Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (116)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Solidní f*ck the system komedie, kterou cením jako fanda stylu Adama McKaye, potažmo Succession a série Dirty Money. Boduje to herecky (Dano se pro tohle narodil) a je to ještě jakž takž únosně na hraně marxistický, neustálý dopaminový přísun vzruchů a emocí jak když scrolluješ svůj video feed - pro tady to téma ideální zpracování. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Snímek, který mě svým tématem na míle minul. Někdy mě malinko štve, že si o filmech téměř nic nezjišťuju, když si chci nějaký pustit. Kdybych byl býval věděl o čem tento film bude pojednávat, tak bych si jej nejspíš nepustil. A to i přesto, že filmy podle skutečných událostí patří mezi mé oblíbené filmové žánry. Téma akcií je mi však na míle vzdálené a už od začátku filmu jsem věděl, že to bude velký oříšek. Už od počátečních minut jsem se utápěl a tápal v nepřeberném množství termínů, které film ani nemá snahu vysvětlit. Dub Money je hlavně pro mladší generaci, tedy zástupce Z a alfy, která si tento film užije daleko více než taková generace X spolu s Y, která ostrouhá. Stylem se vymyká většině životopisných filmů, protože jde na ruku této turbulentní době. Plno záběrů ze sociálních sítí a důraz memes. Moderní soundtrack tuto svěží podívanou jenom umocňuje. Dumb Money je poměrně napěchovaný známými tvářemi. V čele tohoto satirického příběhu podle skutečné události stojí Paul Dano. Osobně se mi tento herec zamlouvá spíše v zápornějších rolích, jako ztvárnil třeba v Batmanovi nebo Prisoners. Možný neúspěch také vidím v tom, že vůbec nesleduji Reddit komunitu, takže jsem příběh streamera Roaring Kitty nikdy nezaregistroval. Tím pádem se mě tato látka v rámci filmů o skutečných událostech vůbec nedotýkala. Ve filmu mi nečekaně pil krev Seth Rogen, který ztvárnil zástupce kapitalistických hyen. O komickou stránku filmu se staral Pete Davidson, který se párkrát skutečně trefil do mého vkusu humoru. Celkově se rozhodně nejedná o špatný film a jde zde vidět snaha tvůrců ukázat velikou problematiku akcií. Je totiž nesmírně těžké porazit vysoko postavené papaláše, kteří chtějí zůstat u korýtka. Tento aspekt film ukazuje velice trefně a zároveň velice citlivě prezentuje následky, které toto chování dokáže napáchat. Protože normální lidé, kteří si chtějí jenom přivydělat, ztratí veškerou víru v nějakou pomyslnou spravedlnost. "I like the stock!" ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME SVĚDKY FRANCOUZKÉ REVOLUCE VE FINANČNÍM SVĚTĚ…“  Film o investování do akcií. Moc těmhle věcem, jako je burzovní makléřství nerozumím, takže jsem rád, že mně to někdo (aspoň trochu) osvětlí. Navíc se to (tak nějak) fakt stalo, takže všechny ty milionový cifry maj reálnej základ, což tomu přidává na síle. Film je to zajímavej, ale ta soudržnost těch lidí neuvěřitelná… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénář je založen na knize „The Antisocial Network“, kterou v roce 2021 napsal Ben Mezrich. 2.) Skutečný Keith Gill se na filmu (ani na knize) nijak nepodílel. 3.) Thx za titule „František Fuka“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Obrácenej Vlk z Wall street, David proti Goliášovi. Co když těch Davidů je tisíc? Nebo milion? Sympatickej příběh podle skutečnosti, kde chudí mění svoje osudy tím, že nechtěně okrádají pár bohatých čuráků. Pro mě velkej surprise, to byl už Vlk, ale tady jsem to teda echt nečekal. Dano opět hraje úchyla, výjimečně přívětivýho a po boku má krásnou, usedlou Tris. Jo a taky je to kurevsky vtipný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další pravdivý strhující a napínavý příběh dle skutečných událostí, který chytne za koule a nepustí. Klidně bych ho zařadil jako bratříčka letošních Air a Tetris, Jde o boj Davida s Goliášem, kde skupina amatérských investorů vsadí na firmu Gamestop, že nezkrachuje a rozcupují tím Wall Street, otřásnou světem a zapíšou se do historie a to díky jednomu muži, který to celé rozjel. Sympatický Paul Dano podává skvělý herecký výkon a na druhé straně potěší i Seth Rogen, který hraje arogantního pracháče. I pro člověka, který není obeznámen s burzou a akciemi je film podán řekněme jednodušeji, aby se i neznalý divák mohl orientovat. O humor se zde stará Pete Davidson a celkový tón filmu je hodně feel good. Jakmile začne jít do tuhého, tak začne příjemná stresující gradace, kdy to opravdu začne být i napínavé a fungují emoce, takhle to šlape až do finiše, kde dojde i na můj oblíbený soudní proces. Dumb Money servíruje svůj příběh s ohromným stylem a zábavou, že si jej může užít prakticky kdokoliv. 8/10. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)
  • Události popsané ve filmu se ve skutečnosti odehrály v delším časovém horizontu. Keith Gill (Paul Dano) poprvé pronesl slavnou větu: „I like the stock“ na Redditu v lednu nebo únoru 2020. Akcie GameStopu začal nakupovat už v roce 2019, tehdy za pouhých 5 USD za akcii. Teprve s příchodem pandemie covid-19, kdy cena spadla na 3 USD a Keith přišel o práci, začal aktivně studovat akciový trh a své poznatky sdílel na sociálních sítích. A důvod? Keith věřil, že mladí Američané, zavření doma většinu dne, začnou hrát z nudy videohry. Tahle myšlenka začala potupně získávat na oblibě a finančníci z Wall Street ji naopak naprosto zavrhovali, načež byli po zatlačení do kouta přinuceni hrát špinavou hru. (HellFire)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama