Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (284)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Asi bych to strhal, kdybych mohl, ale proč? Přirovnání k Reacherovi sedí. Trochu to ztrácí lehkost původního filmu a chybí tam trochu osudovosti a postava Sama Elliotta. Čekal jsem IMHO lepší souboje, ale to je tím že klecová lehárna není pro filmy moc atraktivní. McGregor hodně over the top :-D strašně amatérský, ale zábavný výkon. Normálně bych napsal fail, ale vyrostli jsme na Schwarzeneggerovi a Seagalovi že jo. Z McGregora hvězda může být, ještě mu není 40, tak jedna 2 záporácké role v seriálech, pak něco poloautobiografického jako JCVD a může být v topu, ale potřebuje se vyhrát. Já ho moc rád nemám, ale kdo ho zná potvrzuje, že má auru superstar, kterou může přenést do filmu. Když na to Bezosovi budeme klikat, tak bych si polepšeného McGregora dokázal představit ve dvojce a udělat z něj to co ze Scotta Adkinse jako Yuri Bojky v Undisputed.Gylenhaal je prostě top herec téhle generace. Ale možná to hrál až moc, měl zvolnit a trochu to tahat charismatem. Taky se mi moc nezdály 2 věci, aby byl zkrachovalý zápasník celý film vysekaný na kost jako na vrcholu přípravy a hubnutí. A taky, že jsem o něj celý film neměl strach. Neumělo to s nějakými levely pracovat jako třeba Banshee. Tady bylo prostě jasný, že když je tam týpek z UFC, tak dá každého, což dal. Měl se z něj udělat trochu underdog a z McGregora naopak bývalý šampion třeba. Viz. Never Back Down, tam to fungovalo parádně, tady moc ne... Ale 7,5/10 úplně v klidu. I když přesunu na VOD asi rozumím, tohle chtělo pro kina ještě trochu péče a moc se to podobá tomu Reacherovi... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Doug Liman po posledních přešlapech vzal akční kultovku z konce 80. let, osekal ji na kost a přenesl do roku 2024. Gyllenhaal se řádně namakal a na pomoc si přivzali Conora McGregora, který hraje silně přestřelenou verzi sama sebe. I přes výhrady v podobě mizerného CGI, nevyužití prostředí (oproti originálu, který na tom dost stavěl) a podivného charakteru hlavního hrdiny, se jedná o parádní akční jízdu, která opravdu působí jako retro akčňák ale s moderními bitkami, zajímavými hrátkami s kamerou a celkově svěžím pocitem při sledování. Není to dokonalé, není to asi tak skvělé, jak to mohlo být, ale když vezmu v potaz, že i originál je dost hloupý a ne moc dobrý, dostali jsme film, za který by akční fandové měli být pyšní. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nová verze původního filmu pro současný diváky. Jako neříkám, že je tu všechno úplně špatně, ale originál je o několik tříd výš. Remake kazí hlavně pár wtf momentů jako třeba úvodní scéna na železničním přejezdu ve stylu Nezvratného osudu nebo postupné odhalování traumatu hlavního hrdiny který je vám, ale už z úvodních náznaků úplně jasný. No prostě něco co je v současných filmech potřeba vidět zatím co u původního filmu stačilo o hlavním hrdinovi vědět, že je to málomluvný drsňák kterýmu chvíli trvá než se rozjede, ale když už se rozjede tak je to solidní masakr a ten zbytek jste si už tak nějak mohli domyslet. Ruku v ruce pak spolu s těmihle typickými nešvary nejde ani křečovitá snaha za každou cenu natočit další film který bude vypadat jako z osmdesátek už jenom z titulu toho, že osmdesátky jsou dávno pryč, ale to už bych se asi opakoval. Každopádně Gyllenthaal je ok v něm ten problém nevidím, ale záporáci tu na mě působili jako totální košťata a mlátička McGregor je tu tak přestylizovaný, že respekt z něj moc nejde a spíš je tak trochu k smíchu. Závěrečná bitka pak určitě měla potenciál, ale to by nesměla být natočená takto zblízka a ve velkých detailech což není zrovna styl kterýmu bych úplně holdoval. Každopádně do odpadu bych to úplně nesplachoval, ale jedná se o další zbytečnou předělávku kterou pokud jste fanoušek originálu vynecháte, tak o nic nepřijdete a to asi úplně tak nebyl tvůrčí záměr.30% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem se poprvé dozvěděl ve chvíli, kdy režisér Doug Liman dštil síru do médií kvůli stažení projektu z kin rovnou na streamovací platformu. Pamatuji si, že mi to tehdy bylo velmi líto, jelikož Liman je bezesporu talentovaným režisérem, jenž nám dopřál několikero památných filmů. Jak tedy dopadl jeho nejnovější počin honosící se jménem Road House? Inu, moc slavně bohužel ne, protože všechny užité ingredience vypadají jako by je někdo zapomněl ležet ladem někde v půli cesty. Příběhová stránka je zde vážně hodně laciná, což by zas tak nevadilo, kdyby zde bylo alespoň větší množství precizně vybroušených akčních scén, jenže nedostaneme vlastně ani to. Výsledný produkt tedy k velké škodě vypadá jen jako narychlo spíchnutý mišmaš podivně nasnímaných scén a postav, které po většinu času jen zasněně koukají do blba. Moc velkou parádu tu pak neudělá ani jindy tradičně spolehlivý Jake Gyllenhaal, jehož postava se po většinu času jen naivně usmívá a moc toho až téměř do samotného konce neudělá. Za zmínku zde tedy v tomto případě stojí snad jen Conor McGregor, který i na poměrně malém hřišti dokázal stvořit ikonickou postavu, jejíž výstupy jsem si královsky užíval. Co tedy dodat na závěr? Doug Liman a jeho Road House bohužel zůstávají daleko za veškerým očekáváním, protože namísto odlehčené akční zábavy jsme dostali těžce uchopitelnou tvůrčí exhibici, z níž k velké škodě nebude profitovat vůbec nikdo. A jak jsem si na začátku stýskal, že je velká škoda zrušené kinopremiéry, tak po zhlédnutí si to už opravdu nemyslím. Tak snad příště Dougu! (Prime Video) „I just wanted to get you outside so I could ask you and your friends respectfully to leave the premises.“ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původním Road House sice nemám, ale jeho nová inkarnace parádně navazuje na osmdesátkové akčňáky. Přímočarý a jednoduchý příběh si na nic nehraje a snaha o zápletku jen spojuje místa kde namakný ýlenól dává někomu po tlamě. Do toho mu sice lehce hodí vidle šílený Connor McŘehoř, který nejspíš ani nemusel moc hrát, ale nakonec všechno dopadne přesně podle očekávání. Bitky mají velmi dobré choreo a působí hodně fyzicky, humor funguje a zbytek zase není tak důležitý. Menší výtka jde za hrátky s kamerou, které jsou možná originální ale velmi rychle přestanou bavit. Za mě každopádně palec nahoru. Přesně takový výplach sem potřeboval a bavil sem se víc než sem čekal…70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Motorest bol navrhnutý produkčným dizajnérom Gregom Berrym a bol postavený úplne od základov. Dôkazom kvality stavby je fakt, že odolala sile hurikánu Fiona, ktorý sa v septembri 2022 prehnal miestom natáčania v Dominikánskej republike. (Arsenal83)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama