Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jediném momentě se život Dannyho Parkera alias Toma van Allena otočil o 180 stupňů. Dnes je z něho troska, zmítající se v nekonečném kolotoči drog, násilí a udávání policii. A přitom mohlo být všechno úplně jinak. Jen kdyby tehdy se ženou nezůstávali na pláži. Večer pak se stavili v motelu v Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Během jejich přítomnosti místo napadli ozbrojení zabijáci, Danny byl postřelen, manželka zemřela a on se z toho všeho zhroutil. Nyní mu však svítá naděje. Pravděpodobně narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho ještě drží při smyslech, je touha po krvavé pomstě nesmyslně utraceného života jeho životní lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

mrksik 

všechny recenze uživatele

V ako Salton Sea, ktorý ale takou s(ú)kromnou vendetou je. Postava (alebo postavy?) Vala Kilmera trumpeťáka, feťáka a pomstiteľa síce zomreli, no Val Kilmer s týmto snímkom aspoň na chvíľu ožil (ťažko si Salton Sea bez neho predsťaviť). Perfektne vykalkulovaná mozaika, ktorej krásy, koniec koncov ako to už býva, oceníme a vychutnáme až na konci. Btw viete ako Medvedík Pu strkal nos do včelieho úľa? ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nevýrazný film o feťácích s prvky černého humoru, který ale každým okamžikem postupuje v něco daleko většího, jak se postupně odhaluje minulost hlavního hrdiny. Z původně něčeho, kde jsem neviděl žádnou pointu, vznikl téměř perfektní thriller, který se pro mě s každým okamžikem přidaného kusu do této skládačky a odhalení zápletky stával stále lepší a lepší a už nějakou dobu jsem se tak nebavil, když přišly na řadu skvěle promyšlené zvraty, kterých tu tedy opravdu bylo požehnaně. A nakonec jedno velké plus za netradičního, potetovaného Kilmera, který se jako hlavní charakter povedl zřejmě lépe než všichni, které bych si v tomto pojetí dokázal představit. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Divočina. Vizuálne úchvatná, v duchu 8MM. Jedna z najlepších rolí Vala Kilmera a prehliadka mimoriadne pošahaných záporákov - beznosý Vincent D’Onofrio mi poriadne zaťažil žalúdok. Ale niekde The Salton Sea zadrháva. Obrazové pseudo-artové vložky (trumpetista, more, strom) v ňom nemajú miesto a súčasne v ňom škrípe harmónia medzi neustálou dynamickou formou a silne psychologickým obsahom. V tomto smere bol Joel Schumacher lepší. Zostával pevne v psychologických vodách a dynamikou vyhrocoval iba vybrané scény. Neutápal sa v nich. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jmenoval se Thomas Van Allen a byl trumpetista... Jmenuje se Danny Parker a je pikař. Kdo nevíte, o co jde, buďte jen rádi... D.J. Caruso je ponejvíce televizní režisér, ale tahle >velká< filmařina se mu velmi povedla! Natočil skvělé krimi drama s výborně zpracovaným scénářem a vynikajícími hereckými výkony (zejména Val Kilmer v roli >anděla pomsty< a neodolatelně odporný Vincent D'Onofrio v roli "Medvídka Pú" - psychopatického magora, co si >upudroval< nos a dělá dealera na velké kšefty) a byť závěr filmu přinese vskutku nečekaná (opravdu v množném čísle ;-) rozuzlení (bohužel už trošku více v >hollywoodském< duchu než zbytek filmu), jde o střízlivě pojatý thriller o zločinu a touze po odplatě, v němž nenajdete mnoho kladných postav ani postojů... Dějové vrstvy i se vzpomínkami hlavního hrdiny do sebe zapadají ve skvěle vystavěné mozaice, podpořené výbornou kamerou a hudbou a vytvářejí spolu poutavý a neotřelý napínavý thriller. Příběh člověka, který trpí pocitem viny a přes zlé skutky dojde pomsty a rozřešení... Protože "...člověk je měřítkem. Všeho. Tom Van Allen se pomstil. Pašák! A Danny Parker? Za to, že byl práskač ho postřelili. Má smůlu. Oba jsou mrtví. Kdo je tedy tohle?... Ale má dobré vyhlídky! Fakt dobré vyhlídky..." Jo - a tenhle film má dobré vyhlídky! Čtyři a půl hvězdičky za film - a za tu odvahu tvůrců vyhnout se nějakým zbytečným žánrovým klišé - zaokrouhlené bez výčitek nahoru... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

SAlton Sea není bezchybný a už vůbec ne přelomový film.Je to jen poctivě natočený žánrový snímek s fungujícím scénářem a řadou zajímavých plnokrevných postav.Při pokusech o psychologizující artové obrazy se film dostává na hodně nejistou plochu, ale naštěstí převládá kriminální linie s řadou divokých tragikomických výletů kamery do bizarního feťáckého společenství. Dobrý výkon Val Kilmera, spolehlivé herectví Deborah Unger a odpudivé zločinecké týpky vytvořené D'Onofriem a Guzmánem vytvořili koktejl, který je schopen uspokojit i náročnějšího filmového fandu.Celkový dojem 75%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Doug Hutchison (Gus Morgan) sa v spolupráci s policajtmi z protidrogového pripravoval na svoju rolu 3 mesiace, a to tak, že ich sprevádzal na policajných akciách. (vander19)
  • Herci v rámci přípav strávili spoustu času v odvykacích klinikách ve společnosti skutečných narkomanů. (POMO)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno