně pitomá a je třeba ji vnímat jen jako pozadí k prachsprosté vendetě provázené průstřely, pichy a lámáním kostí. Obsazení Reevese do role zabijáka v bulletproof sáčku jsem zpochybnil už v jedničce a ta nedůvěra trvá. Ve scénách nevěnujících se akci jsem měl dokonce pocit, že čtyřnohý přítel jménem Good Dog je na vyšší mentální úrovni než jeho majitel.. A co ten Common s nožem v aortě? To tam jako v té soupravě metra sedí doteď..? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný upgrade jednotky. Od polovice som sa priblblo usmieval. Čo mi v originále vadilo (zápletka, jednotvárnosť) je eliminované a čo sa mi páčilo (ten zvyšok) je posilnené. Akcie je hromada a je výborná, Reeves dokonalý, prehĺbenie mytológie funkčné. Najlepší hollywodsky čistokrvný akčňák od tretieho Bourna. A sú tam aj biele holubice (aj keď mimo akčnej scény a nespomalené). Mám aj výhrady, ale nechcem si ten zážitok kaziť 9/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Technika střelby, kterou John Wick (Keanu Reeves) používá, odpovídá technice Mozambique Drill. (Matt_CZE93)
  • Po súboji so sumo zápasníkom si John Wick (Keanu Reeves) vezme jeho pištoľ CZ P-09. V ďalšej scéne v metre má však zrazu pištoľ Smith & Wesson SW1911SC. (ČSFD)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama