Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

alchac 

všechny recenze uživatele

Luther začal tam, kde po páté sérii skončil. Perunžel a doslova, neb páně Křížův luteránský modus operandi je již drahnou dobu stejný, tj. vymyslet nějakou koninu, následně se tvářit, že to vlastně byl genitální záměr a snažit se onu hovadinu vytlouci něčím ještě daleko více kreténským, přičemž tobogán nabírá na rychlosti a zápachu. Poslední cca půlhodina tohoto snímku je proto takovým pásmem pitomůstek a absurdit, že pustit si ji samostatně, byl bych vážně na pochybách, zda nesleduji nějaký skeč od Monty Pythonů, protože tam už fakt chyběla jen španělská inkvizice (ale možná taky jen seděla doma u laptopu a leštila palečnice). Např. proto vůbec nepřekvapí, že Fjordafon má pokrytí fakt úplně všude, naopak to, že hrdinu poté, co klesl až na úplné dno, nezachránil Mič Bjůkenen, jenž by následně rovněž umlátil padoucha ikonickým červeným plovákem, překvapilo velmi. Samozřejmě je třeba vzít v úvahu ještě variantu, že v autě na úplném konci seděl Monsieur Gustave, pročež celé toto dílko bylo vlastně oslím můstkem majícím uvést pana Elbu do role nejznámějšího špióna Jeho Veličenstva. Pokud to bude znamenat ukončení prznění kdysi výtečného seriálu (z úcty k němuž tentokrát nespláchnu), jsem všema deseti pro. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Luther patří k tomu nejlepšímu co se týče seriálů se sériovými vrahy.... Bohužel tento film je průměrný. Sériový vrah je divný a když jsem viděl Serkise, viděl jsem Gluma 🙂 Měli udělat další pořádnou sérii s prvotřídním psychopatem, která je originální a šokuje.... Lite verze pro Netflix se moc nepovedla... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takže to vezmeme popořadě. To že Andy Serkis je skvělý záporák, víme už od Pána prstenů, ale tady nijak neoslnil. Idris Elba se Bondem stát nemůže, a pokud má Barbara Broccoli špetku rozumu, tak se jím nikdy nestane. Pád z nebes je na poměry kriminálek docela krutý, jenže na laťku nastavenou seriálem je naopak spíš vyměklý. Chybí i jeho typická nálehávost a drtivost, protože dvě hodiny na jeden případ jsou zkrátka moc. Konec se mi moc nepozdával. To se nad Lutherem radši doopravdy měla zavřít voda. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Luther nikdy nebyl nejak propracovana postava, byl jenom jednim z piliru serialu, tema dalsima byli jeho sidekickove a kriminalni pripady. Film se ale z nejakeho zahadneho duvodu rozhodne dva pilire zborit, postavit Luthera do cela samotneho a zduraznit naprostou vytezenost teto postavy. Navazal tak na 4. a 5. sezonu serialu, ktere uz mlatily jenom prazdnou slamu. Kriminalni zapletka je tu trapne prekombinovana a dost stupidni, postavam chybi jakakoli motivace a hemzi se to tu nonsensy. Upocena snaha o barevne akcenty v obraze je jak z filmarskeho slabikare a misty pusobi az sprtacky. Touha zakotvit nekde mezi Bondem a Sherlockem zkratka tvurcum tezce nevysla. Neni to ani dost chytre, ani dost akcni. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Má jeho meno, vyzerá ako on a aj kabátec jeho nosí, ale Luther to nie je. Základná premisa s úchyláckym odborovým zväzom nie je márna, akurát ten výsledok je značne pofidérny, zhruba ako Serkisov účes. Názov sedí, Pád z nebies je výstižný popis vývoja od seriálu k filmovej bodke (alebo bodkočiarke, dievča môže dúfať). Bavilo ma to, nemôžem povedať, že nie, ale toľko dier, čo má scenár, nemám ani ja na teplákoch. Škoda, mohla to byť slušná šiesta séria, keby sa odstránili nezmysly a vyladili detaily. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama