Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank je duchovním životem zklamaný kněz, s přezdívkou "likvidátor zázraků", protože působí jako církevní vyšetřovatel. Jednoho dne je povolán do Chicaga, kde záhadná socha pláče krvavé slzy. Socha ztělesňuje Helen O´Reganovou, která kdysi žila v klášteře jako jeptiška. Místní kněz ji chce vyhlásit za světici, protože lidé připisují jejím slzám léčivou moc. Obávaje se dalšího zklamání začne Frank zkoumat Helenin život. Setká se s její přitažlivou dcerou Roxanne a pocítí k této krásné dívce náklonnost. To samozřejmě otřese jeho vírou. Po sérii opravdu nevysvětlitelných událostí sám uvěří, že je svědkem zázraků. Vnitřně však svádí boj mezi Helniným případem a svými city k Roxanne. Před velkým tribunálem pak musí Frank hájit své přesvědčení o existenci zázraků v procesu proti arcibiskupovi Wernerovi, kterého označují za "ďáblova advokáta". Skutečnou pravdu může dokázat jen další zázrak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

had12 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už v dnešní době je skoro každý film poznamenaný sexuální tématikou a v tomto případě - jak jinak - negativně vyznívající vůči církvi. Nicméně i tento pokles kněze měl svou úlohu a dobré zpracování, jednoduše byl na místě. Podtrhl to, co vlastně je poselstvím celého filmu - vnitřní proměna kněze. Obhajoba jeho víry a opětovné hledání Toho, komu uvěřil. Za to všecho a hlavně za parádně sehranou "hádku" Franka a arcibiskupa Wernera *****. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je, že je tematicky nejednoznačný a nikdy nevyjadruje svoj postoj k tomu, či si myslí, že svätí sú alebo nie sú skutoční. 6/10 ()

Pajaindian 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělé a hluboké myšlenky nám předkládá toto dílo. Navíc jsou nadčasové! Toho kdybychom se všichni dželi :-) ()

shifter 

všechny recenze uživatele

Pacil sa mi Ed Harris v ulohe pochybujuceho knaza aj Armin Mueller-Stahl v ulohe tvrdeho arcibiskupa. Nepacili sa mi fiktivne udalosti pripisovane Bystrici a jej okoliu vo filme, pricom tym nemyslim spochybnovany zazrak.. ()

bugnini 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý pohľad na to, ako sa v diecézach riešia podobné kauzy zázrakov a svätých, na tomto si tvorcovia dali záležať. Nedali si už záležať na tom, aké pomenovali mestá- veď očividne ide o Banskú Štiavnicu a nie Bystricu. No a samozrjeme do toho "amíci" museli vložiť problém zamilovaného a škandalizovaného kňaza, čo u mňa tento film degraduje na **, akurát za brilantný výkon Eda Harrisa dávam ***. ()

Související novinky

Ed jako slavný skladatel?

Ed jako slavný skladatel?

07.02.2005

Je to tak, Ed Harris, kterého jistě není třeba představovat, si zahraje postavu veleslavného hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena v připravovaném dramatu COPYING BEETHOVEN. Milostný příběh o… (více)

Reklama

Reklama