Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

molcan2 

všechny recenze uživatele

Väčšina akcii sa v tomto kreslenom seriáli odohráva vo vnútri tela a hercami sú vitamíny, vírusy, krvinky atď.nebudem sa snažiť vám to podrobnejšie vysvetliť, musíte to vidieť na vlastne oči: nebudete sklamaný. pamätám si ako som to sledoval v 80. rokoch. Rozprával som sa s pár ľuďmi ktorý, tak isto vyrastali v 80. rokoch a tí to tiež zbožňovali! Musím priznať, že vzdelávacia myšlienka mi vtedy utiekla ale zábava to bola riadna. Nedávno som videl pár epizód, a musím uznať že tento seriál ma humor a srdce ktoré chýbajú dnešným programom pre deti. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Výborný příklad toho, jak prezentovat poznatky a učivo zábavnou formou. Perfektně propracovaný systém, kde každá součást těla je znázorněna určitou postavičkou a přehledně znázorňuje svoji funkci. Ještě si pamatuji, jak jsme se téměř na každé hodině biologie (na gymnáziu) dožadovali jednotlivých epizod. Obvykle nám bylo vyhověno. ()

Reklama

Miany 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro poznání těla asi to nejlepší, co kdy kdo vytvořil. A to i když je to podané ve formě pro děti. Já osobně mám ale problém s tou animací a charaktery, které mě odjakživa vyloženě sraly. Fakt mi vadilo na to koukat, i když to bylo hrozně zajímavé a v podstatě to pokrylo kompletní téma biologie člověka. Škoda pro mě. 70% ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Jó krvinky noste kyslík,makrofágové žerte odpad,Bílé krvinky směle do boje proti virům a jiný škůdcům....tohle je vzpomínka na mé mládí,ke které sem se nedávno moc rád vrátil a malým zklamáním mi bylo,že se neustále opakují záběry z minulých dílů,ale ne vše může být dokonalé. To je další důkaz toho, že když sem byl malej, tak mi k radosti stačilo málo, dnešní filmaři, SNAŽTE SE!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno