Reklama

Reklama

Krtek a kachničky

  • Slovensko Krtko a kačičky
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1995, 5 min

Režie:

Zdeněk Miler

Hudba:

Vadim Petrov

Obsahy(1)

Liška vyplaší kačera s kachnou a chce si odnést jejich vejce. Krteček je zachrání a vylíhnou se z nich malé kachničky, které se vrátí zpět k rodičům. Liška ale unese Krtka, kterého pro změnu vysvobodí kachní rodinka. (mau)

Recenze (29)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bože to je také milé, že sa to dá pozerať stále. A týchto nových dieloch som nemal ani páru, ešteže sa to dalo stiahnuť z netu :). 95%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý pamatuje Krtka ze šedesátých a sedmdesátých let a neuvědomuje si, že tohle už prostě není ono, o klasice bych už nemluvil, protože tyhle trampoty jsou hodně cucané z prstu. Krtek patří do jiné dekády. A tak by to mělo zůstat. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl reprezentuje porevolučni krtkovskou tvorbu, která kdyby nebyla, tak by to snad nikomu ani nevadilo. Kresba i animace se paradoxně zhoršily, geniální estetické zkratky Zdeňka Millera zmizely a zbyla jen průměrná, dějově nezajímavá pohádka. To jen symbolizuje, pro mě záhadný úpadek českého večerníčku po roce 1989. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Povinně! Krtečka pouštět dětem povinně! Neříkejte mi, že z dětí, které vyrostou na něčem tak krásném, pak budou kriminálníci a hajzlové... 100% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Akčnější díl. Liška se drží jí pohádkáři přisouzené role. Unese málo ostražitého krtečka, ale zachrání ho kačer s kačenou, protože předtím pomohl zase krteček jim. Liška přišla o zasloužený oběd, a krteček jde zase do dalšího dobrodružství. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tyhle nové díly jsou takové jednodušší, taky mají kratší stopáž. Děti to ale i tak ocení, čímž nechci říct, že je to "pro děti dobrý", nýbrž, že se to do dětského vnímání světa pořád ještě docela dobře trefuje. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Život v přírodě je boj, o čemž se přesvědčí krtek i kachní rodinka. Společnými silami však lze porazit jakékoli zlo - v tomto případě nenasytného lišáka aneb Jednou já vám, podruhé vy mně. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. 85% ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Konečně vidíme Krtka v plné síle jak používá své infiltrační techniky přes Tunnel Network, které odkoukal od GLA... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický námet s ponaučením, že pomáhať druhým sa oplatí... Aj keď správanie líšky je trochu "od veci", keďže Krtka po unesení 'iba' zatvorí a potom sa nechá vylákať kačerom na naháňačku do veľkej diaľky, tak je to stále pozerateľná rozprávka pre celú rodinu... ()

Reklama

Reklama