Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní válečný film, možná i o malinko lepší než jeho o sedmnáct let mladší předchůdce. Skvělé herecké obsazení, ze kterého nejvíce vyčnívají Edward Fox v roli chladnokrevného pyromana, který nešetří suchými hláškami a jeho protilkad v podání Carla Weatherse, jehož velice vtipná postava hodně oživuje jinak klasický scénář. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Hamilton /The Devil´s Disciple, Goldfinger/ natocil posobivy vojnovy film. Film sa tematicky venuje cinnosti partizanov v Juhoslavii, a predstavi sa v nom kopa znamych hercov, ako napriklad Harrison Ford alebo skvela Barbara Bach /Spy who loved me s Moore-om/. Nie je nudza o trochu pomaly az spionaznej atmosfery, vybuchy a kvalitne exteriery. 89 % ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování slavného válečného filmu Děla z Navarone s novým obsazením (původně Gregory Peck a David Niven) v režii bondovského Guy Hamiltona. Snímek má určitě rychlejší spád, zajímavější scénář a početnější válečné scény, natáčelo se v tehdejší Jugoslávii. Vycházející hvězda Harrison Ford tu měl první hlavní roli po Star Wars a neztratili se ani výtečný Robert Shaw a Edward Fox a jeho suchý humor. Moje oblíbená Barbara Bach předvede na malou chvíli své půvaby a charismatický Franco Nero se tentokráte  projeví jako zrádná krysa. Dabing Novy s Petrem Kostkou nemá chybu! "Miller, ten vygumovanej blb!!...Nic to neto...To vidím, že to neto!" ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ac jsem to videl v horeckach chladny rozum me jeste ycela neopustil - hrdinove sympaticti - Kiel, kulisy slusne - elektrifikovany vlak do Sarajeva, ruske tanky s hakovymi krizi, ale ten pribeh OMG - opravdu kretensky - ale to bych chtel asi trochu moc - musim se zase podiva na nejaky jiny poradny most - at uz too far, remagen nebo kwai... ;]] ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Spíše než o válečný se jedná podobně jako v případě Děl z Navarone o dobrodružný snímek z období Druhé světové války, který se netváří nijak superrealisticky, zato má výtečnou odlehčenou atmosféru a zajímavě vyprávěný děj. Natočeno je to opravdu velmi slušně, po technické stránce těžko co vytýkat. Herecké výkony jsou taktéž výborné - obzvláště ústřední dvojice Ford - Shaw. Výtečný je také odborník přes výbušniny Edwarda Foxe a padouch Franca Nera, kterého bych také rád s chutí oddělal Moc mi nesedl jenom Carl Weathers, který místy hodně přehrává a poněkud toporný je i Richard Kiel jako velitel četníků. Jinak ovšem vřele doporučuji. Skvěle jsem se pobavil. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Lokomotiva táhnoucí nákladní vlak s britskými vojáky a Lescovarem (Franco Nero) z německého muničního skladu je elektrický stroj JZ třídy 441. Jugoslávci je začali vyrábět v roce 1968 v licenci švédské firmy ASEA (typ SJ Rb). (Robbi)
  • Románová předloha Alistaira MacLeana je umístěna jinam – do oblasti řeky Neretva, kde vedly německé oddíly masivní operaci proti jugoslávským partyzánům. Tvůrci zvolili jinou oblast, protože už v roce 1969 byl natočen válečný velkofilm Bitva na Neretvě (1969). (Robbi)
  • Režisér Guy Hamilton použil ve filmu jeden záběr z jeho již dříve natočeného filmu Bitva o Británii (1969). Jedná se o scénu, kdy německá stíhačka Messerschmitt útočí na bombardér Lancaster. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama