Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů Stevena Seagala, který jako policista brání zákon a především pak sám sebe po (překvapivě) křivém usvědčení. Tajemno, gangy, rituály a Stevenovi parádičky kazí pouze jedna věc a to nepochopitelné "odzvučení" akčních scén. Pro mě osobně obrovské zklamání a mínus pro jinak skvělý film. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Posledný film v ktorom sa Seagalovi ešte chcelo chodiť, behať rozprávať, kopať a dokonca aj náznakovo hrať. Takisto posledný film v ktorom jeho hmotnosť nepresiahla hmotnosť priemerného dospelého hrocha. Akčné béčko so všetkými ingredienciami, miestami podarenými hláškami..skrátka na Seagala "výnimočne pozerateľné":) ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Glimmer Man je vynikající akční thriller, který je velmi napínavý a který se úplně liší svým pojetím od ostatních filmů Stevena Seagala. Film má originální děj a velmi dobrý scénář. Keenen Ivory Wayans se výborně doplňuje se Stevenem Seagalem. Ve filmu je plno bitek (mně osobně se nejvíce líbila ta v restauraci, kde Steven pomlátí všechny členy ostrahy) a rovněž mnoho dobrých hlášek. Herci ve vedlejších rolí byli také dobří, takže není co řešit, dávám pět hvězd. Naprosto nechápu tak nízké hodnocení filmu tj. 57%. Film by si zasloužil 75%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Glimmer Man není špatná 90's akční krimi, nohy mu ale podráží hodně vratké lavírování mezi typickou seagalovkou, variací na Smrtonosnou zbraň a temným thrillerem v duchu Sedm. Být místo nesympatického neherce Seagala, jenž je tu tradičně za Pana Dokonalého, na nějž nikdo nemá, obsazen někdo typu Willise nebo Gibsona, tj. kvalitní herec s výrazným chlapským charismatem, a vyházely by se některé zbytečné akční scény, v nichž Seagal bezdůvodně mlátí mafiány, mohlo jít o nezanedbatelně lepší film. 60 % ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dobrá díky hláškám, které cedí oba hrdinové. Jenže pak to jde tak nějak do hajzlu. Akční scény ušly, hrdinové byli celkem fajn, jenže atmosféra byla prakticky nulová. V rámci tohoto žánru se jedná spíš o průměr (byť Steven má za sebou už horší filmy), který sice zkonzumujete, ale pár minut po titulcích si z něj nic nebudete pamatovat, protože jednoduše vyšumí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)
  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno