Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (273)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ježiši čo sa zas komu nepáči? Veď je to jeden z najlepších akčných filmov roka. Jake Gyllenhaal je (zase) skvelý. Nahodil prekvapivo (?) kvalitnú kondičku. Osobne mám v obrovskej obľube akčniaky s hrdinom, ktorý to má od začiatku pevne vo svojich rukách a každému je jasné, že je nezabiteľný. Nielenže nemá strach postaviť sa presile, ale robí tak s pobaveným úškrnom na perách. Tu je to dotiahnuté do krásnej absurdnosti v momente, kedy tesne pred finále nie je zrazený na kolená súperom a nenasleduje trápna desaťminútovka, kedy filozoficky premýšľa a popritom sa fyzicky dáva dokopy, ale de facto sám dobrovoľne odíde, hoc je šanca, že by vyhral. Vie totiž, aké príšernosti sa začnú diať, ak sa nekonštruovateľne rozzúri. A tomu sa chce vyhnúť. Našťastie ho zaženú do kúta, takže to tam na konci vybúcha lepšie, ako Chuck Norris. Šialený Conor McGregor dostal relatívne malý priestor, ale to málo si pre seba kradne od prvého momentu. Ono je to vlastne feel good dvojhodinový film, kedy sa hlavný hrdina spoznáva s obyvateľmi mestečka, ktoré by malo byť nesmierne nesympatické (ústredný „motorest“ vyzerá ako niečo, čo kebyže mám v susedstve, tak sa každý deň modlím za to, aby do toho udrel blesk a do základov to vyhorelo), ale je to natočené tak „klamlivo“, že vám okamžite budú všetci sympatickí. Samozrejme kladné postavy. Režisér Liman následne robí všetko pre to, aby vám záporné boli krajne nesympatické a protivné. Akčné sekvencie sú tu priemernejšie (trochu divná fackovačka), tu výborné, občas drhne CGI (scénu s autom fakt nevystrihli?), občas je príliš vidno, že sa to síce snažili natočiť na jeden záber, ale nešlo im to. Scenár je plný klišé, ale zároveň každú chvíľu pribehne s osviežujúcim detailom (veľmi slabá rana päsťou na lodi, krokodíl, posedenie uprostred mora, vlak), takže to až tak neudiera do očí. Skvelá hudba. Toto kebyže vidím v kine, som nadšený. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Príbeh nič moc, no plážové prostredie, hudba (fajn vypalovačky), kočka Daniela Melchior, Jake Gyllenhaal (chlapec sa dobre vymakal) a McGregor ma bavili až do konca. Trošku mi vadilo, že sa Dalton (Gyllenhall) usmieva v každom druhom zábere ako dement, ale koniec koncov to bol sympaťák, ktorý vás dostane v pästných prestrelkách (tak ako aj "hravá" kamera). McGregor hral magora, ktorým tak trochu vlastne aj je a očividne si to aj užíval, toto mu sadlo ako uliate. Doug Liman vie natočiť pútavé (Na hrane zajtrajška), akčné (Agent bez minulosti) a aj zábavne (Pán a pani Smithovci) filmy a toto je kombinácia všetkého. P.S.: nezabudnite na scénku za titulkami. 80% - 4* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původním Road House sice nemám, ale jeho nová inkarnace parádně navazuje na osmdesátkové akčňáky. Přímočarý a jednoduchý příběh si na nic nehraje a snaha o zápletku jen spojuje místa kde namakný ýlenól dává někomu po tlamě. Do toho mu sice lehce hodí vidle šílený Connor McŘehoř, který nejspíš ani nemusel moc hrát, ale nakonec všechno dopadne přesně podle očekávání. Bitky mají velmi dobré choreo a působí hodně fyzicky, humor funguje a zbytek zase není tak důležitý. Menší výtka jde za hrátky s kamerou, které jsou možná originální ale velmi rychle přestanou bavit. Za mě každopádně palec nahoru. Přesně takový výplach sem potřeboval a bavil sem se víc než sem čekal…70% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Neznat původní osmdesátkový film, tak možná mě to baví víc, ale remake (jak vlastně velmi často se stává) se moc nepovedl. Jakeovi, i když čest tomu, jak se vysekal, jsem roli drsňáka nevěřil. Bylo až moc vidět, jak si vypomáhají efekty a u těch bitek tělo na tělo to nepůsobilo zrovna moc dobře. Očekávání byla, zklamání se ale dostavilo. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně dávám přednost klasice, tenhle moderní kabátek a k němu všechny možné splněné kvóty mě nebaví, tvůrci se volně nechali inspirovat a nabalili vlastní příběh, přičemž bezcitně vykostili originál o vše, čím byl pro mě poutavý a co se mi na něm líbilo.. Za zmínku stojí pouze Jake Gyllenhaal, který působí svým osobitým způsobem sympaticky.. Záporáci se nevyvedli, jen duté hlavy nejsou příliš zábavné.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Stejně jako původní Road House (1989) má i tento film stejnou stopáž – 114 minut. (Sebule)
  • Převážně celý film byl natočen v Dominikánské republice, vyjma jediných záběrů stromu tzv. Freda Treea. Fred the Tree je australská borovice, která v této oblasti není původním stromem a jehož semena zde byla pravděpodobně zanesena ptačím trusem. Zakořenil ve starém opuštěném mostě, kde postrádá půdu a je vystaven slunci, slané vodě a větrům. Místní ho považují za symbol přežití a růstu v nepřízni osudu. Po hurikánu Irma v roce 2017 byli místní překvapeni, že ho našli stále na svém místě. Místní obyvatelé strom dokonce zdobí na svátky a má také svůj profil na některých sociálních sítích. (DJMaroko)

Související novinky

Reklama

Reklama