Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (101)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut působila Barcelona jako solidně vypadající postapo horůrek.  Ovšem bez komorní atmosféry originálu, nebo třeba Tichého místa. Ale to by tolik nevadilo. Horší je mnoho hloupých chyb a nelogičností. Podotýkám, že zcela zbytečných. A těch působivých scén jednoduše není dost, aby je vyvážily. Tvůrci navíc pracují s jiným motivem, než je nadpřirozeno, nebo napětí. Ukazují další způsob vetřelců, jak zlikvidovat ty, co přežili. Což by mohla být silná hrozba a zajímavé téma, ale v tomto podání mi byl osud všech postav, skoro celý film lhostejný. Závěrečný rozhovor u odběru krve, dokázal celý příběh shrnout do pěti vět. Slabá netflixárna, na které se sice nešetřilo penězi, ale talentem a invencí ano. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Španělský horor jako zombie variace na postapokalyptickou budoucnost sice neměl nijak origimální scénář, ani nějak poutavé provedení, ale dvě hvězdy dávám za ten vizuál rozsekaný Barcelony, výpravu a tu akční scénu s těma autobusama. To jsem si říkal, že to i nějaký větší peníze stálo a je to vidět, ale jinak na jedno použití a zapomenout. ()

Reklama

Case_f 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem od toho nic moc než mizerné tuctové "televizní" pokračování neočekávaného (a veskrze průměrného) celosvětového hitu. Výsledek v tomhle ohledu celkem příjemně překvapil, nebylo to IMO výslovně špatně napsané, natočené ani zahrané, a předchozí film to kopírovalo míň, než bych býval čekal. Není to samozřejmě ani kdovíjaký trhák, ale neurazilo mě to. Finále je takové svéráznější, ale tak nějak mi to prostě i tak přišlo o něco lepší a "logičtější" než za vlasy velmi přitažené finále prvního filmu. Kdyby tu byly poloviny hvězdiček, dal bych tomu 3.5, ale nejsou a na čtyři to taky úplně není, takže tři. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o poměrně neprávem podhodnocené pokračování úspěšného prvního Bird Boxu, kdy tedy sice tento díl určitě nedosahuje kvalit právě onoho prvního filmu, na druhou stranu v něm ale vážně nevidím ani kdovíjak nepovedenou podívanou. Sice je tedy jistě škoda, že opravdu Barcelona jakkoliv nerozvíjí mytologii kolem těch ,,monster´´, nehledě na to, že opět nejsou ani na vteřinu zobrazeny a s názorem, že neviděné budí větší strach než to viditelné, tak s tím ať se jde každý vycpat, nicméně samotná zápletka i tak funguje poměrně záživným způsobem, má spád, disponuje několika opravdu napínavými momenty, stejně jako u jedničky musím určitě také pochválit atmosféru filmu, která působí skutečně ponuře a beznadějně a nakonec i veškeré postavy mi nepřišli vůbec marné, a to i díky sympatickému castingu, na čele s výrazným a charismatickým Mario Casasem, i když ale na druhou stranu musím i uznat, že vesměs ty postavy zároveň působily hlavně svým chováním skutečně béčkovým dojmem, přes to jsem se ovšem dokázal lehce přenést. V závěru pak došlo i k poměrně slušné gradaci, takže opakuji, veškerou tu kritiku tohoto pokračování upřímně neberu, jelikož Bird Box Barcelona dokáže ve většině ohledech opravdu bavit a lehce si po celou dobu udržet diváckou pozornost, a to i když jako celek skutečně působí spíš jako jen lehce dražší béčko. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nuda. V pasti se Sandrou mělo skvělou atmošku, ale tady to byla nuda. Těšila jsem se jak na Barcelonu, tak i na Maria Casase, ale ani jedno nesplnilo moje očekávání. Bylo mi úplně jedno, kdo přežije a kdo ne. Většina postav se filmem jen mihne, takže si žádná z nich nedokáže získat diváka. Velké zklamání. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)
  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)

Reklama

Reklama