Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (282)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina si to s padouchy rozdává v baru, na pláži, na lodi i na moři, proběhne tu nějaká ta láska či zúčtování s minulostí. Takže klišé střídá klišé, ale kouká se na to docela dobře. Je to vlastně takové veselé letní mlácení, které nabízí pár slušných rvaček a zajímavé obsazení. Možná bych hodnotil i výš nebýt McGregora. Pokud se rval, tak to bylo OK, ale jakmile se snažil trochu hrát, což vlastně obnášelo jen psychopaticky vyceněný úsměv, lezl mi strašně na nervy. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem se poprvé dozvěděl ve chvíli, kdy režisér Doug Liman dštil síru do médií kvůli stažení projektu z kin rovnou na streamovací platformu. Pamatuji si, že mi to tehdy bylo velmi líto, jelikož Liman je bezesporu talentovaným režisérem, jenž nám dopřál několikero památných filmů. Jak tedy dopadl jeho nejnovější počin honosící se jménem Road House? Inu, moc slavně bohužel ne, protože všechny užité ingredience vypadají jako by je někdo zapomněl ležet ladem někde v půli cesty. Příběhová stránka je zde vážně hodně laciná, což by zas tak nevadilo, kdyby zde bylo alespoň větší množství precizně vybroušených akčních scén, jenže nedostaneme vlastně ani to. Výsledný produkt tedy k velké škodě vypadá jen jako narychlo spíchnutý mišmaš podivně nasnímaných scén a postav, které po většinu času jen zasněně koukají do blba. Moc velkou parádu tu pak neudělá ani jindy tradičně spolehlivý Jake Gyllenhaal, jehož postava se po většinu času jen naivně usmívá a moc toho až téměř do samotného konce neudělá. Za zmínku zde tedy v tomto případě stojí snad jen Conor McGregor, který i na poměrně malém hřišti dokázal stvořit ikonickou postavu, jejíž výstupy jsem si královsky užíval. Co tedy dodat na závěr? Doug Liman a jeho Road House bohužel zůstávají daleko za veškerým očekáváním, protože namísto odlehčené akční zábavy jsme dostali těžce uchopitelnou tvůrčí exhibici, z níž k velké škodě nebude profitovat vůbec nikdo. A jak jsem si na začátku stýskal, že je velká škoda zrušené kinopremiéry, tak po zhlédnutí si to už opravdu nemyslím. Tak snad příště Dougu! (Prime Video) „I just wanted to get you outside so I could ask you and your friends respectfully to leave the premises.“ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║ Doug Liman keď má svoj deň a chuť tak sa prekonáva a ponúka jednu lepšiu scénu za druhou a tu to tak je a teší aj obsadenie kde si to rázne užíva  Jake Gyllenhaal v polohe na oko skromného ochránca ale vo vnútri riadneho zviarata.  Conor McGregor je herecké drevo ale aj tak bavil. /80%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tomu vytknout leccos - scenáristicky by to mohlo být vyladěnější a nemusely by to hyzdit digi záběry - ale i tak to solidně šlape a je to velice sympatické. Adekvátně osvalený Gyllenhaal tuhle archetypální báchorku o tajemném cizinci čistícím městečko od padouchů spolehlivě táhne, záporák taky baví, akce má švih a nápady a do toho tropického ráje by se člověk rád vypravil i víckrát. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná velká věc to není (aby stálo za ten hype), ale těší mě, že se Gyllenhaal v přeci jen už "zasloužilé" fázi kariéry nebál vzít roli v béčkový akční kravině na relax, co vyžadovala vrátit se do top fighterský fyzičky a vypadat v ní přesvědčivý. Jinak Keys jsou srdcovka (věřte mi, Miami je přeceněný, šupky na Key West), evokuje to starý dobrý vhs-kový devadesátky (ale taky trošku Key Largo), ale po stránce stylu funguje jen polovičatě, speciálně nafouklý McGregor působí jak absurdní komixová postavička (rozhodně zábavná). Sympatická půlnoční fajnovka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • 21. marca 2024 vyšiel film na Prime Video od Amazon MGM Studios. Ide o prvý film vydaný ako súčasť osláv stého výročia založenia MGM, pričom na začiatku tohto filmu bol odhalený variant ich loga na „100. výročie“. (Arsenal83)
  • Amazon vyhlásil, že film vidělo za první dva víkendy přes 50 milionů lidí, tedy více, než dosud jakýkoli jiný film z produkce Amazon MGM Studios. (DavePave)
  • Jake Gyllenhaal (Dalton) prošel rozsáhlým školením s renomovaným trenérem Jasonem Walshem, aby se připravil na svou roli bývalého bojovníka UFC. Příprava zahrnovala víceúrovňový režim zaměřený na sílu, kondici a výživu, zdůrazňující Gyllenhaalovu oddanost této roli. (TommyZR)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama