Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký horůrek poloviny 80. let podle klasické formulky "mimozemská invaze na americký venkov" a la SLIZ, s cool potvůrkami (a cool vesmírnými lovci - to byl velmi dobrý nápad), které nezapřou inspiraci staršími GREMLINS. Na jedné straně plytká a klišovitá story a infantilní vtípky, na straně druhé dobré masky a efekty a samozřejmě nostalgie, dneska je už ale tenhle někdejší kultovní videohit prakticky k nekoukání. Celovečerní debut komediálního řemeslníka Stephena Hereka. Ve vedlejší roličce mladý Billy Zane. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně divná záležitost, která se mi zřejmě dodnes úspěšně vyhýbala, neboť jsem si z ní nepamatoval pranic. Dost divné mi přišlo dotahování malého dítěte s podstatně větší sestrou. Příšerky ujdou. Dokonce se tu a tam do někoho zahryznou. Moc nechápu, proč zde tolik uživatelů chválí jejich hlášky, když v průběhu celého filmu pronesly možná dvě věty. Vtipnější mi přišla dvojice poslaných likvidátorů, kteří napáchali více škody než užitku. Mám pocit, že snímek po tolika letech naprosto vyčpěl. Kdo na něj nemá vzpomínky s dětství, tak ten s nejvyšší pravděpodobností nebude hodnotit nikterak vysoce. Závěr se samoopravou zdevastovaného domu byl dost trapný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z legend meho detstvi skoda ze Critters byly zprzneny dalsimy prumernymy nebo uplne zpackanymy pokracovanimy jednicka je totiz naprosto genialni hororova komedie z originalnim nametem sviznou osmdesatkovou muzickou plna bezva forku a hlasek kterym se nejde netlemit pro mne naprosto zasadni zalezitost ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Miloval jsem GREMLINS, miloval jsem samozřejmě i CRITTERS. V době, kdy jsem začal beznadějně propadat kouzlu tohoto druhu zábavy byly výše uvedené snímky v mých očích neochvělnou jistotou zářící z regálu videopůjčovny. A teď po letech, kdy jsem se stal díky Magic Boxu majitelem celé série, jsem se utvrdil, že po právu. Čtyřka stojí sice za starou belu, ale minimálně trojka a právě jednička je hodná zapamatování. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Jedno mi nedá: či Critters vzdávajú poctu filmovým klasikám, alebo ich len bezostyšne kopírujú. No veď posúďte sami: Príšerky svojim bizarným maňáskovým spracovaním a čiernym humorom ako keby z oka vypadli Gremlinom. Asi tak polovica deja sa odohráva v zabarikádovanom dome obliehaným Crittersami (Noc oživlých mŕtvol). A priame narážky na Spielbergove filmy - konkrétne E.T.-ho, na Blízke stretnutia tretieho druhu, či na Poltergeista už ani nemusím spomínať. Za čo som tejto, zatiaľ 4 dielnej sérií Critters vďačný, je postava Charlieho, ktorý je odvarom Jacksonovho Dereka z Bad Taste. V prvom dieli síce moc priestoru nedostane (tie zaberajú odporné detiská), ale v neskorších sa to razantne zlepší. Cool. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama