Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Poctivé 90s béčko, ktorému sa podarene darí skrývať malý rozpočet za umnú hororovú atmosféru, až tak, že na critters neostane veľa miesta. Je to škoda, pretože efekty a masky sú podarené, critters poctivo rozpohybovaní a je to asi najmenej vtipné z celej série, rozumej najviac hororové. Aj gore by možno stálo za to, ak by ho bolo viac ako tá jedna scéna. Akoby ho producenti nepustili cez strižňu, čo je docela dobre možné. Ale inak nostalgická "podívaná", kričiaca 90s, VHSky, s ako vždy výborným Dourifom a začínajúcou Angelou Bassett. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Charlie je pořád fajn, ale Charlie nic nezachrání. A to, co provedli s postavou Ugga, to je taky neodpustitelné. Critters 4 jsou už námětem a látkou naprosto vyčpělí. Jsou jen dva, objeví se až po skoro polovině filmu, prakticky nic nepředvedou, nejsou tam nijak dlouho... a - ano, nudí. Critteři. Ale tyhle potvůrky jsou jinak docela fajn. Zbytek filmu je céčková sci-fi se šíleným a trapným scénářem, debilními dialogy a nezajímavými postavami. Přítomnost Brada Dourifa nechápu. Tohle nemělo vzniknout, ale moje očekávání od tohoto dílu byla ještě menší, tak možná i proto ta 1*. Hodnější už být nehodlám. ()

Reklama

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Charlie pokračuje ve svém životním poslání, a to zničit všechny Critters, na které narazí. V jednom domě narazí na další dvě vejce - ale když je chce zničit,, dostane zprávu od intergalaktické společnosti, že tento akt by znamenal vyhubení celého živočišného druhu critters, a je tedy nepřípustný. Tyto dvě vejce mají být uložena do dopravní schránky a odvezena ze země. Nešťastnou náhodou ve schránce zůstane uvězněn i Charlie ... [blik - o padesát let později] .. Schránku nalézá vesmírná loď, a odváží ji na opuštěnou vesmírnou stanici. Ale Critteři jsou šikulky, ze schránky se jim podaří utéct, a začíná (opět) boj na život a na smrt ... Rupert Harvey v mládí ujížděl na Vetřelcovi (Vetřelcích) a tak se rozhodl svůj oblíbený film sprznit tímto. Jak série critterů pokračovala, čím dál tím víc jsem fandil právě critterům, aby už konečně lidem nakopali zadky, a hlavně těm, kteří je neustále vrací na obrazovky. Doufám, že někoho (v dnešní *remake positive* době) nenapadne dělat další pokračování (a pokud ano, tak prosím aspoň bez debilního (pedofilního) Charlieho)... ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

je rok 2045, posádka vesmírné lodi v naší sluneční soustavě narazí na modul plující prázdnotou ve kterém objeví našeho známého chlapíka Charlieho z předchozích dílů, do modulu se dostal omylem, poté co musel na planetě zemi před mnoha lety umístit poslední existující vejce druhu crittů do speciální schránky uvnitř modulu jelikož vesmírné zákony nedovolují zcela vyhubit jakýkoliv intergalaktický druh, vejce proto musí být zajištěna. Tento cenný náklad se ale teď dostává na palubu Charlieho zachránců, ti však nemají nejmenší tušení o tom jaké nebezpečí si právě zavlekli na loď. Asi nejslabší díl ze všech, oproti předešlým dílům zde není ani špetka humoru nebo napětí, herci otřesní (teda mimo Charlieho, ten ušel) a critteři jsou bohužel v celém filmu vidět jen na pár chvilek (to mě nakrknulo nejvíc). Ještě upozorním že se jedná spíš o sci-fi thriller než o horor, doporučil bych maximálně trpělivým divákům sci-fi žánrů, jediné co můžu pochválit je celkem solidní tísnivá atmosféra vesmírné lodi. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní sci-fi pro přednáctileté na nedělní dopoledne, které ani nestojí za řeč. Úvodních 35 minut je takřka nekoukatelných, během první hodiny se critters objeví jen na pouhé cca 2 minuty (snad ani to ne) - což je na titulní "postavu" takřka trestuhodný čin. Film samotný se dá shlédnout jen s notnou dávkou sebezapření a silné vůle k tomuto činu. Critters (myslím tím celou sérii) už nikdy více, jednou bylo až moc! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)

Reklama

Reklama