Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Styxos 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dobrá díky hláškám, které cedí oba hrdinové. Jenže pak to jde tak nějak do hajzlu. Akční scény ušly, hrdinové byli celkem fajn, jenže atmosféra byla prakticky nulová. V rámci tohoto žánru se jedná spíš o průměr (byť Steven má za sebou už horší filmy), který sice zkonzumujete, ale pár minut po titulcích si z něj nic nebudete pamatovat, protože jednoduše vyšumí. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Prodáváte šváby?Minul jsem se povoláním.Mohl jsem sedět doma a vydělávat milióny"... Glimmouš patří k tomu nejlepšímu,co kdy Steve natočil a to hlavně díky povedeným dialogům. Zmiňovat fakt, že je to jeden z mála kousků,kde Steve ukazuje naplno svůj um bez zbytečně zbrklých stříhů a svých dublérů je myslím,na místě.. Béčko příběh už k tomu prostě patří... "Ted si klekněte, Líbíš se mu, Děkuji s cizíma nechodím" ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Seagal ma ruce v nejlepší formě, záporáci -zápletka a forma (špatný zvuk, kamera)/// Osmá Seagalovka v pořadí a zároveň bod kdy se vše dobré obrací ve stále horší a horší. Jak by někdo řekl: "lepší už to nebude, tak buďme rádi, že je to tak dobré jak to dobré je". Tady je Steven sice pořád v dobré formě, a jeho rány jsou něsmírně drsné a dost sadistické. Prostě se s tím nesere. Bohužel se ale už se začíná vykecávat. Naštěstí se ještě stále víc mlátí a to jediné v podstatě film zachranuje od naprostého průměru. Nic jeného mě totiž na filmu nezaujalo./// Celkem 64%/// ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Ty Jacku? Pár dní s tebou nebudu mluvit! A proč ne? Protože, od tý doby co děláme spolu, jsem byl zmlácenej, popálenej, střelenej, vyhozenej z okna a všechen můj majetek shořel na popel. Jsem bezdomovec! Co se známe, nepotkalo mě nic dobrýho! No ale poznal jsi účinek jeleního penisu a to stačí... NEVOLEJ MI, NENECHÁVEJ VZKAZY, NEFAXUJ MI, JAK UVIDÍM NA SVÝM OKNĚ PTÁKA SE ZPRÁVOU NA NOZE, SHODÍM HO DOLŮ! A NEPOSÍLEJ MI KYTKY!" Ano, Glimmer Man je posledním excelentním filmem Steveho Seagala, kterej je opravdu jeden z jeho nej klenotů a hlavně, kterej stojí za to!!! 90% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Briana Coxa bola v skutočnosti určená pre Tommy Lee Jonesa. Ten to ale nemohol vziať, kvôli práci na inom projekte. (Seag)
  • Když ukazuje detektiv Cole (Steven Seagal) detektivu Campbellovi (Keenen Ivory Wayans) před kinem důkazní materiál, nemá na sobě Cole žádné rukavice, ale když si je v dalším střihu Campbell prohlíží, Cole drží důkazy v černých rukavicích. (korbitch22)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama