Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Snímku, který je plný rituálních vražd a jeleního penisu, strašně podráží nohy příšerný (resp. žádný) zvuk, špatné záběry a občas podivné souboje. Za to je tu spousta dobrých hlášek a slušně fungující ústřední dvojice. Nerad koukám na tenhle film, právě kvůli tomu otřesnému zvuku. Žádná aikidó technika mě nezaujala. 50% 45 miliónů dolarů(rozpočet)/36,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny kvalitny Stevov film z 90. rokov, presne to je Glimmerman. Stevo je opat vo vrcholovej forme, stale je povazovany za alfa samca a stale mu s radostou zobem filmovy material z ruky. Vsetky ingrediencie Stevovych filmov su tu stale v plnej nadhere, treba ich znovu a znovu vypisovat? Ale ako upadok kariery dostihol akcnych borcov Stalloneho, Schwarzeneggera a Willisa, tak vynimkou nebol ani Seagal. Totizto uspech Stevovych filmov bol zalozeny na aikidackych technikach, slaboduchom scenari a na brutalnej akcii. Seagalovky totiz nikdy neboli o oslnivych hereckych vykonoch, prepracovanej psychologii postav a ani o slavnych reziserskych menach. Stevo je herecka tragedia, no a nikdy nebol schopny sa dostat k nejakemu velkemu reziserovi. Nikdy netocil so Scorsesem, Eastwoodom alebo nedajboze Spielbergom. Rovnako sa Seagalovi nikdy neozval ani taky Ingmar Bergman. Preto Glimmer man je poslednym kvalitnym akcnakom v Stevovej kariere, a upadok nenechal na seba dlho cakat. O tom vsak az nabuduce. Skoda, je mi z toho doteraz spatne. 89 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních Seagalovek Stevenovy zlaté éry. Seagal coby "kung-fu mnich" co podřezává krky kreditkou. Dobré humorné hlášky - krabice jeleního penisu jako vzorek zdarma vede, docela obstojné souboje, Seagalova sbírka sak, zástupce mých oblíbených Wayans brothers (oni tu komediálnost mají prostě v těle, duši i srdci - Keenen Ivory není sice tak ulítlý, jeblý a střelený jako jeho bráchové Marlon a Shawn, ale i s ním je docela sranda). Vadou filmu je docela otřesný zvuk. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Prodáváte šváby?Minul jsem se povoláním.Mohl jsem sedět doma a vydělávat milióny"... Glimmouš patří k tomu nejlepšímu,co kdy Steve natočil a to hlavně díky povedeným dialogům. Zmiňovat fakt, že je to jeden z mála kousků,kde Steve ukazuje naplno svůj um bez zbytečně zbrklých stříhů a svých dublérů je myslím,na místě.. Béčko příběh už k tomu prostě patří... "Ted si klekněte, Líbíš se mu, Děkuji s cizíma nechodím" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Briana Coxa bola v skutočnosti určená pre Tommy Lee Jonesa. Ten to ale nemohol vziať, kvôli práci na inom projekte. (Seag)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)
  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)

Reklama

Reklama