Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám a postava detektiva mi zde připadá jaksi prázdná. Kriminálka by se strašně ráda tvářila jako cross-over Sedm-Zodiac-Hannibal? Jenže pokud chcete Luthera nabídnou, co nejširší divácké skupině, musí to mít dost značně omezené násilí, což mi zde hodně chybělo. Málo krve, málo pláče a psychického vypětí za ty všechny oběti. Serkisovi jako záporákovi od první chvíle prochází celkem všechno jako komiksové postavě a nenabízí nic navíc oproti dnešním televizním detektivkám.  Konec je asi nájezdem na frančízu, ale obávám se, že to budou vyhozené peníze pro Netflix, když už zainvestovali seroš. 45% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka s Idris Elba v hlavní roli znělo zpočátku velmi slibně. Začátek taky nevypadal vůbec špatně, postupem času však přibývalo čím dál tím víc všemožných nelogičností, absolutně se vytratilo tempo a postupně i atmosféra, z nudy mě dokázali vytrhnout jen a pouze již zmíněný Idris Elba a také výborný Andy Serkis. Luther měl nepochybně vysoký potenciál, který však zůstal nevyužitý, respektive se využil tak napůl. Za sebe musím bohužel konstatovat, že jsem čekal mnohem povedenější podívanou. Čistě jednorázová záležitost, ke které se s největší pravděpodobností už nevrátím. 5/10. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Krimi průměr s kupou podivných přechodů v ději, kdy jsem kolikrát nevěděl jak na něco přišli. Námět ale super. Škoda toho televizního looku. Místama to působý lacině jak vizuálně tak herecky a choreografně to drhne při potyčkách. Idris s Andym ale super a jen škoda, že ten potenciál zůstal tak nějak na půl plynu nevyužit. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Po celkem slabé páté sérii, je tu John Luther s celovečerním filmem. Co se týče příběhu, je to přesně takové, jaké se dá od tohoto týpka očekávat. Andy je výborný protivník, tajuplnost a drsnost filmu rozhodně nechybí. Ale některé momenty jsou opravdu silné přitažené za vlasy ať už vězeňska část, ba i paradoxně celkové finální rozuzlení, které tak trošku připomíná spíš příběhy agenta s dvěma nulami. Takže jako celek dobrý, ale tak dobré, jako byly první tři série už asi nikdy Luther nebude. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná a zábavná Krimi založená dle slavné TV série Luther. Seriál neznám, takže nemohu srovnávat, ale film obstojí i bez znalosti předlohy. Bavila mne zápletka, kde Luther jde do vězení a musí utéct, aby dopadl maniakálního vraha, který terorizuje Londýn a do toho po něm pátrá i celá policie. Tohle je zkrátka cool a zábavný námět, který mi byl sympatický od začátku. Idris Elba hraje šikovně a dá se mu fandit. Cynthia Erivo mi evokovala Outsidera, takže tu také rád vidím v roli detektivky a úplně nejlepší na celém filmu je Andy Serkis, který si padoucha zahrál s gráciíí. Je nepříjemný, má šílené plány, je inteligentní, zkrátka parádní vrah jak se patří, který celý film bez problému potahá. Vizuálně je to ucházející, ale není to nejsilnější stránka filmu, zkrátka lepší Netflixovský Look, akce je průměrná, ale akční film to není, takže to zde beru spíše jako bonus ( ve které Krimi můžem vidět vzpouru ve vězení, že jo), povedla se však hudba, která dotváří atmosféru a líbilo se mi tempo vyprávění, kde se neustále něco děje a vůbec se nestojí na místě, což v tomhle žánru je spíše vzácnost, takže za tohle Lutherovi dávám plusové body. Líbily se mi i samotné nápady vražd ( oběšenci působí správně mrazivě). Scénář občas hapruje a pár věcí nedává úplně smysl, ale jako zábavná, skvěle zahraná Krimi to na mě fungovalo spolehlivě. 6.5/10. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno