Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

sepp 

všechny recenze uživatele

No spise tak 3,5* - Orel pristal je presne nekde tak napul mezi nadprumernym valecnym filmem diky vykonum M.Canea a R.Duvalla a obycejnou tuctovou fikci. Ke kladum ale rozhodne patri zobrazeni nekolika vyjimecnych nemeckych vojaku jako opravdovych vojaku cti a ne jako krvelacnych psu, tak jak si v tom libuji jine snimky. OP je zezacatku kapku rozvlekly, ale v druhe polovine se neustale neco deje a konec je take celkem "prekvapivy". Jo a J.Agutter byla slusna kocka ;) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co stím? Celý film jsem (ač je to u mne neobvyklé) fandil Německé speciální jednotce výsadkářů... Válečný film, který nabízí fiktivní příběh o vysazení Německých paragánů na východní pobřeží Anglie. Jejich úkol je jasný, zajmout Churchilla, který se v této oblasti bude nacházet při inspekční cestě k bombardovací peruti RAF. Byl to nápad samotného Hitlera a měl přinést Říši prostor pro vyjednávání. V roce 1943 je již na všech stranách světa nemilosrdně zatlačována z dobitých území zpět. Komando vede skvělý Michel Caine a kupodivu uniforma s železným křížem a dubovými ratolestmi mu velmi slušela. Proti němu se postaví neschopný americký velitel se svojí jednotkou, která v té samé oblasti provádí výcvik mužstva. Ano! Velitelem US jednotek nebyl nikdo jiný než Larry Hagman alias JR :-) ze seriálu Dallas. Tady ovšem tak prohnaný jako v naftařské sáze není a spíše hraje pitomce což divákovu averzi vůči spojencům ještě umocňuje :-) Každopádně se jedná o film ze stejné škatulky jako Děla z Navarone, či Tucet špinavců.. Klasika z osmdesátých let na pomezí dobrodružného, akčního a válečného žánru. Tři zásobníka jsou tak akorát. * * * ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Má to sice trochu pomalý rozjezd (těch 134 minut je mírně znát), ale jakmile Orel doopravdy přistane, je z toho netradiční válečná podívaná ze staré školy s výborně obsazenými hereckými esy a takovým trochu konspiračním pohledem na jisté aspekty druhé světové války, ale nebudu víc prozrazovat, to se musí vidět. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bude to zbytečná práce a mrhání cenným časem. Pusťte se do toho ihned." Musím se přiznat, že studie proveditelnosti únosu Churchilla z Anglie do Německa mě dost pobavila. Její realizace až tak zábavná nebyla, ale bavily mě postavy. Neskutečně zábavnej byl bojovník IRA Devlin, přesvědčivej byl i oblafnutej plukovník Radl, ale hvězdou je bezesporu zásadovej plukovník Steiner. Týpek, kterej prostě odmítal pochopit, že slova "Židi" a "plyn" mají nějakou souvislost. Tomu prostě divák musel fandit. A mezi tím fanděním jsem si našel novou práci - chci bejt strážce blat. Jen nevím, kde se na to studuje. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kdoví, jak by dopadla 2. sv. válka, kdyby se akce povedla ...:o) Je nesmírným zážitkem a potěšením ( alespoň v mém případě tomu tak bylo ) sledovat takové herecké velikány jako M. Caine, R. Duvall, D. Pleasence, či " posledního světového dobrodruha " :o) D. Sutherlanda ve svých rolích a vidět, jak si to náramně užívají. Po celou dobu snímku jsem měl ten blažený úsměv na rtech, doslova visel pohledem na obrazovce a vychutnával si každičký okamžik. Napomohl tomu ( vyjma hereckých výkonů ) bezesporu kvalitní scénář, vše pod precizním vedením " statečného "Johna Sturgese, vše navíc umocněno silným hudebním doprovodem L. Schifrina. Nebýt lehkého zvolnění v prostřední části, šel bych " do plných". Přesto silných 90% p.s. mrknutí krásné dívky na večírku zřídkakdy vede k jejímu klínu, ale člověk by byl blázen, kdyby se tou cestou nevydal. JÁ DĚKUJI Johnu Sturgesovi za to, že se vydal cestou k uskutečnění ( natočení ) tohoto snímku. ZÁVĚREM mi dovolte jedno krátké ale velké povzdechnutí....ŠKODA, že takovéto snímky se již netočí a točit nebudou a světlo světa jak na běžícím pásu spatřují sladkobolné kýče typu Pearl Harbor aj...... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal v mestách Charlestown, Mapledurham, Newquay, Reading a Twickenham (Veľká Británia) a Rovaniemi (Fínsko). (Arsenal83)
  • Kvůli přípravě na roli strávil herec Treat Williams týden s americkou jednotkou Rangers. (ČSFD)
  • Keď kapitán Clark (Treat Williams) po prepadnutí kostola podáva veliteľovi hlásenie, za jeho nadriadeným je na vlajke USA 50 hviezd. Má ich však byť len 48 (Aljaška a Havaj boli k USA pripojené až v roku 1959). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama