Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šofér nákladní autodopravy Standa Fajt (J. Vinklář) dal po smrti své ženy malou holčičku do adoptivní péče a snažil se najít smysl života v dálkových jízdách. Nyní stárne a touží po domově a rodinném zázemí. Pravým opakem je jeho mladší kamarád Pepík (J. Vala), který vidí před sebou jen řidičskou kariéru. Děvče má „v každém přístavu“, ale teď si namluvil pohlednou čtyřicetiletou servírku v motorestu a cítí, že se z tohoto pouta jen tak nevyvlékne. Je přeřazen na zahraniční jízdy a bojí se své partnerce říci do očí, že se rozcházejí. Pošle za sebe s touto zprávou právě Standu. Jeho setkání s Alexandrou Drozdovou, které jde vyřídit kamarádův vzkaz o rozchodu, se mu ale stane naopak příslibem nového vztahu… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Další z krásných filmů čs. televize. TV filmy z první poloviny sedmdesátých let se mi hrozně líbí a tento není výjimkou. Tehdy se to prostě umělo. Výborný scénář, výborní herci a příbeh, na který vás prostě baví koukat. Líbí se mi názor Snorlaxe, který to vystihl naprosto dokonale. Zvláštní efekty, 3D a podobný blbosti mě opravdu ve filmu nezajímaj, zvlášť když ten film má naprosto idiotský děj, ale tady prožijete 3D film i bez různých efektů a "vychytávek". ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som rozmýšľal prečo mali tieto inscenácie u divákov úspech a aj v ČSFD majú vysoké hodnotenie. A došiel som iba k tomu, že vtedy toho na pozeranie veľa nebolo a tak stačilo angažovať dvoch populárnych hercov, dať im texty, ktoré šofér a čašníčka nikdy nepoužívajú a vtedajší diváci boli spokojní. Dnešní pozerajú niečo úplne iné a tak tam ostalo tých 80 %, ktoré ma zmiatli. ()

Reklama

sharka.68 

všechny recenze uživatele

U silnice stojí hospoda U modrého orla....je v ní jukebox a výčepní je pěkná ženská....šofér v podání Josefa Vinkláře byl životem zkoušenej chlap, co možná na starý kolena našel cíl svojí cesty...a ten lučištník, co o něm vyprávěl šofér Fajt, byl králem a tad yj ejeho příběh . Filoktetes, byl thessalský král,, skvělý lučištník, který byl na cestě k Troji uštknut hadem a rána páchla tak silně, že byl ponechán na ostrově,kde 9 let bojoval o přežití. Pak pro něj dojeli,on po příjezdu k Troji,zasáhl šípem Parida, který na následky této rány zemřel...a Filoktetes se uzdravil. Jak dopadla Troja víte...ale je zajímavé sledovat i osudy dalších hrdinů od ní....a tak i tento výlet do historie byl zajímavý...... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Každej má nějakou tu ranku…když budeme ohrnovat nos nad každou tou rankou…" Že je Oldřich Daněk skvělý autor jsem zatím více slyšel, než měl tu čest zažít na vlastní kůži. Tahle konverzační televizní inscenace plná štiplavých i posmutnělých dialogů se mi rozhodně moc líbila. Nechybí v ní jak humor ("Ty se tváříš, jako bych ti zavraždil babičku…" nebo "Já jsem vám řekla, abyste si sedl a ne byste mi dělat psychiatra"), tak i životní moudrost ("Štěstí chodí pomalu, ale zdrhne hned."). A když se k tomu přidají skvělí herci počínaje Janou Hlaváčovou, jejíž postava se snaží přistupovat k životu se stoickým klidem ("Děkuji Vám, nepotřebuji nic....Tohle je můj život, já jsem ho ještě nevzdala") i když ji to úplně nejde, přes Jiřího Valu coby šoféra, jež má pocit, že "když vyjede z brány, má nad sebou jen nebe a střechu od kabinu" a konče filosofujícím Josefem Vinklářem („Na silnici jako v lásce, tam taky nikdy nevíš…“). Jako bonus jsou tu pak mladí Tatjana Medvecká s Jiřím Lábusem, jejichž jiskřivý dialog rozhodně pobaví ("já jsem se dokonce modlila, abych se zamilovala do někoho, s kým bych mohla mávat.....", "já už jsem úplné mávátko"), i když se opět dotýká i vážných témat jako je vztah dcery k otci ("Tys ho měla rád?...Hůř já mu věřila") či volby životního partnera. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahranému dialogu dvou osamělých poněkud ubírá celý ten kontext, především rozpravy na pracovišti, které chvílemi působí, jako by měly především obhajovat Standovo počínání. Myslím, že pouhý dialog muže a ženy, z něhož samého by vyplynulo všechno, co je obklopuje, včetně situace, která je spojila, by byl působivější a živější – a obešel by se i od trochu násilných mythologických analogií. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama