Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

tom88 

všechny recenze uživatele

Uletenejšie, šialenejšie, ale slabšie ako jednotka. Opäť vtipné scény s potvorkami. Kopec WTF momentov ako napr. lietajúci gremlin, štetka gremlin, gremlin pozerajúci Ramba 2, Hulk Hogan ?, Christopher Lee ?? Samozrejme dej slabý ako v jednotke. Logiku netreba hľadať. Gremlini sú rovnako umelý a gumový a nemotorný ako v prvej časti. Je to taká milá blbostička na jedno poobedie, treba na chvíľu vypnúť a dá sa to skvelo užiť. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gizmo se tu stává Rambem, máme tu gremlinskou šťabajznu,  létajícího Gremlina, superinteligentního Gremlina a spoustu dalších gremlinských vychytávek a detailů, kde lze vidět, jak moc  je měli jejich tvůrci rádi.  Komedie je to pak opravdu hloupoučká a de facto ničemu se nedá s vážnou tváří smát. Ale pro mne osobně je to velké nostalgické guilty pleasure, kde si vždycky vybavím tu ošobrstanou třetí kopii na VHS s jednohlasým dabingem v německém znění.  Pět sendvičů po půlnoci... ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele

Rok 1986. V kinach sa objavuju Gremlins, film, ktory sa neskor v USA stal klasikou, ktoru pozeraju na Vianoce asi tak casto, ako my Popolusku. O 6 rokov neskor prichadza sequel, ktory je sice menej strasidelny, no paradoxne temnejsi. Podla dnesnych standardov, by sa dal povazovat za prilis nasilny pre malu generaciu. Pokracovanie Gremlins ma 2 tvare - humor, priserky, nasilie v style Looney Tunes a dalsie prvky pre deti. Na druhu stranu tu mame cynizmus, satiru nasej spolocnosti v podobe takmer distopickej buducnosti, kde ludske hodnoty, zivotne prostredie a celkovo humanizmus ustupuju do uzadia strojom a modernym technologiam, ktore by nam mali ulahcovat zivot, no v realite ho skor kontrololuju. Gremlins 2 je inteligentnejsi film, nez na prvy dojem posobi. Zaroven vsak absentuje pribeh, zakladna kostra je rovnaka ako v jednotke, ale vacsina scen je vlastne len seria gagov, inside jokov a popkulturnych referencii. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten kreslený úvod na začátku filmu je strašně trapnej a vidět to v kině, asi bych znechuceně odešel. Ještě štěstí, že se samotným filmem (jeho dějem a zápletkou) nemá nic společného a je to spíše jen trapný a hodně nepovedený pokus o humor samotného studia. První půlka je zábavnější a záživnější než jednička a já si to docela i užíval. Moderně zařízená budova s docela zajímavými a zábavnými zaměstnanci. Dobré a humorné nápady. Fungovalo tady i to, co v jedničce ne – tedy scény bez Gremlinů. Jenže pak začnou Gremlini řádit a zvrhne se to v nepovedenou karikaturu s přílišným a pro mě až odpuzujícím popkulturním odkazováním (tu a tam až násilným). S výjimkou jednoho, hodně povedeného fóru s přepáleným filmem. To v kině muselo být velmi zábavné. Celkově lepší než jednička, nebýt té druhé půle. A vlastně u hodnocení beru v potaz i fakt, že ač jsem si oba díly pouštěl každý v jinou denní dobu, u obou jsem nakonec začal usínat a tu a tam nějaký okamžik prospal. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vcelku zbytocne pokracovanie. V duchu hesla- vsetkeho viac len pribehu menej, sme svedkami velkeho mnozstva morbidnych cudesnosti a experimentalneho krizenia Gremlinov no samotna atmosfera sa uplne vytratila. Pominulo rodinne a vianocne kuzlo, rovnako tak aj feeling 80. rokov. Ustredne duo sa od prveho filmu nikam neposunulo, niektore sceny zavanaju doslova trapnostou a samotny dej situovany do mrakodrapu bol tym najhorsim moznym riesenim. Ani Jerryho melodie to tentokrat nespasia. Niekolko filmovych odkazov, zopar vydarenych gagov (New York, New York, vytah) a parodia na Ramba co-to zachranuju. 45% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Když letájicí gremlin prolétává stěnou, tak ve stěně nezůstává díra, ale znak Batmana, což je odkaz na film Batman (1990). Scéna, kdy bláznivý gremlin Daffy stojí v jedné scéně na modelu Empire State Building a hraje si s modely letadel, odkazuje na film King Kong (1933). (Dlee)
  • Původní verze filmu byla delší, ale Steven Spielberg po prvním screeningu uvedl, že Gremlinů bylo chvílemi až příliš, a některé scény byly vystřiženy. (rafix)

Reklama

Reklama