Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Verdikt v skutočnosti veľmi záleží na tom, čo od Flyboys očakávate. Flyboys ponúkajú presne to čo sľubuje ich názov. Veľmi povrchné a veľmi efektné hrátky s lietadielkami, čas od času poprekladané nejakou tou príbehovou vatou. V jednom je však tento film výstižný - spravodlivo ho zhodnotiť je rovnako ťažké ako letieť s tým sakramentským dvojplošníkom. Obe sa stále nakláňajú, v jednej chvíli si letíte úplne skvele a užívate si krajiny, potom sa ale obloha zatiahne a vy máte problémov plnú kapsu. Snímok rozhodne vie "odsýpať", ale jeho stopáž je prehnaná a keby sa chirurgicky odstránila taká polhodinka všetkých klišé, nikomu by to neublížilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V našich kinech prolétly prakticky bez povšimnutí, televizní obrazovka jim přece jenom sluší mnohem více. Příběh eskadry mladých pilotů na území Francie přesto příliš radosti nepřinese, logicky to v ní často nesedí, neubrání se chlapáckým gestům, POŘÁDNÝM nánosům patosu a typicky vystavěnému scénáři. Ale dá se to přežít. Sestavička z klasických figurek skrze onen scénář naseká desítky kýčovitých dialogů a prolije litry slz, jen aby uspokojila celou rodinu, která se na kanape v přítmí obýváku jen tak tak namačkala. Filmařsky ne tak často navštěvovaná první světová válka naopak překvapí milostnou linií. Nejenže neotravuje, ale je i relativně roztomilá. Jazyková bariéra i kouzlo Jennifer Decker jí dodává na půvabu a svěžesti. Ve výsledku se producent Dean Devlin přepočítal (finance šly z jeho kapsy a zdaleka se nevrátily), dosud spíše televizní režisér povrchní hrátky s letadýlky naštěstí tak tak „ucoachoval“, jen dosti neúnosná délka divákovi nadělá další a další vrásky!! ** až *** ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný a příjemný film, byť z 1.světové války. Zde se nejlépe ukazuje, co je schopen vytvořit tandem dvou perfektních lidi. První - Dean Devlin, který film produkoval (mimo jiné jeho dítky jsou též "Den nezávislosti", "Patriot" a "Godzilla"). Druhý - režisér Tony Bill je držitelem Oscara za produkci legendárního filmu "Podraz". Kromě jiného je režisér Bill aktivním leteckým akrobatem, takže letadlům perfektně rozumí a též je to na leteckých bitrvách ve vzduchu vidět. Ani nepoznáte co je počítačová animace a co skutečné záběry. U filmu jsem ani nedýchala, protože tam bylo napětí do posledního nervíku v těle. Ale ten závěr ! ŠOK ! Tak tohle řešení bych nečekala, ale musím bez rozpaků přiznat, že takhle zakončit vzdušný souboj se dalo pouze s letadly za 1.světové války. Protože se jednalo o skutečný příběh a pár lidi tento masakr přežilo, hodnotím toto zpracování jako vynikající a výkony všech herců na absolutní jedničku. Samozřejmě, že Jean RENO, Martin HENDERSON i James FRANCO tomu dodali patřičné grady. A ta kapička romantiky tam prostě musela být. Nádherný film !! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)
  • Na výrobě tohoto filmu se podílela i česká firma Historická letka republiky Československé, která vyrobila několik replik letadla Nieuport Nie 17. [zdroj: www.historicflight.cz] (PaulxH)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama