Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (282)

verbal 

všechny recenze uživatele

Recept, jak z poctivého, vcelku hutného, originálního a zábavného osmdesátkového vývaru uklohnit vietnamskou prdelačku pro lobotomy: Vezmeme docela konzistentní původní děj, rozemeleme napadrť a z takto vzniklého pyré náhodně vycedíme zhruba čtvrtinu. Přidáme jako vždy vzorně prkenného, středně vysekaného Džejka, předem povařeného tak, aby se tvářil jakože sympaticky a namísto herectví celou dobu předváděl, jaxi ve fitku vyrýsoval břišáky. Dosaženou řídkou hmotu rozmixujeme s downími hovny, přisypeme bandu trpících negrů, aby to bylo na skus dostatečně progresivní, a zahustíme obskurní kreací těžce vypatlaného, totálně koženého a navýsost trapného poloopa MekŘehoře. Dochutíme opravdu jen špetkou přitroublého, choreograficky špatného bitkaření několika pašeráků melounů, dvě hodiny dusíme do hněda, ozdobíme scénáristickou bezradností a podáváme spolu s IQ stimulanty v psích miskách bez příboru již slintajícím skalním fanouškům Mentálně Malformovaných Agresorů. Dobrou chuť, kluci! Asi bych měl na tomto místě spíše vydat skřek „grhhhtrrrrrchchch“ a doprovodit jej posunky bušení do hrudi a ukazování si prstem do huby, aby to kluci dostatečně zfotosyntetizovali. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nepřišlo tak dlouhý jak originál, ale to mi právě vadilo. Originál má svoje dobový kouzlo a hezkou choreografii soubojů. Tady to jen bere základní kostru příběhu a operuje s ní v moderním světě. Největším záporem je samotná postava, kdy 3/4 filmu v traumatu sedí za barem a nechává vše zajít do extrému a přitom tam je od toho, aby mu předcházel. V originále se Swayze mlátil co chvilku. A je tu hrozná překombinovanost vedlejších linek zbytečně. Držet se jen jedné hlavní a i chudák Dalton by se víc pobil. Některý kamerový lens a nálety během Conor vs Gyllenhaal byly šílený. Je to takovej hořkosladkej průměr, už to nikdy neuvidím narozdíl od originálu. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Úprimne sa priznám, že napriek tomu, že som videl nespočetné množstvo filmov, tak Road House z roku 1989 mi akosi unikol a popravde ani som do príchodu tohto remaku netušil, žeby sa malo jednať o nejaký kultový snímok alebo klasiku z osemdesiatich rokov. Skôr mám pocit, že dnes už je za klasiku považované všetko len, aby sa filmové štúdia mohli zviesť na falošnom pocite nostalgie aj pri filmoch, ktoré zapadli prachom a nikto si ich remake nežiadal. Porovnávaniu sa teda vyhnem a budem k tejto novej verzii pristupovať ako k samostatnému, novému filmu. Vo výsledku sa totiž jedná o takú neambicióznu, no neškodnú chlapskú jednohubku, s fajn letnou atmosférou rozplálenej Floridy, ktorú na svojich pleciach tiahne opäť raz vynikajúci Jake Gyllenhaal. Doug Liman už v minulosti dokázal, že akciu vie natočiť, akurát problémom je zbytočne prestrelená stopáž na podobne uvoľnený film a zbytočné pokusy tomu dať občas serióznu tvár. Vznikol tak film, ktorý nevie, či chce byť len uvolneným akčným Béčkom s prehrávajúcimi záporákmi akým je absolútny neherec, UFC bojovník Conor McGregor alebo serióznym thrillerom, ktorý chce dať postave Daltona (Jake Gyllenhaal) nejakú uveriteľnú psychológiu. Mňa bavila skôr tá prvá viac old-schoolová polovica s Jake Gyllenhaalom, v tej druhej s príchodom Conora McGregora film trochu uletí až doletí k zbytočne prepálenému finále. So síce dobre natočenou akciou, ale pocitom pomerne zbytočne tupého Béčka. Road House by si však v letným mesiacoch neurobil hanbu ani v kinách, úprimne dostávajú sa tam omnoho väčšie sr*čky, čo sa o väčšine stream produkcie, hlavne z Netflixu, nedá povedať, takže vo výsledku vlastne taká mierna spokojnosť s týmto skôr priemerným akčňákom. CELKOVO: 6/10 ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Klasická hospodská rvačka akorát zasazená do krásně prosluněné Floridy. Nádherné prostředí, pláže, drinky, lodě. Tady opravdu nemám co vytknout. Jedná se vlastně o remake z osmdesátých let, ale tady v tom případě mi vůbec nevadí, že tvůrci natočili podobnou věc. Jake Gyllenhaal je tady ve skvělé formě a vypadá výborně. Pro mě velkou novinkou na filmovém plátně je tady Conor McGregor. Ten tady hraje skvělého magora se zajímavým přízvukem, kde mu to moc nemyslí hlavou, ale spíše rukama. Myslím, že postupně skončí jako John Cena. V bojových sportech za pár let skončí a bude se naplno věnovat pouze herectví. Každopádně film nemá moc věcí, co bych mohl vytknout. Má romantiku, občas humor, spousta akce a krásné prostředí. 6,5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doug Liman utržený ze řetězu. Slušně zpracovaná letní testosteronová řezanice, která je vtipná, obstojně zvládá mixovat humor, sebeparodii a akci, s kulisou prosluněných Keys za zády. Důstojné repete příšernému originálu, navíc s ansámblem, který znovu resuscitoval akční dráhu Jake Gyllenhaala, jeho fyzické formě všechna čest, a objevil herecký, či spíše komediální potenciál Conora McGregora. Škoda některých otřesně zpracovaných digitálních záběrů a nepovedených střihů, ale v rámci akčního výplachu bez vyšších ambicí relativní spokojenost. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Doug Liman se kvůli snímku dostal do křížku s Amazonem. Pro magazín Deadline napsal komentář, ve kterém zmínil, že bude bojkovat premiéru na festivalu South By Southwest, protože Road House natočil pro velké plátno na IMAX kamery, ale Amazon se ho rozhodl vydat jen na své streamovací službě Prime Video. Podle serveru Variety ale Liman dostal na začátku na výběr natočit film s rozpočtem 60 milionů amerických dolarů a poslat do kin, nebo za 85 milionů dolarů přímo na Prime Video. Amazon totiž cítil, že Road House může k platformě nalákat nové předplatitele, a tak do něj byl ochotný investovat víc tímto způsobem. Režisérův názor rozporuje i představitel hlavní role Jake Gyllenhaal (Dalton): „Amazon od začátku říkal, že to půjde rovnou na stream,“ řekl pro Variety. Liman navzdory původnímu prohlášení na premiéru na South By Southwest na začátku března dorazil a dočkal se potlesku ve stoje. (DavePave)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Ve 35. minutě je v motorestu za kapelou vidět pověšený banner Pilsner Urquell. (DerfelCadarn)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama