Reklama

Reklama

El columpio

  • USA The Merry Go Round
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Romantický
Španělsko, 1995, 8 min

Obsahy(1)

Tento španělský krátkometrážní snímek pojednává o osudovém setkání chlapce a dívky v metru. Oba dva jsou nesmělí a bojí se začít rozhovor s tím druhým a přitom se jim hlavami honí mnoho myšlenek. Bude ona dívkou jeho snů? Bude on její životní láskou? Začnou se spolu bavit? A nebo jeden z nich nastoupí do právě přijíždějícího metra a nechá tam toho druhého beze slov? (Seu4)

(více)

Recenze (26)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ach, já duše romantická! Jak si lze povšimnouti v mém hodnocení, miluju kraťasy. Našel jsem v nich velkou oblibu, neboť jsou pohodlné a v létě se vám v nich tak moc nezapaří koule. Takže. Co jsem to... jo. Ach, já duše romantická! Kdybyste náhodou netušili, tak jsem ve skutečnosti velmi citlivý, sentimentální a empatický človíček. Veškeré historky, kde barvitě popisuji brutální soulože se psy, jsou pochopitelně jen třesknuté pózy mého chorého mozku. Jsem samozřejmě psychicky úplně normální. To znamená, že čivavu nejdříve vezmu na nějakou romantickou pedigree večeři, kde jí za šibalského pomrkávání vyštěkám mistrovu árii "Ich liebe dich, Hund", potom odejdeme na večerní procházku, nesměle se chytneme za vodítko a společně vnímáme kouzelný západ slunce. Nakonec, když se ledy prolomí, jdeme zpravidla ke mně, protože k ní bych se nevešel, a tam se vášnivě pomilujeme. Takže vidíte, nejsem žádné necitelné prase. Mno, pointa je v tom, že mě tento snímek chytil za ptáka a pustil. Pak opět chytil a pustil. A znovu. Toto se opakovalo v pravidelných intervalech zhruba pět minut. Zkrátka jsem si u toho vyhonil, ta obludná Španělka je fakt sexy kus. Vypadá jak špatně skalpovaný jezevčík, to mám rád. O snímku jste se dozvěděli zase hovno, ale čert to ser, má to jen osm minut, tož mrkněte sami. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je těžký být romantická a nymfomanka zároveň." Když je On nesmělý a Ona jen vysílá podprahové signály, tak se z toho synek určitě nenarodí. Doporučuju všem dívkám, které o nás mají zájem, aby nic nenaznačovaly a vzaly si to, co chtějí. My jim to dáme, ale sami nic nepochopíme, protože když se nám to prokrvuje dole, tak nahoře už to nezapaluje. No nic. Tento střet vnitřních hlasů mě hodně bavil a tu famózní koncovku bych i já zahrál lépe, ale to je tím, že jsem o dost větší praktik než romantik. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak jako ne, že bych pravidelně vedla sama se sebou takové sáhodlouhé monology, ale tohle se mi přirozeně stává taky a není to jen o těch vibracích k druhému pohlaví. Tak například "no to snad není pravda ... zase traktor! Jakou já mám smůlu ... odboč, odboč, odboč TEĎ! ... neodbočil ... to se za ním potáhnu dvě hodiny ... to je jako za trest todlencto ... ten řidič to snad dělá naschvál nebo co, že já jsem nevyjela o dvě minuty dřív ... tak a teď odboč, odboč, odboč ... konečně" a tak podobně ;-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kamarádka má hypotézu, že ať jste kde jste, ten správný muž chodí ve druhé ulici. Dodala bych, že kromě toho ještě jezdí vždy v jiném vagónu metra. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Archivní romantická upoutávka, proč jezdit metrem ve Španělsku na začátku devadesátých let a co se může v metru stát. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní filmy upřímně moc nemusím, protože většinou skončí dřív, než se do nich stačím zakoukat a stejně tak rychle mi z hlavy vyšumí. Jsou ale vyjímky, třeba The Maker, nebo Long Branch, který je Houpačce (jak se tento snímek jmenuje na videačesky) svou křehkostí dost podobný. Sedm minut perfektní konverzace ve dvou monolozích, která mě připoutala k monitoru natolik, že jsem zůstala zírat ještě po titulcích. 90% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Každý z nás určitě vidí v tomhle kratičkém příběhu kousek svého života. Kratičký okamžik, který se mu stává možná i několikrát denně. Odvaha, vnímavost, náhoda, ostych.. každá věc ovlivňuje naše životy a tohle je ten malý střípek v paměti, který všichni dobře známe. Ne nadarmo se říká, že "ty nejsilnější momenty našeho života trvají jen okamžik". 90% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa možno stáva niekde na svete každý deň. Už len tá predstava je pekná. Alebo ani nie. Woody Allen tuším povedal, že len nenaplnená láska je romantická. Woody toho o vzťahoch ale povedal naozaj veľa. A niečo z toho sa stáva určite. A už len tá predstava je pekná. Alebo ani nie. A tak ďalej, nazvime to kolobeh. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tahle španělská konverzace mě uhranula. Za prvé bych chtěla umět tak dobře španělsky :) Za druhé takhle prázdnou stanici metra člověk asi může vídat opravdu jen ve filmech. Za třetí ten konec je přímo bombózní. Za čtvrté jejich myšlenkové pochody jsou naprosto bezprostřední a to je na tom to nejkrásnější. Za páté (už se blížím ke konci) takhle to dopadá, když lidi moc dlouho váhají a nepromluví, ne každý má prostě radar na ty jemné pošťuchování - viz tato dvojice. A za šesté poslední "Soy frigida, soy frigida. No siento nada, no siento nada." :D Všechny komentáře zde jsou trefné (čili nebudu vypisovat jejich autory).... prostě tolik promarněných okamžiků, co za svůj život člověk zažil, bych nespočítala ani na všech mých prstech. Zpětně člověk občas lituje, že něco nepodnikl. Ale čas vracet neumíme, takže to chce tu odvahu.... K vidění zde: http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/houpacka ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak pod toto by som sa mohol teda bez problémov podpísať, pretože často toto zažívam, i keď asi zas nie do takej miery aby som tak dlho vnútorným hlasom uvažoval že čo ak ... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* jednoduchý a přesto působivý kraťas o tom, co asi každý ve svém životě zažil. Když se setkají dva nesmělí, tak to podobně dopadá. O kolik životních partnerů jste přišli Vy? :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Asi niečo, čo zažívame každý z nás deň čo deň. Rozmýšľame, váhame, že čo je vhodné a čo nie, a napokon prichádzame o príležitosti, ktoré sa nám naskytajú a mohli by nám v podstate úplne zmeniť život. Každý to pozná - bez výnimky. Ale občas nájsť odvahu a prebiť strach býva naozaj veľmi ťažké. Ale čo ak by to odhodlanie malo za následok len sklamanie? A čo ak nie? Skvelo vystihnuté (len tie vnútorné monológy mi prišli miestami trochu podivné). ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Něco podobného se jednou stalo nebo stane každému. Jednoduchost krátkometrážních filmů mám nadmíru ráda a u tohoto obzvlášť. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Člověku se občas honí hlavou ale věci . :) Krátké , jednoduché , vtipné a milé video . FILMOVÁ VÝZVA 2015 zadání od PetrPan ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"Ptám se jí, jak se jmenuje a už proto jsem prase? Hnus." Vtipné, občas takhle taky uvažuji, když někam přijdu příliš brzy a musím čekat. Obě postavy mají výstižné monology, tenhle film doporučuji všem, kteří nemají v lásce štěstí a stydí se někoho oslovit. Nakonec to může dopadnout tak, že vlak prostě ujede a příležitost s ním. ()

Reklama

Reklama