Reklama

Reklama

Divoké devadesátky. Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků, začínající organizovaný zločin. V této době a prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, na svou profesi hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. Začíná pomsta, jakou jste ještě neviděli. A poznáte přátelství, jaké by vás ani nenapadlo. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (466)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dá se dnes na Slovensku natočit kvalitní snímek? Tenhle film je důkazem toho, že ano! Trochu to kombinuje žánry, případně se to inspiruje v jiných filmech. Dost mě překvapila akce, které je tu opravdu dost. Celá zápletka nepůsob moc zajímavě, ale celkem to šlape a táhnou to dost i postavy. Například Zdeněk Godla je tu hodně dobrý. Příběh se odehrává v divokých 90kách na Slovensku, kde je vše prorostlé mafií a spravedlnosti se člověk nedočká. Poté, co místní neurotický údržbář z muzea Laco přijde o schopnost chodit, se vydá na svou cestu za pomstou. Jde na to dost originálně a je to místy i vtipné. Dokonce se pokusí i stát se lepším člověkem a manželem. Vše vrcholí velkolepou přestřelkou v muzeu. I Rytmus tu má vtipnou roli. "Jen hlupák si vezme nůž do souboje, kde se bude střílet." :D ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Priznávam, ze som filmu nevenoval nejakú veľkú pozornosť, trailer zaujímavý, ale väčšinou je v ňom to najlepšie, preto som to bral s rezervou. Po dobrých ohlasoch a hodnotení som filmu dal šancu a prekvapko! Čo ma dostalo asi najviac je herecký výkon G. Hološka, ktorý bol fantastický. Jeho nervové výlevy, nešťastné trápenia v bežnom živote, hádky s manželkou či jeho šikovné ruky a kutilstvo, to všetko som si užíval. Atmosféra 90-tych rokov sa vydarila. Neviem ako sa toto podarilo, ale na slovenské pomery sa zrodil film, ktorý by si neurobil hanbu ani za hranicami, a to je asi najväčšia pochvala. Samozrejme aj tu nájdeme ten nekonečný problém v slovenských filmoch z posledných rokov - nezrozumiteľné dialógy, občas. Zvukári bacha na to... Malachovský nebol veľmi presvedčivý, určite by som ho vymenil, taký Godla sa ani nemusí veľmi snažiť-tomu sa vraví rola na mieru... Kusturica style vyšiel dokonale a slušne som sa bavil. Fakt by ma zaujímal Kusturicov názor na tento film. 80%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery v pohode, hlavne preto, že tu takmer nehrajú herci, čo v sa otŕčajú v každom debilnom seriáli a hlavne spolupráca režiséra a scenáristu znamená kvalitu. Takú svojskú, no v našich podmienkach niečo, čo sa počíta. Hološka si musel tú večnú nasranosť poriadne užiť a groteskný štýl tomu sedel, hoci nemôžem povedať, že by od smiechu diváka malo zadúšať. 80% je priveľa, pretože niektorí zúčastnení ani nehrali, boli tým, čím sú. Hlavne Rytmus osadník a Popovič pupuš. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

První půlka je takový decentní průměr s pár solidními nápady, který mě relativně zklamal. Vždyť sakra. Ze všech stran slyším samou chválu, tak jak je možné, že mě to až tak moc míjí? No, pak přijde druhá polovina... Olda Šetrhendů vyjede do boje a já z toho umíral smíchy. Mít takové tempo celý film, asi nemám co vytknout. Takhle mě jen mrzí, že je ten „prolog" až moc dlouhý, protože tady se dalo vyřádit mnohem více. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Sociální komedie nebo retro revenge akčňák? Vlastně cokoli chcete. Svižně sestříhané a sympaticky odlehčené vyprávění trpí nelogičnostmi a balancuje na hranici dobrého vkusu, většinou se však udrží na té správné straně. A zvládne u toho velmi dobře bavit. Více zde. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Majk Spirit súhlasil s účinkovaním vo filme iba pod podmienkou, že jeho postava nezomrie. (m.a.t.o.)

Související novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno