Reklama

Reklama

Náměstíčko

(seriál)
Česko, 2004, 8 h 43 min (Minutáž: 52–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Scenárista Jan Míka zvolil ve své dosavadní televizní seriálové tvorbě novou formu. Jde o sérii povídek s komediálními i dramatickými zápletkami, které jsou jemnou drobnokresbou postaviček malého města a zároveň poutavou mozaikou osudů, propojenou prostředím jednoho náměstí a zejména svéráznou dvojící trafikantky a bývalého kontrolora. Míkovy příběhy o docela všedních i nevšedních radostech a starostech několika pozoruhodných obyvatel malého městečka nepostrádají humor, lehkost a nadhled, ale ani kritické aspekty našeho současného života. Mnohé role byly zajímavou hereckou příležitostí, takže výkony skvělých českých herců určitě potěší televizní diváky. Stejně jako hudba Petra Hapky a závěrečná píseň Petra Hapky a Michala Horáčka "Kdo by se díval nazpátek?", kterou pro seriál nazpívala jedinečná Hana Hegerová. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě "Máti" stojí lampa u Milana Pantoflíčka (Vladimír Javorský) na peřiňáku, v dalších záběrech se ale objevuje na polici na druhé straně. (M.B)
  • V první epizodě, kdy Lucie Veselá (Ilona Svobodová) vezme ze zdi rámeček s poslední cigaretou, rozbije sklo a cigaretu vykouří. V dalších záběrech je však rámeček z cigaretou opět na zdi. (M.B)

Náměstíčko - Vánoční dárky (2004) (epizoda) (E08)

  • Ve scéně, kdy Laďka Svatá (Kristýna Jetenská) nastupuje před diskotékou spolu s ostatními do zelené škodovky, aby všichni odjeli na další zábavu, si lze všimnout drobné chyby ve střihu. Laďka nasedá do auta, které zatím není nastartované a má zhasnutá světla, hned v následujícím záběru však můžeme vidět totéž auto s již běžícím motorem a rozsvícenými světly, zatímco Laďka stále ještě stojí u otevřených dveří a nastoupit se teprve chystá. (Frajtkof)

Reklama

Reklama