Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Snímku, který je plný rituálních vražd a jeleního penisu, strašně podráží nohy příšerný (resp. žádný) zvuk, špatné záběry a občas podivné souboje. Za to je tu spousta dobrých hlášek a slušně fungující ústřední dvojice. Nerad koukám na tenhle film, právě kvůli tomu otřesnému zvuku. Žádná aikidó technika mě nezaujala. 50% 45 miliónů dolarů(rozpočet)/36,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že je to Ruska, nejspíš Gruzínka". Milý Stevene, tak touhle retardovanou větou, kterou jsi chtěl ukázat jak jsi chytrej, sis parádně nasral do větráku. I když většině amerických diváků na tom asi nic divného, natož rozporuplného nepřijde. No nic. Ale vohoz jsi měl tentokrát parádní, takovou černou košili bych taky chtěl... Neměla ti ale náhodou v první řadě pomoct zakrýt rýsující se pupek? Znám to, takový finty s volnou košilí přes kalhoty totiž taky používám, když mi roste pupek. Ale nic ve zlým, jinak je tenhle tvůj biják pevně ukotvenej v kategorii A ("A" v žánru zvaném "seagalovka"). Líbil se mi i tvůj černej panter totiž partner totiž kolega, pěkně jste se k sobě hodili a vtipně jste spolu hláškovali. Některý gagy byly skoro stejně tak dobrý, jako gagy Chana a Tuckera v Rush Hour. Líbil se mi tvůj způsob buddhismu, kterej nevylučuje lámání rukou a nohou (samozřejmě pokud tak činíš nepřipoutaně). A na závěr jsi parádně zavěsil toho samolibýho homozabijáka Donalda, gratuluju. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Len hmla a tma. To je všetko, čo o tebe viem,“ prenesie v jednej chvíli sympaťák Keenen Ivory Wayans (ktorého evidentne škrelo, že jeho bráško Damon hral v Poslednom skautovi a tak si na konto tiež jedno buddy movie pripísal) a my podvedome tušíme, že človek, ku ktorému smeruje toto temné vyhlásenie, bude mať vrkoč a ovládať aikido. Bleskový muž je ďalší typický film Stevena Seagala. Alebo nie? Nuž... ani nie. Jasné, je to seagalovka, ale v prvom rade buddy movie. Už to je samo osebe originálne, pretože Seagal bol doteraz samotárskym hráčom, ktorý sám kosil drogové mafie, skorumpovaných fízlov a iných magorov. Občas mal parťáka, ale bol to alebo zradca, alebo ho zastrelili v úvodnej scéne. Bleskový muž je však plnohodnotná buddy movie ako z učebnice. Aby toho nebolo málo, navyše ide zároveň o jemnú kombináciu so serial killer, čo je na Seagala skutočne riadne netradičné, ale nečudo, že sa na to podujal, keďže v 9O. rokoch trilery o sériových vrahoch frčali. Avšak po niekoľkých rituálnych vraždách sa zase ocitneme v známom svete drsnej ruskej mafie a hrdiel podrezaných nabrúsenými kreditkami. Tak či onak, táto kombinácia seagalovky, buddy movie a serial killer je v mnohom super. Hoci sa jednalo o jednu z najlepších seagaloviek, diváci na to paradoxne nepočuli a snímka s rozpočtom 45 miliónov ich na celom svete zarobila len 16. Kino Považan NMnV 1996 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních Seagalovek Stevenovy zlaté éry. Seagal coby "kung-fu mnich" co podřezává krky kreditkou. Dobré humorné hlášky - krabice jeleního penisu jako vzorek zdarma vede, docela obstojné souboje, Seagalova sbírka sak, zástupce mých oblíbených Wayans brothers (oni tu komediálnost mají prostě v těle, duši i srdci - Keenen Ivory není sice tak ulítlý, jeblý a střelený jako jeho bráchové Marlon a Shawn, ale i s ním je docela sranda). Vadou filmu je docela otřesný zvuk. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je všechno co umíš? No tak to tě budu muset zabít! Ok uznávám, že na vrcholu slávy natočil Stevo i větší pecky než je tahle a příběh je celkem o ničem, nicméně v dnešní době vnímám jako hotový zázrak podívat se na nevyžraného Seagala v dobách kdy byl ještě cool a nepoužíval na všechno dubla, takže možná i z přihlédnutím k tomuhle faktoru zvedám původní hodnocení o 1*. Navíc v tomhle filmu pronáší Svatý Štefan úplně neskutečný hlášky z kadencí kulometu, že to nejde ani všechno vyjmenovat. Mám v kapse skvělý přípravek na tu podlitinu co máte na čele. Na jakou podlitinu? Na tuhle!!! a plesk! 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)
  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno