Reklama

Reklama

Anna ze Zelených vršků

(TV film)
  • Kanada Anne of Green Gables (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na prelome storočia sa rozhodnú vziať do svojho domu sirotu. Matthew a jeho sestra Marilla sú však tak trocha zmätení z toho, keď im namiesto chlapca pošlú dievčatko. Jej meno je Anne Shirley a hneď v prvých minútach je celkom zreteľne vidieť, že je to dievča s mimoriadnou fantáziou a netradičným pohľadom na svet. Len náhodou sa Marilla rozhodla nechať si Annu v dome, aj keď Annin spôsob myslenia a snívania je Marille a jej pragmaickému mysleniu vzdialený. Netrvá však dlho, kým sa Anna novom prostredí udomácni a kým si Marilla uvedomí, čo Anna do jej života môže priniesť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru se jedná o nadprůměr. Na první pohled seriál vyvolává dojem "chudé Popelky", když však člověk pronikne do jeho nitra, je okouzlen. A to doslova vším - herci, hudbou, prostředím, a především samotným dějem. Ten, ať může z dnešního pohledu působit naivně, naivní vlastně je - ale v tom nejlepším slova smyslu. 83% ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mít tuhle zrzavou (promiň Anno s 2 N) holčičku je tak příjemné, jako vidět ji jak přivádí na pokraj zoufalství a nadšení ostatní. Moc mě bavily knížky o Anně ze Zeleného domu, ale i toto zfilmování má své kouzlo, a já doufám, že mám dost fantazie na to, představit si Annu, jak o mě přerazí psací tabulku, když o ní řeknu, že má vlasy s barvou jako "mrkev". Nevím, jestli by mě měla za zpřízněnou duši, já ji za ni považuji. Miluji příběh o děvčátku s fantazií, která horoucně miluje svůj těžko nalezený domov, ale chce dobýt celý svět. ()

Reklama

hermiona 

všechny recenze uživatele

Jen málokteré knižní předloze se dostane tak věrného televizního zpracování jako tomuto snad neznámějšímu dívčímu románu. Mírný odklon tu a tam nikomu a ničemu neubližuje, jak to někdy bývá. Vynikající výběr herců, postavy téměř identické s tím, jak jsme si je v dětství vysnily. Nejen Anna, ale i ostatní - stačí, když se podíváte na fotky v galerii, nemusíte se dívat na jména a je vám hned jasné, kdo je kdo. Tak jako v knížce, i tady mám nejraději Marillu. Nádherné kanadské scenerie, příjemná hudba, všechno to tak nějak spolu krásně ladí. Ze všeho čiší něha, klid, teplo a pocit domova stejně jako z knížky. Nedovedu si představit, že by kterákoliv vteřina měla být natočena jinak. Která holka nečetla alespoň první díl, neměla plnohodnotné dívčí dětství. Plný počet si přesto nechám pro jinou knížku od stejné autorky, kterou mám ješte o něco raději. Až se ji teda někdy Kevin Sullivan rozhodne přenést na televizní obrazovky. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Anne of Green Gables je moja srdcovka. Videla som to hádam aj stokrát a nikdy ma to neomrzí. Výborné filmové spracovanie knižnej predlohy, len škoda, že veľa scén sa nakrúcalo v Ontariu a nie na Ostrove Princa Eduarda. Anna ma tak inšpirovala, že som sa tam aj vybrala a je to moje najobľúbenejšie miesto na svete🙂(prežila som tam krásny rok a pol života)! Anna zo Zeleného domu je pre mňa ten najkrajší film/seriál všetkých čias. Je mi ľúto, že Jonathan Crombie, filmový Gilbert, už nežije. Všetci herci sú veľmi sympatickí, Marilla a Matej podali perfektné herecké výkony, Gilbert tiež a samotná Megan je úplne ako z knižky Lucy Maud. Dávam 100% 💙 Úžasný príbeh, obsadenie, prostredie, nádhera. Ďakujem za tento film, ze vôbec existuje. Je to balzam na dušu. Ďakujem aj úžasne talentovanej L.M. Montgomery za jej knihu/y - mám prečítané všetky jej knihy vrátane súkromných denníkov. Pre fanúšikov Anny odporúčam aj seriál Road to Avonlea. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Anna je natočená krásne. Milujem všetky jej postavy, najviac Mateja.. nerozumiem však tej radikálnej zmene deja. Prvých dvoch kníh sa držali tvorcovia úplne verne a Annu z Redmondu nahradili úplne nepochopiteľne zápletkou v dievčenskej škole. Napriek tomu ide o veľmi vydarenú adaptáciu s nezabudnuteľnou hudbou a výborným castingom. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Boli dni, keď Megan Follows (Anna) musela nosiť korzet aj 14 hodín denne. Preto ho po skončení nakrúcania spálila. Poliala ho benzínom a tancovala okolo ohňa. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Reklama

Reklama