Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je o Iiris, tridsiatničke, ktorá kedˇ vypije svojich dvanásť káv, tak je viac ako isté, že v noci nemôže spať a tak pozerá filmy. A to až tak veľa, že si perfektne pamätá jednotlivé scénky a hlášky. Jej najlepšia kámoška Anna sa jej snaží pomôcť vyriešiť problém s nespavosťou a tak jej dohadzuje chlapíkov. Lenže na každom rande Iiris zisťuje, že dotyčný je blbec! Avšak na jednej párty, u svojich priateľov Laury a Samiho, stretne Marka, nádejného režiséra, ktorý sa zdá byť tým pravým, tým, ktorý konečne berie Iiris takú, aká je. Majú spoločné záujmy, je milý, vnímavý a navyše má i " tehličky" na bruchu. Vydrží im táto vášeň a budú žiť šťastne až kým ich smrť nerozdelí, alebo príde do života Iiris ešte zopár blbcov? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Váša 

všechny recenze uživatele

Takový samotáři v finském znění. Vtip možná není tak velkolepý, zato víc ze života. Příkladně uvedu: "Tělo je spokojený jenom když z něj jde něco ven nebo dovnitř," prohodí aktérka, když se u oběda baví o chlapech. Jinak je film docela smutný, ale ze života. A když už to vypadá na happy-end, tak to v posledních pěti minutách ... ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová hozená do realistických barev. Naivní, idealistický svět Iiris se během 119 minut pomalu hroutí, až z něj zbyde jen realita. Kupodivu realita taková, jaká je doopravdy: lidská, plná chyb, ze kterých se učíme, které nás pronásledují celý život, ale které můžeme nějak obejít. Hořké - a na konci trpce sladké. C'est la vie. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplné pocity o Iiris, která hledá ten pravý vztah. Pravda, trochu ji do toho zasahuje mírně extravagantní matka,kamarádka, co chlapy uhání jako na běžícím páse, klid najde vždy jen u šťastně vdané sestry, švagra a jejích mrňousů. Kromě toho má ráda filmy a hlášky z nich sype z rukávu. A pak potká charismatického Marka, nadějného režiséra. Hmmm...občas jsem měla dojem,že svým ohozem vyplenila kontejner a být chlapem, neopřu si o ní ani kolo...občas byla charizmatická....to ovšem její švagr taky:-)proto ji možná tajně miloval :-) Víc jak tři hvězdy ze sebe nedostanu, možná to bude tím vcelku nehostinným klimatem:-) ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Příjemné a milé překvapení z Finska, v podobě romantického dramatu Kuutamolla. Mladá filmová fanynka Iiris, toužící po lásce za každou cenu, naráží na muže, kteří nejsou úplně podle jejich představ. Anna a Laura, její dvě blízké kamarádky, které za ní vždy stojí, ať se děje co se děje. Vše se zkomplikuje, když na scénu přijde mladý a začínající režisér Mark. Mark se jeví jako ten pravý a vysněný člověk právě pro Iiris. Mají stejné zájmy, používají oba repliky z filmů a to v běžných životních situacích. To by to však nebylo finské drama, aby to vše bylo tak idilické. Další svěží závan z Finska, od tvůrce filmů Odhalený přístav a 8 Ball, Aki Louhimiese. Tentokráte však přichází s lehčím žánrem, ale ne o to méně zajímavým. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som nezávislý film, avšak išlo o fínsku komerciu pre ženy tridsiatničky, ktorá nepôsobí príliš reálnym dojmom. Iiris pozerá filmy, z ktorých potom cituje v spoločnosti a nikomu to nepripadá divné, až stretne muža snov, ktorý všetky tieto hlášky pozná a tak začne veľká láska. Všetko sa ale začne komplikovať a tak sa Iiris začne chovať v druhej časti filmu ako, no povedzme že ľahká dievčina, a my s ňou máme naďalej sympatizovať a držať jej ešte v tom klamaní a promiskuite palce. Ak by tu boli aspoň časové titulky, aby sme vedeli, koľko času prebehlo od rôznych udalostí, vyzeralo by to všetko pravdepodobnejšie. Z filmu som mal pocit, že v živote hrdinky ubehol mesiac. Keď sme pri tých filmových citáciách, tak hlavná postava vyzerala ako škaredšia verzia Julie Ormond a tá blondínka ako mix Diane Kruger a Polanskeho ženy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Keď Iiris a Sami spolu pozerajú v televízii film, pije Sami české pivo Velkopopovický kozel. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno