Reklama

Reklama

Staňte se svědky pekelné vize z roku 1999, kdy se sociální izolace, analogové technologie a znepokojivá domácí videa prolínají v jednu velkou noční můru. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to nečekaně víc než jsem si myslel, určitě víc než poslední (vesměs chválený) a předposlední (vesměs hejtovaný) díl. Především kvituji, že se tentokrát vlastně vykašlali na rámující povídku, která byla většinou o hovně. Součástí téhle V/H/S je jednoduše pět plnohodnotných povídek, přičemž předěly tvoří jen krátké scénky s vojáčky (s jednou z povídek souvisí), které nijak výrazně nezdržují. První povídka Shredding od Maggie Levin je nejslabší - jedná se o takový klasický found footage nepřehledný chaos, nicméně aspoň jsou tam hezcí zombíci a má to sympatický punkrock vibe. Druhá povídka Suicide Bid od Johannese Robertse má fajnový nápad, zavede nás do univerzitního prostředí, kde se mladá studentka chce stát členkou elitního sesterstva. Při přijímacím rituálu ale začne hořce litovat. Třetí povídka Ozzy's Dungeon, za kterou stojí Flying Lotus (jehož film Kuso jsem nemohl vystát) je dobrý bizár, inspirovaný praštěnými devadesátkovými TV shows. Závěrečná sekvence povídky mi tam přišla lehce navíc. Čtvrtá povídka The Gawkers od Tylera MacIntyrea vypraví teenage příběh z předměstí, kdy skupinka mladíků stalkuje sexy sousedku, což nečekaně vyústí v setkání s jednou z potvor ze starých řeckých bájí. Sympaticky zachycená dobová dynamika vztahů mezi hrdiny, fajn nápad, fajn potvora, finále mohlo být delší. A poslední povídka To Hell And Back od manželů Vanessy a Josepha Winterových je něco jako jejich nedávný celovečerní debut Deadstream. Nadšenecká, energická podívaná se solidním nápadem, dovedená dál, než by si většina tvůrců s omezenými finančními prostředky troufla. /// Celkově řečeno, tentokrát mě žádná povídka vyloženě neštvala. A zejména oceňuju, že z každého příběhu jsem cítil nějaké pojítko s oním titulním rokem 1999. Zkrátka příjemný hororový výlet do minulosti. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

1. epizóda: zombie a kapela, zopár pekných vizuálnych scén, inak málo desivé a pomerne chaotické – 2/5. 2. epizóda: scéna v truhle ma celkom bavila, ale stále z toho sršal amaterizmus a nulový strach – 3/5. 3. epizóda: celkom originálny námet s detskou hrou na štýl Bludišťáka, ktorý však pokazil nezmyselný záver. 4. epizóda: suseda alias medúza bola jedna veľká nuda, možno by som časť docenil, keby mám pätnásť rokov. 5. epizóda: zábery z pekla boli atmosferické a pripomínali mi Lovecrafta, škoda len, že väčšina scén pôsobila extrémne lacno – 3/5. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se nemá cenu zbytečně rozepisovat. Za zmínku stojí asi jen druhá povídka s pohřbením zaživa. Přesto, že je naprosto předvídatelná, zafungovala zde aspoň jedna dobrá lekačka. Za druhou zmínku pak stojí povídka poslední od šikovných tvůrců nedávného Deadstreamu, který se mi v mnohém trefil do vkusu. Je tu vidět už i Wintrových rukopis a s maskami se opět hodně vymazlili a poskytli i atraktivní kulisy pro svůj příběh a nechyběl ani vtipný závěr. Tu jednu hvězdu tudíž věnuji této dvojici, protože jinak už mě trend V/H/S silně míjí a vyloženě mě sere svojí vyčpělostí a faktem, že si tvůrci myslí, že za dovolenou hroznou kvalitu obrazu schovají i to, že příběh stojí za starou belu. Toto už mě fakt nebaví a po většinu času to pro mě bylo dlouhé utrpení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tahle série je, až na sem tam fajne povídku nebo wtf moment, celkem marná a V/H/S 99 v tomto trendu pokračuje. Musím ale říct, že přes tu šílenou brakovitost a nebo možná právě proto mě to celkem bavilo. Strašit to moc neumi, ale nebere se to zrovna vážně a spíše se to snaží bavit. Což se celkem i daří, ale tak či onak velkou hodnotu to nemá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebyť poslednej poviedky a pár ojedinelých zábleskov, toto je “paródia” na pokračovanie inak solídne nastolenej, pomerne originálnej série v žánry f.f. Voľakedy bol “VHS” pojem v antológiách, vysoko nastolená latka prvou častou získala rešpekt medzi fanúšikmi horor žánru, lenže celé sa to nejak skurvilo a kvalita padá a padá a padá. Slabší priemer, lebo veď nič iné sa ani objektívne nedá udeliť. ()

Zajímavosti (4)

  • Po svojom uvedení film prekonal streamovacie rekordy na platforme Shudder a stal sa najsledovanejšou premiérou tejto platformy. (Arsenal83)
  • Výroba filmu trvala 9 mesiacov. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od predchádzajúcich štyroch verzií V/H/S tento film nemá medzi jednotlivými krátkymi filmami zastrešujúci rámcový príbeh. (Arsenal83)

Reklama

Reklama