Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O lidském těle se může člověk ( a hlavně dítě) naučit hodně už v raném věku a tento seriál, který opět (tentokrát ne v rámci dějepisu a historie, ale spíše zdravovědy, když už se pohybujeme na poli základní školy) překračuje hranice a neskutečně pohodlně učí aniž by to divák vnímal, protože se maximálně baví. Doufám, že tento seriál někdy vyjde na DVD, protože jeho zakoupení je to nejlepší, co může rodič udělat pro své dítě a bez jediné pochybnosti nechat dítě ať sleduje nejpoučnější seriál v historii televize. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Chytlavé vyprávění o lidském těle, prostřednictvým moudré červené krvinky, se skvěle vymyšleným mikrosvětem lidského těla. Všechno je výborně znázorněno, tak aby jednotlivé procesy, pochopili i malé děti. Když dnes vyšla celá série na DVD, nezávahal jsem a udělal jsem dobře. Kouknul jsem se s malým synkem a musel jsem zamačkávat nostalgickou slzičku. Je to zkrátka výborný, naučný, dobrodružný animovaný seriál pro všechny generace. Dávám skoro plný počet. ()

Reklama

Agarwaen 

všechny recenze uživatele

Můj hlavní favorit v cyklu Byl jednou jeden... Možná ho mám nejradši, protože jsem ho sledoval nejdřív ze všech, ale krom tohoto důvodu se mi zdá, že zpracovat krvinky, neurony a spol. je těžší, než zpracovat normální lidi. A autoři se s tím poprali skvěle. Navíc pochopitelně perfektní didaktická pomůcka. Jedna učitelka nám to pouštěla v hodinách biologie, než jí vykopli:) ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Je to nesnesitelné... Jednou jsme se na to dívali ve škole při biologii. Podruhé to bylo, když několik lidí přesvědčilo fyzikáře, ať nám to pustí. On nechtěl, protože je to prý pro malý děti, ale nakonec svolil. Já mu po deseti minutách oznámil, že jestli to nevypne, že odejdu. "Máte pravdu, to se fakt nedá vydržet," řekl a vypnul to. Já to dříve hodnotit nechtěl, ale když jsem se dnes tak rozjel v hodnocení dříve viděných věcí, tak si nenechám ujít příležitost, jak tomuhle aspoň symbolicky snížit to nehorázně vysoké hodnocení. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Musím zde přitakat, film patří na místo kde je. Pro mě nejhodnotnější poučný seriál pro mladé děti. Je tak zábavný a zajímavý, že se mi chce brečet. Při srovnání se školou, jsem nadšený, že jsem viděl něco takového. Inženýři, co tohle stvořili, museli být chlapci do světa! I přesto, že mi to rodiče zakazovali a říkali, že je to nesmysl a hloupost, mě vždycky zajímal ten člověk s dlouhým vousem, co všechno v mozkovně řídil a posílal bojovníky bílé krvinky vyřídit různé strádání těla. Co bych dále přidal. Snad, že mě dotedka příjemně zaráží jak červené krvinky šli bez jakéhokoli pohnutí mimo dráhu po svém životním cíly. Teďka si uvědomuji, že to takhle muselo být. Je to jako v lidstvu. Abychom něco dokázali, tak musí být masy, které vždy všechno poslušně vykonávají a neptají se proč jít doprava, nebo doleva, ale vše s klidem přijímají jako zákon. A tak to má být. Film je pro mě z části plný poselství a poučení a to je pro mě velmi důležité. Jsem rozhodnut dát 5 hvězd. Mám totiž i u tohoto filmu pocit, že to není jenom pouhý film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama