Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (230)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kong Skull Island je nepřekonaný z tohodle moderního Monterverse. Být mi 15 jásám radostí, dneska je to prostě jen čistý výplach, který sice v kině neuškodí vidět a vyloženě nepohorší, tak o nějakém velkém nadšení nemůže být řeč. Když se to drželo při zemi, tak to bylo fajn. Souboj opičáků celkem připomněl Planetu Opic a vizuálně je to celkem pěkné, bohužel lidští hrdinové tomu opět podráží nohy, jsou tu zkrátka navíc a zpomalují příběh. V závěru z toho byl už slušný digitální bordel, kde lítaly různé světelné záře od růžové po bílé a to mě už moc nebere. Skoda, že se celý film neodehrával pouze v Duté zemi bez lidí, jen s Kongem a monstrama, to by bylo fajn! 6/10. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Uf, tady se mi už těžko hodnotí. Na jednu stranu mě mrzí, kam se nová verze Godzilly přesměrovala, z celkem realistickýho katastrofickýho fláku k barevným paletám a kámoši jak hrom se vším co je větší jak Everest. Akce je sice přehledná, pestrá a z části zábavná, ale je to prostě monsterverse Fast and Furious. Země v zemi za blánou, kde žijí lidé, to mě poser. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bolo tu veľa Konga. Toho Konga aj prisťahovalcov z Konga. Inak sa ale opäť len vsadilo na vizuál, zápletka a príbeh v podstate žiadna a tak nechajú príšery pár krát poriadne grgnúť, aby divák náhodou nezaspal. Chýbala tomu temná atmosféra a účelom bolo len dostať monštrá k finálnemu boju, no nevedeli ako poriadne vyplniť tých 100 minút predtým . ()

lamps 

všechny recenze uživatele

„Help, I'm steppin' into the twilight zone…“ Nejde srovnávat, ale užil jsem si to stokrát víc než druhou Dunu. Wingard propůjčuje téhle uřičené kaiju fantasmagorii sebevědomý formální ksicht a mně osobně dělá obrovskou laskavost – vždycky jsem si říkal, že japonskou monstrságu bych hrozně rád nakoukal a strašně moc bych ji chtěl mít rád, ale vizuální provedení je u starších kusů prostě tak katastrofální a směšné, že to nedokážu. A teď jsem dostal hollywoodský dárek s prvotřídními efekty, kde se dějí tak šílené a tak zábavné věci, že moje neskrývaně spokojená tvář v kině mohla být skvělým úlovkem pro skrytou kameru. Je to už skoro úplně odtržené od reálného světa, ale jeho zapojení a interakce s monstry, zasazování mezi ničené pamětihodnosti a technologický futurismus jsou současně kreativnější a svým způsobem i stylovější než kdy dříve. Pomáhá tomu už jen dobře vložené zapojení dokumentární formy, zpravodajství a nakonec i zoomování jak z archivu Monarchu. Tempo je neskutečně šláplé, a přestože postava konspirátora už je trochu pasé, lidské postavy vůbec nepřekáží. Vévodí stejně Kong, jehož etudy nabízí zase jiný zážitkový experiment a jeho polidštění rozprostírá plno nových možností, jež nyní chtě nechtě musím nazvat vzrušujícími. Podzemní říše vypadá jako nový zlatý důl pro těžbu dolarů ze světa tak neurvalého, že v rámci západního mainstreamu nemá dlouhodobě konkurenci. Antigravitační bitka Godzilly a Konga mě naprosto překvapila i vrchovatě uspokojila ty divácké choutky, jež mám hluboko zakódované a je zatraceně složité jim dopřát nějakou euforii. Edwardsova Godzilla mi šmakuje víc, ale tohle je dílo naprosto odpovídající svému kánonu i námětu a já za něj děkuju. „My beacon's been moved under moon and starWhere am I to go, now that I've gone too far?…“ 85 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzít tři dějové linie a začít je vzájemně proplétat nebyl ten úplně nejlepší nápad. A nebo jinak, chtělo by to jinačí střih, protože takhle je více jak první polovina tak trochu mišmaš připomínající comics. A to si myslím nebyl filmařský cíl. Každopádně po vizuální stránce není co vytknout, příroda Dutozemě je nádherná a drobné epizodky Konga mají šmrnc a drive. Godzilla zase musí dostát své pověsti, a tak když se někde vynoří, trosek je více než dost - tu zválí kus Říma, tam zařvou pyramidy a pláže Rio de Janeira vezmou za své i s hotely a okolními budovami. Scény s Mothrou jsou poetické a v protikladu k zuřivým animálním Titánům. Viděl jsem to na 3*, ale jednu přidávám za poslední apokalyptickou čtvrtinu a také proto, že monstra mám pořád rád. A zkoumat logiku u těchto filmů nemá smysl, proto se netočí. Jednu malinkou poznámku na závěr mám: proč krucinál nezabil toho komára? Přenášejí smrtící nemoci a tohle je v džungli hazard i špatný návod pro ostatní. Jinak za mě spokojenost. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)
  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama