Reklama

Reklama

Divoké devadesátky. Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků, začínající organizovaný zločin. V této době a prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, na svou profesi hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. Začíná pomsta, jakou jste ještě neviděli. A poznáte přátelství, jaké by vás ani nenapadlo. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (457)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na SK pomery to má kvalitnú technickú stránku a palec hore Godlovi za jeho slovenčinu. Nemal som ani na sekundu problém veriť, že je slovenský cigáň. Ale všetko ostatné išlo mimo mňa. SK humor mi je snáď ešte viac vzdialený ako ten český a už ten je pre mňa dno. Takže evidentne nie som cieľovka.  Ale kto sa zabáva pri všetkých tých Horných, dolných a podobných slovenských sitcomoch, tak bude nadšený aj z tohto. 4/10. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

To jsme to, my Čehúni, zase dopracovali! Po dlouhých předlouhých letech kouknu na čobolský můví a nestačím se divit, jak ladně nás strčili do kapsy. Invalid je velice slušnej film s poměrně zábavným námětem, obstojně vtipným scénářem, ale hlavně s kvalitními hereckými výkony. Jakej kontrast oproti našim ubohým nevtipným experimentům plných zoufale ochotnickejch performancí! Samozřejmě to může být ojedinělej úlet, ale rozhodně dalším kusům půjdu v ústrety. Film jsem sledoval na tý progresivistický zaoceánský LGBT MeeToo BLM platformě a hned po skončení na mě vybafla upoutávka na Havlíkův Ostrov. Jen z tý půlminuty jsem se málem okotil, jaká z toho čouhala špatnost a nekvalita. Tak takhle na tom tedy aktuálně (ale vlastně dlouhý leta) my, potomci Lipských a Brdečků, jsme. K pláči je to. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Zajímavý a především skvěle a přesvědčivě zahraný snímek od našich východních sousedů. První půle filmu kdy nevíte co, jak, a proč mě bavila o něco víc než ta druhá, u které se už jen čekalo na to, kdy konečně dostaneme tu vymazlenou scénu z muzea. Jako parádní odreagovačka po náročnym dnu v práci/ve škole slouží tento film dokonale a je to jedna z těch světlejších výjimek naší CZ/SK kinematografie. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Taká dávka spontánneho dôvtipu a eskapismu sa v našich končinách len tak nevidí. Karásek je ohromne zručný režisér. Jeho vizuálne nápady a prestrihy majú ťah videoklipu, ktorý v nijakých scénach nezakolíše a nezníži vysoko nastavenú látku. Je príjemné vidieť nie tak vzdialenú dobu skorých 90tych rokov v takto zgrupenej podobizne metafor a zľahčovania. Pretože, ruku na srdce, vzal si na seba naozaj veľké bremeno a často takáto látka nedopadne v požadovane akceptovanej odozve alebo aspoň solídne pozerateľnej. Film je farbistý, tematicky mnohotvárny, má zápletky najmä v makro rovine ale aj ako celok drží pokope a má hlášky, ktoré sú proste vtipné a minimálne trefné. Asi jasný domáci víťaz roka v kategórii celovečerný film. Bravó! ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Sociální komedie nebo retro revenge akčňák? Vlastně cokoli chcete. Svižně sestříhané a sympaticky odlehčené vyprávění trpí nelogičnostmi a balancuje na hranici dobrého vkusu, většinou se však udrží na té správné straně. A zvládne u toho velmi dobře bavit. Více zde. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Na scenári sa podieľal aj známy slovenský raper Rytmus. (Biopler)

Související novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama