Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o sebevrazích. Stará dobrá Anglie L. P. 1937 - strašidelná noční scenérie vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako jsou Američané mistry velkofilmů a Britové inteligenčních sitcomů, excelují Česi v televizních inscenacích. Vždyť se podívejte na tu partičku starších pánů, jak si to dávají. Hrají s takovou noblesou a lehkostí, že by stále hravě strčili do kapsy své o generaci mladší následovníky. A krom toho, jedná se o přehlídku našich špičkových dabérů, čili pokud by někdo protestoval proti vizuálnímu zpracování, radím mu zavřít oči a představovat si jednotlivé zahraniční herce a postavy. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Zelenkův námět (volně inspirovaný Stevensonovým Klubem sebevrahů) určený původně pro plátna kin (původně měl hrát hlavní roli Paul Hogan!) byl po letech s úpravami realizován v televizi za dvanáct milionů korun. Výsledek prezentovaný svým tvůrcem jako lidová komedie je lidový víc než dost ale komedie? To co Dejdar a Bohdalka předvádí v závěru, to je opravdu těžká televizní křeč a la Novoty, Dobroty a jiné kokoty a kdo těmito dementními pořady není dostatečně vycepován, jen nevěřícně zírá... ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat. Občasné hlášky tomu dávají trochu šmrnc a posunují o level výše. Jen jich mohlo být více, jen nechápu, proč byl šéf klubu a majitel vyzrazen hned na začátku. Vždyť to mohlo být o to zajímavější. Velká škoda. Ale i když nešlo o nějaké veledílo, tak bych za to překvapení na konci hodnocení jistě zvýšil. ()

Eternity 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět R. L. Stevensona je v podání Zdeňka Zelenky zpracován značně rozpačitě. Na televizní inscenaci se jedná o docela podařené dílko, které je místy velice zábavné, ale bohužel jindy až lehce trapné a přes veškerou snahu neudrží tempo až do konce. Nejvíce mě mrzí, že nezachovává vážnou tvář a nepracuje tolik s černým humorem, ale převrací se spíše do frašky. To je z velké části dáno výběrem ústřední dvojice. Bohdalová-Donutil svými výstupy zadupávají perfektní herecké výkony ostatních, které nadobro pohřbil zpackaný závěr filmu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 2,5 *. Kouzelné scenérie, přehlídka historických vozů i letounu, krása. Ale ten příběh a herecké výkony, takové chtěně veselé (ten Dejdar na konci, to mělo být co? bombu tam nedal, jen pronese opět jednu pitomou hlášku), na standardní úrovni, což není pochvala, to mě tak nějak lezlo na nervy celý film. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kdy hlavní hrdina spolu s členy klubu utíkají na šlapadleh, tento dopravní prostředek při natáčení "poskočil" a celý ansábl (Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Simona Postlerová, Josef Somr, František Němec, Václav Postránecký) se koupal v jezírku u Ráje. Naštěstí u natáčení asistovali potapěči, kteří duchapřítomně zasáhli. (Teres)

Reklama

Reklama