Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (57)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Za mě je to totální vykrádačka "Nebeských jezdců" a "Tmavomodrého světa" a ještě navíc s naprosto nevěrohodnými leteckými souboji které jsou trapně počítačové...Vůbec nechápu zakomponování postavy Josefa Františka (Kryštof Hádek) který tam prakticky neměl žádnou úlohu ani důvod tam být...Co mě na tomhle filmu sralo, ale nejvíc, je hlavní postava v podání Iwana Rheona, který je tak nesympatický a tak naprosto se nehodící do kladné role až to bolí...A to, že ve "Hře o trůny" byl sqělý na tom vůbec nic nezmění...Za mě z přimhouřenýma oběma očima 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film má mnoho kladů, ale i pár záporů. Kladem je atraktivní téma, letecké souboje, postava Čecha Josefa Františka jako Kryštofa Hádka a zasloužená pocta Polákům. Zápory z atraktivního tématu by se dalo získat více. Je tu československé stíhací eso Josef František, 17 potvrzenými setřely nejúspěšnější stíhač-cizinec letecké bitvy o Británii. Ale ve filmu , byť chápu, že jde o poctu Polákům, jen průměrný pilot letky. Za to Jan Zumbach, který je tu pravda hlavním hrdinou, tak je zobrazen jako supereso i když za celou válku sestřelil jen 12 letadel. Nesedí i smrt Josefa Františka. Jsou slabé čtyři hvězdy, poslední hvězda je tak trochu z úcty k peruťi 303 a válečným veteránům. P.S. Iwana Rheona mi trochu po Hře o trůny v roli kladného hrdiny neseděl. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vše, co film nabízí, jsem viděl dříve a v lepším podání. 1) Skousnu nepřehledné bojové akce letadel ve vzduchu, resp. jejich počítačových animací. Skousnu i neexistující příběhovou linku. Skousnu skromný rozpočet._____ 2) Přes co se ale nepřenesu, je nedostatek šarmu a osobní charakteristiky prakticky u všech postav. Jedna jako druhá. Ponudnělý neosobitý průběh dělá z filmu zcela zapomenutelnou záležitost._____ 3) Nalákali mě můj oblíbený 33letý Iwan Rheon (Jan Zumbach zvaný Donald) a samozřejmě i 36letý Kryštof Hádek (československý pilot Josef František), ale ani oni se nijak zajímavě neprojevili._____ 4) Snad jediná duchaplnost zazněla z úst britského důstojníka: Ti Poláci nám nakonec vyhrají válku, jestliže si nedáme pozor. Na 107 minut to je dost málo. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Před premíérou Masters of the Air jsem si udělal přehled válečných filmů z leteckého prostředí za WWII a musím prohlásit, že tohle je ten největší shit, který jsem ze všech těch filmů viděl. Že tu jsou všechny postavy nesympatický bych ještě tak nějak přežil ( no Hádek tomu fakt kraluje ), ale ty letecké souboje, tvl rok 2018 a ty letadla se tu pohybujou jak v nějaký zalagovaný hře a snad i ti herci jsou všude digitálně dosazeni. Že tohle má být pocta polským stíhačům v Británii ? Tohle je spíš jejich výsměch. Ubohý a trapný, jeden z nejhorších, celkově válečných snímků, který se mi dostal do ruky. Tohle vynechte a raději koukněte na Dywizjon 303, daleko kvalitnější podívaná. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Priemerný II.WW-based film o medzinárodnej (ale hlavne tvorenými Poliakmi) skupine pilotov, ktorá pod vlajkou Anglicka sa pokúsi „oslabiť“ nemecké Luftwaffe. Boje vo vzduchu sú zachytené na úrovni TV filmu, takže veľkolepé akčné scény nečakajte. Charaktery jednotlivých postáv nie sú nejako rozobrané. Nepríjemne ma prekvapili fakty, ktoré sú prezentované na konci filmu – čo sa stalo s hrdinami po skončení vojne a ako s nimi zaobchádzali (nielen v UK ale aj v Poľsku). Je to veľmi smutné. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V čase 1:26:00 německý důstojník jedoucí v autě říká: „V Leningradě se asi opalovat nebudu.“ Větu o Leningradě prohlásí 8. 10. 1940. Operace Barbarossa – útok na sovětský svaz, byla ale zahájena až 22. 6. 1941. (Globus_Jirka)
  • Josef František (Kryštof Hádek) byl opravdu postrachem pro obranyschopnost letky, protože z formace svévolně odlétal bojovat s Němci na vlastní pěst. Polská peruť ho proto posléze brala s sebou jako „hostujícího“ pilota. S polskou perutí létal už ve Francii, protože mu Poláci zachránili život při setřelu během polsko-německé války a ve Francii měl konflikt s nadřízeným československým důstojníkem. (swinevenca)
  • Jan Zumbach (Iwan Rheon) přežil sestřel jak před bitvou o Británii, tak během ní. Válečným zajatcem se stal až v posledních měsících války, když mu vinou navigační chyby došlo palivo nad nepřátelským územím. (swinevenca)

Reklama

Reklama