Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Velká Británie The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sir Charles Baskerville nie je len tak niekto. A má dobrého priateľa, detektíva Sherlocka Holmesa. Charles má zvláštne postavenie v rodine anavyše jeho usadlosť sužuje krvilačný pes, ktorý v bažináchj číha na tie správne obete... (oficiální text distributora)

Recenze (95)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Chytíme ho při činu. Dostaneme ho, Watsone! Dostaneme! Dávno jsem si přísahal, že se bude třepetat v naší síti jako jeho ubozí, nevinní motýlkové. Pak špendlík, krabička a lístek, aby ozdobil naši sbírku v Baker Street..“ Dartmoorská kynologická legenda v lehce zastaralém televizním zpracování a s decentními odklony od literární předlohy. Oceňuji Holmesův smysl pro fair play, že se při absenci Dempseyho a Bodieho na chvíli zašil a tak alespoň částečně vyrovnal síly při klání vyšetřovatelských dvojic. Vítěz je nakonec jasný, ale Doyle si alespoň pro jednou užil, že po něm jde pes se žhnoucíma očima a není to Cowley.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší zpracování nejzdařilejšího příběhu o detektivovi z Baker Street. Atmosféra by se dala krájet jako mlha z blat, pes působí opravdu hrůzostrašně, Ian Richardson skutečně JE Sherlock Holmes, Donald Churchill skutečně JE dr. Watson, Martin Shaw opravdu působí jako navrátilec z Ameriky, Stapleton je slizoun prvního řádu a slečna Stapletonová je prostě neodolatelná. 100%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na začiatku dvadsiateho storočia napísal škótsky spisovateľ sir Arthur Conan Doyle jeden zo svojich najznámejších románov z cyklu príbehov geniálneho súkromného detektíva Sherlocka Holmesa. Svetlo sveta uzrel "Pes Baskervillský". Záhadný a tajomný prípad starej kliatby šľachtického rodu ho zavedie, spoločne so svojim asistentom doktorom Watsonom, do chladných, hmlistých a nebezpečných močiarov v juhozápadnom Anglicku, kde sa nachádza rozľahlé sídlo Baskervillovcov. V roku 1983 sa chopil tejto témy režisér Douglas Hickox. Podarilo sa mu natočiť veľmi kvalitnú filmovú verziu tohoto strašidelného detektívneho románu. "Pes Baskervillský" sa dočkal viacerých filmových spracovaní, no myslím, že najlepšie je práve toto z roku 1983. **** ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Pes baskervillský. Viděl jsem minimálně čtyři další verze, ale žádná nesahá téhle ani po kotníky. Úvodní scéna se sirem Charlesem je jedna z nejstrašidelnějších filmových scén, jaké jsem kdy viděl, jako malej jsem z toho normálně nemohl spát. Pes je skvělej, stejně jako ostatní herci. Tajemná atmosféra blat nemá chybu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi třetí nejlepší zpracování. Příběh o BAskervilovy mám dost rád. A i když tohle nedosahuje kvalit filmu z roku 58 ani kvalit Holmese s Jeremy Brettem tak kvalita to rozhodně je. Hlavně co se atmosféry močálů týká, tak v těchto scénách by se dala krájet. Navíc i ten pes vypadal jako pořádnej hajzl. Bohužel film mě neměl už čím překvapit protože jsem věděl úplně všechno ale to samozřejmě nemůžu počítat moc za chybu. Herec ztvárňujícího Holmese mi moc nevyhověl ale zas tak hroné to nebylo. Ostatní herci byly fajn. Pro mě celkem vydařená atmosférická podívaná která mě bavila. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Snímek je natočen na motivy stejnojmenného románu Arthura Conana Doyla. (Terva)
  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasporto o hlavní cenu v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Ian Richardson si kromě slavného detektiva zahrál i jeho reálný předobraz. Postava Sherlocka Holmese je inspirována učitelem Arthura Conana Doylea, doktorem Jeremy Bellem. Ten Doylea inspiroval svými brilantními dedukcemi, inteligencí a občasnou výpomocí policii. V pětidílné minisérii Vražedná místa si právě porstavu Dr. Bella zahrál představitel Holmese z tohoto filmu, Ian Richardson (Wishkah)

Reklama

Reklama