Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mrzutý zubař (Ricky Gervais), který nemá rád lidi, po chirurgickém zákroku v nemocnici vidí nejednou duchy. A obzvlášť jeden (Greg Kinnear) mu nedá pokoj. Chce po něm, aby překazil svatbu vdovy (Téa Leoni) po něm. A jak to tak u podobných filmů bývá, i ten největší neruda potřebuje nebýt sám. Smutná komedie se v podzimním New Yorku, kde duchové číhají doslova na každém kroku. Na komedii málo vtipné, na drama zase málo vážné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že aj klišéovitá téma sa dá natočiť s trpkou ľahkosťou, ktorá vzbudzuje dojem nezávislého filmu. Romantická komédia s jemnou, ale aj tak znamenite horkou príchuťou drámy, a v ktorej najmä herci sú tvorcovia výsledného, príjemného dojmu. Originálne a nenásilne spracovanému klišé dopomáhajú jeden-dva zvraty a úprimne dojemný záver. Samozrejmosťou sú vtipné scény, ktoré dokážu pohnúť bránicou natoľko, aby opadol aj mierny filmový sentiment. 80%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se britskému komikovi Ricky Gervaisovi přijít na kloub Kanclem, Komparzem a nakonec i tímhle filmem, ale nikdy jsem si ho nebyl sto oblíbit natolik jako řada jiných lidí. Ten herec má v sobě určitý potenciál, ale stejně jako v předešlých seriálech, tak ani tento film mě nedokázal tolik bavit, i když věřím, že Rickyho oblíbenci si ho určitě zamilují. Jenže když mi něco nesedne tak mi to holt nesedne. Pčík. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na opravdu dobrou romantickou komedii je Město duchů málo vtipné (navzdory přítomnosti "komparzisty" Rickyho Gervaise) i málo romantické (navzdory kráse Téy Leoni). A jako by to tvůrci tušili, o nějaký doják se ani nesnaží a citové vydírání ucítíte jen v závěru, kdy se neřeší láska, ale duchové. Tím se dostávám s největšímu plusu filmu: Greg Kinnear je tu opravdu okouzlující a vy mu budete přát víc prostoru a zajímavější role. Promiň Ricky, ale zrovna od tebe jsem čekala více geniální trapnosti a ujetých vtipů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film až moc hrotí citovou stránku věci. Kdyby si snímek jel hezky svou hladinku křížence romantiky a prdele bylo by to lepší. Ricky Gervais nedostává pro svou typickou značku - sakristický poznámky tolik prostoru jako v Komparzu, ale i tady má pár míst na hlášky co by rozesmáli i krysu v zubech kočky. A Tea Leoni je fakt kus poctivý kosti, ta mě napsat odněkud z iglů, abych jí přijel zahřát, tak bych poslal všechny eskymáky na dovču, protože takovou seanci co bych tam rozjel s Téaou nebo jak se to blbý jméno skloňuje . ještě žádnej eskymáček ani iglů nezažilo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy si před operací Pincus (Ricky Gervais) naleje sklenici mléka, je jedna z nádob poloprázdná. Poté, co sklenici vypije, jsou ale všechny tři nádoby opět plné. (GordonCZ)
  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)
  • V jedné scéně je možné si všimnout, že se Téa Leoni podívá na Grega Kinneara, ale on je přitom duch a nemůže být tedy viděn. (bosan)

Reklama

Reklama