Reklama

Reklama

Na konci cesty

  • Velká Británie Journey's End (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Březen roku 1918. C-company, vedená válkou znaveným kapitánem Stanhopem, přijíždí převzít štafetu v přední zákopové linii na severu Francie. Zatímco se německá ofenziva neúprosně blíží, vojáci a jejich kuchař se snaží rozptýlit jídlem a vzpomínkami na své životy před válkou. Stanhope utápí strach ve whisky, neschopen vypořádat se s vidinou nevyhnutelného. Mladý důstojník Raleigh přijíždí přímo z výcviku a překypuje vzrušením ze svého prvního skutečného nasazení – v neposlední řadě proto, že má sloužit pod Stanhopem, bývalým dozorcem ze školy a objektem zájmu své sestry. Všichni muži jsou v pasti, dny plynou, napětí roste a útok je stále blíž... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to síce lacno, až som si myslel že je to TV film, ale filmov z prvej svetovej vojny nieje až tak veľa a tak som rád za každý jeden. Neviem prečo je vyložene druhá svetová vojna pre režisérov atraktívnejšia. Zákopy sú tým najlepším na tomto všetkom a snímka sa vlastne odohráva len v nich. Akcie je málo, ale človeka bavia dialógy. Je to depresívne a to je pri vojnovom snímku celkom pozitívne. Herci nič moc, Asu Butterfielda neznášam. O nejakej hudobnej zložke sa nedá ani písať, ale to mi nejak zvlášť nevadilo. Kostýmy a dobové vyobrazenie na jednotku. Tesne sa to u mňa vyšplhalo nad šedý priemer. Neviem sa dočkať aj iných snímkov z prvej svetovej vojny. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komorní zákopový válečňák (na základě divadelní klasiky R.C.Sherriffa) a pěkný vhled do řad britů těsně před velkou jarní ofenzivou 1918. Všepřítomná beznadějná "co na tom sejde, jsme sem poslaný na smrt" mentalita, pár hlubších postav a vůbec dobrá sonda do té tvrdé psychologie. Není žádný must-see biják, ale (zvlášť teď na vlně první světové) rád jsem viděl. O chlup lepší ale určitě toto. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože při stolování nedošlo na krysu au tuo, připadal jsem si jako u sledování Černé zmije 4, jen ten humor tady chyběl. Pokud je válka nesmysl, tak zákopová válka v první světové byla kvintesencí blbosti. V definici šílenství se říká, že je to opakování stejných chyb, přičemž očekáváte jiný výsledek. Lépe bych asi strategii na obou stranách fronty nepopsal. Film mě zaujal hlavně tím, že v něm téměř chyběla akce, namísto toho nabídl parádní psychologickou sondu do nitra mužů, které povinnost přivedla do smrtelné pasti. 4*+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o samotné prostředí zákopů, tak to se povedlo a je asi tou největší devízou celého filmu. Pak tu bylo několik momentů, které měly něco do sebe. Za všechny bych jmenoval bezprostřední momenty před útokem, kdy bylo napětí hmatatelné. A nakonec tu bylo i špičkové obsazení, přičemž příjemně překvapil Asa Butterfield. Jenže tady hrajou prim dialogy a ty mi místy připadaly neskutečně nudné. Chápu, že měl dodat hloubku jednotlivým postavám, ale v mém případě to vůbec nefungovalo. A nepotěšilo ani to minimum bitevních (dá-li se to tak nazvat) scén, které byly o ničem. Škoda. 35% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmov z prvej svetovej zas tak mnoho nevzniká a od tohto som mal pomerne vysoké očakávania. Výsledok nemôžem nazvať sklamaním, ale nadšený tiež nie som. Málo akcie mi nevadilo, od týchto nízkorozpočtových filmov som to ani neočakával, ale dialógy a postavy musia zaujať, čo u mňa celkom nefungovalo. Viac ako 60% dialógov je úplne bežná konverzácia vojakov, nič mimoriadne. Dôstojník Stanhope má rád whisky, to už niečo naznačovalo, ale ostalo len pri náznakoch. Jeho uplakané scény som pretrpel, nemám rád tieto typy, pretože som tvrdšia povaha, ale stále som očakával aspoň nejaký konflikt. Keď nie medzi vojakmi v zákopoch, tak aspoň medzi nimi navzájom, no stále nič. Jediná zaujímavá linka je sledovanie mladého naivného dôstojníka a bavil ma aj P. Bettany, ale nedostal veľký priestor. Páčil sa mi úplný záver, ale to už je trochu neskoro na to, aby divák začal fandiť, že už to bude lepšie. 60%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku, celé natáčanie prebiehalo na Britských ostrovoch, konkrétne vo Walese a na východe Anglicka, v grófstve Suffolk. (MikaelSVK)
  • Sam Claflin (kapitán Stanhope) zistil, že jeden z jeho predkov bojoval pri francúzskom meste St. Quentin. Na rovnakom mieste sa odohrával aj dej filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama