Reklama

Reklama

Vlkodlak: Noční lovec

(TV film)
  • USA Werewolf by Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Při podivném a děsuplném vzpomínání na vůdcův život jsou lovci vyzváni k tajemnému a smrtonosnému soupeření o mocnou relikvii. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Poslední projekty MCU měly tragickou úroveň. Ať už Fiona ze mlejna, Mrs. Plastelína, nebo Black Windows, či Eternitals. Mě moc nesedl ani Dvojitý egyptský moongent a finále mLokiho...taky ne. Takže Lupus Vedlewolf mohl jen příjemně překvapit. Což se povedlo míň, než jsem tajně doufal. Moderně vyzbrojená stráž vs černobílý look, který měl navodit atmosféru starých hororů...to nefungovalo. Ta černobílost je jen plytká manýra a habaďůra na diváka. Nemusela tam být. Stejně tvůrci splácali hybrida mezi retro a současností....vlkoušův kung-fu styl byl mimo mísu. Scénář vykouzlil pár dobrých momentů, ale i několik stupiďáren...způsob jakým nejlepší lovci, kteří prý pobili 200 monster, bojovali a skončili...haha. Postava báby prudičky byla otřesná....mohla být zlověstná, jedovatá ... cokoliv, jen ne běsná, uječená a stupidní. Aspoň že přeživší postavy jsou fajn. Jožin z Bažin vypadal solidně, vlkouš Jack má charisma a Elsa dublérka Becky Fergusonové má potenciál. Polovina filmu byla velmi slibná, ale pak už to jde do kytek. Naštěstí to bylo krátké, takže se ten pád zastavil na 3*. Pořád je to hold Disney Marvel... . Chybí tomu šťáva, koule...koule ve šťávě... . Blade v tomto duchu....to by bolelo stejně, jako nedávný Morblius. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Krok správným směrem, nahlodání filmových fanoušků, konečně Marvelovka 4té fáze, která si tak nějak udrží styl, pár moc fajn nápadů co se týče set designu, efektů a nasvícení. Ale není to nic spešl, nanejvíš pěkná hříčka. Pořád tam musí být vtípky a na konci to musí přejít do barevné,(ikdyž poctu Čaroději ze země Oz jsem pocenil)pořád je to ten Marvel, ikdyž je v pěkném kabátku. Je to ode mě nefér, jsem proti tomu už strašně zaujatej, ale cítím to tak. Hezkej dárek na Halloween, ale radši si pustím třeba cokoli od Terence Fishera, nebo Romera. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Z Marvelu se od Endgame stala ve většině případů pouhopouhá sterilní podívaná bez nějakých inovativnějších nápadů. Fakticky za mě začala tato značka dosti stagnovat. Proto oceňuji, že se někdo snažil přijít s něčím absolutně nezapadajícím do celkové konceptu. Pro mě je o to větším překvapením, že se režie chopil tvůrce excelentních soundtracků Giacchino. Vlkodlak sází zejména na špičkový audiovizuál, který vás (nejenom díky použitému černobílému filtru) přenese do 30.let minulého století. Práce s kamerou, luxusní střih, to vše z toho vytváří nevšední zážitek. Trochu tedy ve výsledku zamrzí, že příběh nikam nevybočuje.  Jeden zvrat sice nastane, ale nikterak přemrštěně se mnou nezamával. Nejspíše si tento hodinový snímek znovu už nepustím, ale jsem rád, že film vznikl. Za mě fajn dílko. Hodnocení: 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O poznání sympatičtější tím, o co se to snaží, než tím jaké to je. Což nejlépe dokládá, že sice autoři šli do černobílé stylizace a "jakože starého filmového pásu" plného artefaktů, svícení i záběrů, ale pořád to nadužívá CGI místo praktických triků a masek (i na ty dojde, ne že ne, ale zase vypadají jak Blanarovičové čertík). A tato rozháraná neštymující nedůslednost v konceptu je tu ve všem. Ostatně i typové obsazení Bernala jde ve šlépějích odkazu na Hulla/Chaneyho/Del Tora, ale je to ústřel vedle, bere to moc seriózně. Jaký to rozdíl oproti perfektně brakově přepálené Harrisové, která je věrná předobrazům. Navíc je to značně nevyrovnané; stylový úvod, kdy se to tváří jako pocta Universalu, i závěr jsou zdařilé, ale prostřední pasáž je klasická marvelovská vata podrážející si nohy odlehčujícími vtípky a pootevíráním dveří nové odnoži MCU. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vlkodlak: Noční lovec je výtvarně vystylizovaná, žánrová jednohubka, které v diváckých očích nejvíce škodí to, že vznikla pod značkou Marvel. Mně osobně se však tento hororově laděný experiment líbil, byť měl své rezervy, co se týče například budování napětí. Bernal a pro mě neznámá Laura Donnelly byli fajn, zároveň jsem rád po letech viděl Harriet Sansom Harris coby šílenou Feliciu Tilman ze Zoufalých manželek. Třešničkou na dortu byl okatý, ale milý odkaz na Čaroděje ze země Oz. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Werewolf by Night se poprvé objevil v komiksu „Marvel Spotlight #2“ z února roku 1972. (JerryMalfoy97)
  • V tomto snímku se poprvé objevuje na televizních obrazovkách komiksová postava Man-Thing (Carey Jones). (mikki089)
  • V momentě, kdy se barvy změní z černobílé na barevnou, zazní z desky píseň „Somewhere Over the Rainbow“. Jedná se o odkaz na Čaroděj ze země Oz (1939), kde Dorotka (Judy Garland) projde do barevného světa Technocoloru. (Wade Wright)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (více)

Reklama

Reklama