Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená podle konkrétní žijící původní Američanky ze 17. století. Netuším, jak moc se tento příběh liší od jejího skutečného života, vím jen, že osadníka Johna Smithe opravdu potkala. Tohle je ale kreslený film pro děti a musí být k tomu jaksepatří upraven a podán tak, aby v něm bylo napětí, spousta písniček, zvířátek, lásky a hlavně - POZOR, TEĎ PŘIJDE SPOILER!!! - a hlavně dobrého konce. I když ten konec jsem moc nepochopila, resp. nato, že by měl kvůli dětem hýřit hepyendem, smíchem, štěstím, svatbou, spoustou barevných, hýřících serepetiček všude kolem, na mě působil rozpačitě. - KONEC SPOILERU!!! - ()

mirakom 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se podíval na pohádku, kterou jsem měl v dětství oblíbenou a viděl ji několikrát. Musím říct, že příběh a vyhrocení konfliktu mezi lidmi a indianý je moc rychlé a hloupé. Uzavření konfliktu je také rychlé a dětinské. Je to pohádka, vím, ale Disney má teda spoustu lepších. Vztah mezi Pocahontas a Johnem, který je už od začátku neskutečný hrdina a dobrák, proběhne taky ráz naráz a víceméně je to láska na první pohled. Nějaké budování vztahu a příběhu celému filmu chybí. Např. takový Lví král, má všechno na jedničku, ale tohle určitě ne. Natočené je to samozřejmě pěkně jako všechny Disneyovky a cením, že příběh je inspirovaný skutečnými událostmi. No a když bych to měl porovnat s Avatarem, jak mnoho lidí tvrdí, že Avatar je jen kopírkou Pocahontas, tak to absolutně není pravda. Avatar má úplně jiný příběh a narozdíl od Pocahontas má mnohem propracovanější představení jednotlivých postav a míst, budování charakterů a vztahů mezi jednotlivými postavami. Avatar je celou dobu jen z pohledu Jakea Sullyho a jde vidět jak postupně odhaluje krásu nového světa, mění se jeho povaha a stává se členem Na'Vi. V Avatarovi je vše uděláno s naprostou precizností, neskutečným množstvím detailů a neuvěřitelnou úctou k přírodě. Nabízí spoustu otázek k zamyšlení, odkazů na současný svět atd. Takže už to nebudu natahovat. || Režie: 5/10 | Scénář: 5/10 | Hudba: 9/10 | Kamera&Střih: 7/10 | Art: 9/10 | VFX: -/10 | Masky&Kostýmy&Kulisy: -/10 | Obsazení: 7/10 | Akce: 6/10 | Napětí: 5/10 | Romance: 6/10 | Humor: 7/10 || Celkem: 66,00 % ~ 6,5/10 || Disney+ | Theatrical Cut: 81 min | 2Dtit ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. The Virginia Company - Chorus - Pocahontas ,2. Ship At Sea - Alan Menken ,3. The Virginia Company (Reprise) - Chorus ,4. Steady As The Beating Drum Chorus - Pocahontas ,5. Steady As The Beating Drum (Reprise) - Jim Cummings ,6. Just Around The Riverbend - Judy Kuhn ,7. Grandmother Willow - Alan Menken ,8. Listen With Your Heart - Part 1 Bobbi Page ,9. Mine, Mine, Mine - Mel Gibson ,10. Listen With Your Heart - Part 2 Bobbi Page ,11. Colors of the Wind - Judy Kuhn ,12. Savages - Part 1 - Chorus - Pocahontas ,13. Savages - Part 2 - Chorus - Pocahontas ,14. I'll Never See Him Again - Alan Menken ,15. Pocahontas - Alan Menken ,16. Council Meeting - Alan Menken ,17. Percy's Bath - Alan Menken ,18. River's Edge - Alan Menken ,19. Skirmish - Alan Menken ,20. Getting Acquainted - Alan Menken ,21. Ratcliffe's Plan - Alan Menken ,22. Picking Corn - Alan Menken ,23. The Warriors Arrive - Alan Menken ,24. John Smith Sneaks Out - Alan Menken ,25. Execution - Alan Menken ,26. Farewell - Alan Menken ,27. Colors Of The Wind - End Title Vanessa Williams ,28. If I Never Knew You - End Title Jon Secada, ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

...krásný animák, skvělá hudba a písničky...no prostě klasika od Disneyho, jediné co mi vadí, že tak zprznili americké dějiny, všichni přece víme, že Pocahontas zachránila Smitha v deseti letech, ještě jako dítě, neprožili spolu žádný románek, možná maximálně přátelství...ale tak budiž...je to pro děti, (mimochodem Pocahontas zemřela ve věku asi 20 let, zřejmě na neštovice). ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Povím vám jeden příběh. Když mi bylo zhruba osm, devět let, tak jsme si tento film půjčili z videopůjčovny. Líbil se mi, a tak, když jsem v noci nemohl spát, tak jsem vstal, a šel si tento film pustit znovu. Bylo kolem půl třetí v noci, zapnul jsem televizi a koukám, na ČT2 otitulkovaný film a v něm Belmondo. Když jsem tak koukal, tak jsem jaksi zapomněl na Pocahontas a sledoval černobílý film, jehož příběh mi byl povědomý z jednoho filmu s Richardem Gerem, který jsem pár měsíců předtím viděl na Nově. Podíval jsem se do programu, ejhle, nemýlil jsem se. Ten film se jmenoval úplně stejně, ale na první pohled byl lepší a zhruba o 30 let starší. A tak došlo k tomu, že jsem viděl neskutečný film režiséra Jeana-Luca Godarda U konce s dechem, který od té doby marně toužím vidět znovu. Za to musím Pocahontas poděkovat. Navíc má jednu z nejpůsobivějších písní ze všech disneyovek (Divoši), takže se těch čtyř hvězd nebojím... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Existuje vymazaná scéna, v ktorej mal byť Kocoum podobný Gastonovi, ale s prehnane ochrannými sklonmi, ktorý by diktoval Pocahontas, aby sa podriadila jeho vôli. (Pat.Ko)
  • Vydaním tohto filmu sa Pocahontas stala: prvou americkou Disney princeznou, prvou Disney princeznou, ktorá nie je založená na rozprávke alebo ľudovej povesti, ale na skutočnej historickej postave, prvou Disney princeznou, ktorá technicky nie je princeznou vo svojom filme, pretože sa nenarodila do kráľovskej rodiny a ani sa za ňu nevydáva, avšak je dcérou náčelníka, čo znamená, že jej patrí titul princeznej. (Pat.Ko)
  • John Smith a Thomas sa neplavili do Virgínie spolu ako v tomto animovanom filme. Kapitán Smith prišiel v apríli 1607, zatiaľ čo Thomas prišiel 8. januára 1608. Jeho priezvisko bolo Savage. V celom filme sa to nikdy nespomína. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama