Reklama

Reklama

Bitva o Británii

  • Česko Bitva o Anglii (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Bitva o Anglii režiséra Guye Hamiltona rekonstruuje proslulou kapitolu z dějin druhé světové války, v níž Velká Británie dokázala odolat německým leteckým útokům. Snímek se soustředí na různé britské vojenské osobnosti, řada z nich je inspirována skutečnými lidmi. V červenci roku 1940 německé vzdušné síly bombardují Anglii v rámci příprav na invazi. Když začne Německo, zřejmě nedopatřením, útočit na civilní oblasti v Londýně, Britové začnou v odvetě nečekaně iniciovat nálet na Berlín. Rozlícený Adolf Hitler nařídí Luftwaffe, aby své útoky spíše než na vojenské cíle zaměřila na Londýn a další velká města. Jeho špatný úsudek však umožní Britům obnovit zničené letecké základny. Statečný boj vyčerpaných anglických pilotů Královského letectva a odolnost britské veřejnosti nakonec dohnaly Německo k tomu, aby se vzdalo svých pokusů o invazi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Když zohledníme rok vzniku tohoto snímku, musíme tvůrce velice pochválit...Leteké souboje jsou krásně zpracovány bez větších chyb..Historická fakta jsou na slušné úrovni..jen jedna připomínka pro fajnšmekry..Luftwaffe používá ve filmu pouze jeden typ bombardéru (He 111) a celkově tam máme možnost spatřit pouze tři typy německý letadel..to jen na okraj..;) ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Letecké súboje, plánovanie, logistika - na toto všetko sa veľmi dobre pozerá. V momente keď nastáva nejaká civilná rovina, alebo sa do popredia dostávajú konkrétne postavy, už sa to trochu drhne a pravdupovediac som sa tešil na moment, kedy sa zase pôjde do akcie. V globále ale určite spokojnosť. 70% ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Hamiltonovy režisérké schopnosti lze ocenit snad jen s přihlédnutím k době vzniku. To málo, co Hamiltona odlišuje od průměrného režiséra té doby, se mi s odstupem času jeví jako bezvýznamné. V podstatě velmi stupidní manipulativně - ideologický blábol. Přesně ve smyslu toho, co řekl Jiří David o památnících 2. světové války: z takových ideologicky uvědomělých sraček se o opravdové válce nedovíme nic. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebudu si tady nalhávat nesmysly, jakože dnes může takový film plnohodnotně vizuálně obstát, přičemž jsem se opravdu nahlas smál při scénách bombardování alá série záběrů na jeden statický objekt široko daleko (auta, letadla, stodoly,..), který načež exploduje. No na druhou stranu se na daný roky hodně lítá, což je kolikrát i slušně napínavé, vyloženě poteší jakási historická přesnost se slušným odkazem na Poláky a Čechoslováky. V průběhu jsem přemýšlel nad třema, ale nakonec jsem s přihlédnutím ke stáří spokojený. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu vážnosti a dĺžke akcie pomerne krátky film, ktorý nám však okrem viacerých leteckých bojových scén neponúka toho až tak veľa. Boje vo vzduchu sú spočiatku zaujímavé, no kvôli slabšiemu trikovému efektu, na svoj vek však ešte celkom slušnému, sa po čase tieto scény opozerajú. Žiadny vedľajší rozvitejší príbeh, popri ktorom by boje prebiehali. Akosi mi to proste na tie hviezdičky nevychádza. 65%. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (25)

  • Na začátku filmu, kdy Angličané utíkají z letiště, přiletí němečtí "hloubkaři" a zaůtočí na letu neschopné stroje. Jeden Me-109 zaútočí směrem na kameru, proletí, vzápětí další útočí zprava a teprve po jeho průletu dopadají střely z prvního letounu. (Jirka_Globus)
  • Obrovské množství letadel, které bylo kvůli natáčení filmu sehnáno, dalo na 35. největší leteckou sílu na světě. (Javert)
  • Obdobně jako u Messerchmittů, i filmové bombardéry Heinkel 111 pocházejí od španělského letectva. Bylo použito 32 kusů bombardérů CASA 2,111 (licenční Heinkel 111 H-16 s motory Merlin namísto Junkers Jumo 211). (ryba443)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama