Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

liberita 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá už v 90. rokoch ukazovala, že nielen u Disneyho sa nájdu talentovaní a originálni animátori, scenáristi a komponisti. Samotná hudba je asi najvýraznejším prvkom celého filmu a dokáže vo vás zanechať stopu, rovnako ako veselé pesničky (mne sa najviac páči "Journey to the Past"). Základný príbeh je samozrejme fantáziou, vychádza ale z reálnej neľahkej ruskej histórie počas revolučných rokov. Chémia medzi Aňou a Dimitrijom je celkom hmatateľná, Bartok je vtipný tak akurát, Rasputin menej desivý než v skutočnosti. Záverom, pekná rozprávka o skutočnej princeznej. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Anastázia je moja srdcová záležitosť. Najobľúbenejší animák z dectva (Sorry Leví kráľ, nemáš Dimitrija <3) Keď to so mnou niekto pozerá, zažije psycho stavy, pretože všetky dialógy viem naspamäť a celú dobu sa usmievam ako na práškoch. Anastázia je skvelá! Papulnatá, vznetlivá, svojská, také chlapča z ktorého sa vykľuje pôvabná labuť. Má svoju hlavu a hľadá si miesto v živote. No a Dimitrij <3. Jediný chlap, u ktorého strááááášne ľutujem, že nie je skutočný. Ako malý štupel som bola doňho šialene zaľúbená, a keď si to pozriem aj teraz, stále ho milujem :) A strašne ma baví to ich večné doťahovanie a robenie si zle, prílišná snaha o ignoráciu toho druhého. A pritom je to láska ako hrom, no ani jeden sa neviem odhodlať spraviť prvý krok. A tá hudba! " Svět se velký zdá, strach mám v jednu chvíli, já chci věřit snu co mám. Správnou z cest se dát, v tom teď mám svou šanci, snad i já svůj domov mám" Takže " Dál jen já a můj pes, v náruč dálek příštích, s nadějí přežít tu pouť" :D ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

Je pro mě obtížnější objektivně hodnotit tento film, protože jsem na něm vyrůstala. Je to filmek pro mladší obecenstvo, takže příběh je docela banální. V originále se mi vůbec nelíbí americký přízvuk Bartoka, ale jinak je to moc pěkný film s nečekaně dobrou akcí, pěknými písničkami i animací. Btw, Dimitri je frajer :) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh s moderní atmosférou překvapí hlavně tím, že není od Disneyho. Má všechny vychvalované kvality disneyovek jako je skvělá animace, sympatická hrdinka, zábavný záporák a jeho poskok. Ale nechybí ani známé nešvary typu generických, stále stejných písniček a roztomilého zvířecího sidekicka. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tato animovaná verze Anastázie je asi nejlepší ze všech filmových zpracování tohoto tématu - ovšem pouze v původním znění. Český dabing se až tak moc nevyvedl. A i když se jedná pouze o pohádku - pravá velkokněžna Anastázie se s největší pravděpodobností nedávno našla zmasakrovaná se zbytkem své rodiny  - dávám tomuto zpracování vysoké hodnocení. Jednak proto, že legenda o přeživší dědičce ruského impéria mě vždycky velmi fascinovala a zde toho bylo hojně využito, a hlavně proto, že se to jednoduše povedlo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama