Reklama

Reklama

Krtek a pramen

  • Slovensko Krtko a prameň
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 1999, 5 min

Obsahy(1)

Krteček objeví při práci vodní pramen. Vykoumá, že pramen je zpívající x-faktor a podělí se o něj se svými přáteli. Rázem v celém Krtečkově není slyšet nic jiného než lalálalá... (Matrinx)

Recenze (23)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krtek dává ostatním zvířatům něco do vody! Od krtka je třeba se bát úplně všeho. Černá srst, černá duše. Nemám ráda krtka. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Krtko narazí prameň spievajúcej vody. A potom všetci békajú... ...až do konca. Toto je príliš jednoduché aj na krtka. Napriek tomu s dejom súhlasím. Zaspievanie si čohokoľvek a kedykoľvek uvoľňuje. A zďaleka sa nie je potrebné predtým potúžiť alkoholom. Stačí pramenitá voda! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nehodnoťme z nostalgie. Tyhle trampoty jsou hodně cucané z prstu. Krtek patří do jiné dekády. A tak by to mělo zůstat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to takto fungovalo doopravdy, tak všichni jenom zpívají a nikdo nechce makat. Je to snad ale prvně, co slyšíme vícero souvislého textu, v tomto případě tedy zpěvu. Pravda ale je, že se mi nelíbí hudba Jiřího Strohnera od chvíle, kdy koncem 90. let začal makat na krtečkovi. Ta předchozí byla o kus lepší. ()

Zajímavosti (1)

  • Ač se ze seriálu může zdát, že krtci jí dorty, buřty, ryby, jablka, melouny, koláče a podobné dobroty, tak nejčastější potravou krtků jsou žížaly a různé ponravy. Krtci tráví kopáním 19 hodin denně – kopou, aby nacházeli žížaly, a jí žížaly, aby mohli kopat. Tělo žížaly obsahuje 70 % bílkovin (stejný poměr jako ve slepičím vejci) a jedna žížala je nasytí zhruba na hodinu. Při konzumaci si krtek žížalu přidržuje tlapamy s drápy a přitom z ní vymačkává obsah jejího zažívacího traktu (jíl, zemina, písek) jako pastu na zuby. V takovou chvíli by Krtek po nalezení žížalky na prameni s ní udělal krátký proces. (Maulincio)

Reklama

Reklama