Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám, ale look Luthera je docela cool. Akorát film, který nemá špatnou zápletku (napadlo mě Schumacherovo 80 mm, i série jako Saw či Hostel nebo dokonce Srbský film), působí trošku lacině. Ne výpravou, ale celkovým dojmem, trošku amatérsky či moc televizním dojmem. A ač je Serkis taky cool, jeho záporák se mnou nic nedělal a celé to na mě působilo moc na efekt, vypočítavě. Lacině. Bez pořádné akce, napětí i krimi práce. Proto jdu s hodnocením níž. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Má jeho meno, vyzerá ako on a aj kabátec jeho nosí, ale Luther to nie je. Základná premisa s úchyláckym odborovým zväzom nie je márna, akurát ten výsledok je značne pofidérny, zhruba ako Serkisov účes. Názov sedí, Pád z nebies je výstižný popis vývoja od seriálu k filmovej bodke (alebo bodkočiarke, dievča môže dúfať). Bavilo ma to, nemôžem povedať, že nie, ale toľko dier, čo má scenár, nemám ani ja na teplákoch. Škoda, mohla to byť slušná šiesta séria, keby sa odstránili nezmysly a vyladili detaily. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo, nebo ne, což se mi stává spíš výjimečně. Na jednu stranu to bylo nablýskané a svištící, ale na druhou divné, bez logiky a docela prázdné. A moc jsem nechápala, proč byl Luther vlastně ve vězení (pokud to na něco navazovalo, tak to tam nebylo vysvětleno). ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jakože náhodou semsklouz z fak velký zoufalosti po čase k Netflusu, a hnedle na poprvý se mi naskyt pohled na tvář tohoto podivně charismatickýho černouška, a tak nějak vod někud ho znám pocit, mě donutil Luthera prostě rozjet, že to nějak dopadne... Začátek typicky vo ničem, říkám si.. jenže po pár vteřinominutách mě to vcuclo, lehce se to stáčí kolem útěku z vězení a vzápětí to aspoň podle mýho rozjíždí pamparádní jízdu, plnou zvratů, plnou prima kulis skrz hnus Londýna, naplněnou adrenalinovým závodem kdoskoho, esli chytěj dřív poldové poldu, nebo polda úchyla. Náplň tohoto skwostu ční zejména v tom, že ač se průběžně může zdát, že divák uš ví wocogou, tak neví, hlavní magor je turbosráč, a Luther sympaťák na útěku, honící se za fakt nestydatě vraždícím vocasem. Asi si skoro myslím, že to prostě musíš vidět, a já si to s radostí líznu eště jednou. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Už si nedělám iluze, že by se příběhy Luthera mohly vrátit někam na úroveň fantastické první série, ale vždy doufám aspoň v nějakou zajímavou detektivku, zpravidla s řádně zvrácenými vrahy, což je specialita autorů. Největším záporem "šestky" je bizár, který vás pravidelně vytáhne ze soustředění na děj a zafacepalmujete se svou společností v obýváku. Když opomeneme, že sám Luther už po svých průserech by pravděpodobně i přes zásluhy nezajímal u policie ani toho starého šéfa ze sentimentu, sám (bohužel od začátku odhalený) záporák je tady bohužel tak démonicky nadupaný, že to prostě nemůžete brát vážně, považte prachy na pořízení šmírovací společnosti plné ochotných loajálních zaměstnanců + konexe + bojové umění a slušná kondice pro běh + zájem zariskovat a osobně účastnit naaranžovaných situací + kontakt na naprosto zlomyslného kadeřníka, který vám neřekne, že máte ránu a budete s příšerným účesem trčet kdekoliv v davu. A o neschopnostech a zvláštním chování policistů, bachařů a vyšetřovatelů se prosím vůbec nebavme. Rozpočet byl využitý na pěkné nablýskané lokace, do pochmurných sídlišť na předměstí se tentokrát bohužel vůbec nepodíváte. Dalo se to s vypnutým mozkem a smyslem pro absurdní humor... ale kecám, nedalo. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama