Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry má zase pádný důvod tasit magnum, bazuku, nebo libovolný nástroj k likvidaci asociální pakáže, když mu zločinný gang teroristů pošle dalšího kolegu pípat na ARO. Samozřejmě při té příležitosti musí přímočarý detektiv bojovat i s křivými politiky, nadřízenými blbečky a jako maskota dostane novou parťačku. Tohle je ovšem film o machos pro machos, tak je žena s plackou sice čestná, ale zároveň přiměřeně neschopná, aby divák společně s Harrym nasadil shovívavý úsměv "mazej zpátky k plotně, slepičko". Průměrná callahanovka disponuje tradičními honičkami, kdy černý padouch běží s lehkostí atleta, Clint za ním trapně cupitá, stěží popadajíc dech, do toho kvílí protivná "hudba", celé to trvá veledlouhé minuty a nikdo není na pochybách o výsledku - vždyť Drsný Harry je bratranec Chucka Norrise, dohonil by i Usaina Bolta. Málokdy jsem chápala, proč se postavy chovají, jak se chovají, ale to sral pes, u staré akční oddychovky diváci nečekají přísnou logiku, chtějí se jen bavit a to "Vykonavatel" lehce nadprůměrně zvládá. 59% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

" Harry?! Máte nějakou otázku, na slečnu?! " " Otázku?! Za jak dlouho uběhnete stovku?! " Aiyoo, tak tohle blo ukázkové pokračování, které má spoustu zabijáckých hlášek a s hodně akčními pasážemi. A nejlepší na tom všem bylo, že se Harry konečně odvázal a šel do několika ručních soubojů. Asi nejlepší díl, z celé série! Velké finále na Alcatrazu! " Maxvalle! Ty přihřátej sráči! " ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia sa najväčší filmový westernový pištoľník Clint Eastwood prirodzene pretransformoval do pozície policajného inšpektora Harryho Callahana. V roku 1971 sa zhostil úlohy nekompromisného policajta z oddelenia vrážd vo filme "Dirty Harry". O dva roky neskôr bolo vyprodukované voľné pokračovanie s názvom "Magnum Force". A v roku 1976 sa svojrázny tvrďák Harry Callahan zvaný Drsný Harry objavil v treťom pokračovaní. Do kín bol uvedený film "Násilník". Harry sa musí postaviť na odpor dobre vycvičenej a zorganizovanej teroristickej skupine, ktorá ohrozuje obyvateľov San Francisca. Clintovi Eastwoodovi rola Harryho Callahana sadla ako ušitá na mieru. Stala sa jednou z nezabudnuteľných, kultových pištoľníckych úloh tohto jedinečného, charizmatického herca. Aj v tomto treťom diely opäť exceloval. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)

Reklama

Reklama