Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdo jako já v sedmdesátých letech vyrůstal na Bigglesovi (dodnes ten ohmataný sešit vydaný v roce 1969 a ilustrovaný Zdeňkem Burianem přechovávám jako klenot :-), ten si to blaženě užil bez ohledu na všechny výtky, které by mohly zaznít ke scénáři, digitálnosti leteckých soubojů, délce či čemukoli jinému. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Natočili další film z 1. světové války a těch přeci jenom tolik není a když už tak o letcích už vůbec ne. Dvě a půl hodiny mě dokázali příjemně zaměstnat a i když syrovost války nedává znát, objeví se, a objeví se hodně a dokáže pohnout city. Nebýt dvou věcí, které mě při sledování opravdu štvali mohlo by se jednat o opravdu povedený válečný velkofilm. Škoda jen odfláknutých leteckých scén, které mi ke konci při náletu na německé sklady připomínali herní videa ze hry Blitzkrieg 2, což se příliš dobře nepodepsalo na vizuální stránce. A druhá věc byla stopáž, která by se dokázala obejít bez řady především milostných scén. Vezmu ale v potaz, že je vše podle skutečné události a i když je vidět, že si autoři řadu scén přimysleli stojí to rozhodně za to jej vidět.. --- Nevozte střelivo domů. Nábojů máme spousty, ty nechte nahoře. Ať si je vezmou Němci ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na krasobruslení, tak protože těm holkám je vidět prdelka. Samotný sport mě vůbec nezaujal. Já hodnotím prdelky krasobruslařek a ty jsou skvělé. Když jsem se díval na film Rytíři nebes, tak protože je to o leteckých soubojích z 1. světové války. Samotný film mě vůbec nezaujal. Já hodnotím letecké souboje a ty jsou skvělé. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Drobátko kýčovitý, neralistický, naivní a přesto symaptický a zábavný rodinný snímek o pilotech v první světové válce. Příběh běží v předem stanoveném rytmu letecký souboj + pokec v letištní hospodě + zbytečná (ale ne hloupá) romantika. V leteckých scénách sice mlátí do očí naklíčovaná pozadí a celek je vůbec příliš digitální, stejně jako jsou postavy a jejich vzathy připitomnělý, ale z filmu natolik čiší dětinská radost z letadýlkových soubojů (podpořená svižnou režií), že si u mne Rytíři nebes poctivě vybojovali statut nejoblíbenějšího 'brakového' filmu. Taková příjemná rodinná oddychovka rozhodně jednou za čas neškodí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být skvělý film. Peněz na něj evidentně bylo dost, tak když byl rozpočet na digitální kouzelníky, tak snad mohlo zbýt i pár dolarů na scenáristu. Ale tahle lavina klišé nakonec převálcovala i efektní letecké souboje. James Franco měl být jen za sympatického fešáka a nic jiného se po něm nechtělo. Jean Reno měl být jen za populární francouzský obličej a musel se s tím srovnat. Jennifer Decker měla být jen za krásnou Francouzku a šlo jí to dokonale. A divák má být za blbce, který jim na to skočí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)
  • Jennifer Decker, která ve snímku ztvárnila Lucienne, je známá francouzská divadelní herečka a Rytíři nebes jsou jejím hollywoodským debutem. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama